Nogomet

Video: Porto pregazio BATE uz hat-trick Alžirca, "nula" Šahtara u Bilbau

Borna Rupnik • srijeda, 17.09.2014.
Video: Porto pregazio BATE uz hat-trick Alžirca, "nula" Šahtara u Bilbau
Foto: EPA

Porto je zasjeo na čelo Skupine H Lige prvaka nakon prvog kola, zahvaljujući dominantnoj predstavi protiv BATE Borisova i čvrstom dvoboju Athletica i Šahtara, koji je završio bez pobjednika.

Athletic Bilbao - Šahtar 0:0

Gosti iz Donecka dobro su se postavili na San Mamesu i nastavili svoj niz od preko 600 minuta bez primljenog gola u svim natjecanjima.

Borbenosti i želje na obje strane nije nedostajalo, tražili su se i kazneni udarci, ali pravi udarci, poput onih Ibaija Gomeza na početku, Douglasa Coste iz 67. minute te Susaete u samoj završnici, nisu bili česti. Athletic Bilbao sačuvao je dobar domaći učinak u Europi - izgubio je samo jednu utakmicu u zadnjih 16 nastupa.

Kapetan Šahtara i hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna odigrao je cijelu utakmicu za goste, a nakon pola sata igre zaradio je žuti karton. U 17. minuti zamalo je iznenadio vratara Iraizoza jednim ubačajem s desne strane, što je bila i ponajbolja prilika u prvom dijelu.


Porto - BATE Borisov 6:0
Brahimi 5', 32', 57', Martinez 37', Adrian 61', Aboubakar 76'

Porto je odlično krenuo u grupnu fazu Lige prvaka, bez većih se problema obračunavši s prvakom Bjelorusije, uz hat-trick Alžirca Yacinea Brahimija.

Prvi je postigao već u petoj minuti, nakon poklonjene lopte vratara Černika, a na 2:0 povisio je zaključivši izvrstan prodor. Pet minuta poslije Kolumbijac Martinez dobro reagira na ubacivanje Danila, a Brahimi je u 57. minuti upotpunio svoj učinak sjajno izvedenim slobodnim udarcem.

Nedugo poslije u listu se strijelaca upisao i Adrian poslije gužve u šesnaestercu, a šestu je loptu u mrežu Bjelorusa spremio Kamerunac Aboubakar na asistenciju Tella, u akciji dvojice igrača koji su ušli s klupe za pričuve.

Bila je to najuvjerljivija pobjeda Porta u Ligi prvaka, kao i najveći poraz BATE Borisova, a razlika je mogla biti i veća, s obzirom da je Martinez uz pogodak dva puta naciljao okvir gola.

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Athletic Bilbao0:0Šahtar
Porto6:0BATE Borisov
1Porto 616:4+1214
2Šahtar 615:4+119
3Athletic Bilbao 65:6-17
4BATE Borisov 62:24-223

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.09.2014. u 11:01
    BATE :(
    Obrisan korisnik