Nogomet

Ante Ćorić četvrti najmlađi strijelac Europske lige: "Misija mi je vratiti navijače na stadion"

Borna Rupnik • petak, 19.09.2014.
Ante Ćorić četvrti najmlađi strijelac Europske lige: "Misija mi je vratiti navijače na stadion"
Foto: FaH

Dinamovi El Arbi Hilal Soudani te mladi Ante Ćorić upisali su se u dvoboju protiv rumunjske Astre u povijest Europske lige.

Gostovanje Astre na Maksimiru u četvrtak donijelo je mnogo radosti u Dinamov tabor. Osim osvajanja tri vrijedna boda, Zagrepčani su imali lijepu potporu s tribina, a Astri su u mrežu spremili pet lopti.

Tri je pogotka postigao alžirski reprezentativac El Arbi Hilal Soudani, sva tri u prvom poluvremenu, u razmaku od 29 minuta. To je bio peti najbrži hat-trick u povijesti Europske lige.

Posljednji, peti pogodak bio je djelo Ante Ćorića, koji je u tom trenutku imao 17 godina i 157 dana. Ćorić je tako postao četvrti najmlađi strijelac u povijesti Europske lige, a rekord sa 16 godina i 218 dana drži Romelu Lukaku, potvrdila je UEFA.

Današnji belgijski reprezentativac pogodak je postigao u sezoni 2009./2010., za Anderlecht protiv Ajaxa.

"Presretan sam, treme nije bilo, a navijači su bili izvrsni,. Ovaj pogodak posvećujem njima. Da, moja je misija vratiti navijače na stadion. Ovo je u svakom slučaju bio dobar početak", prenose SN njegove riječi poslije utakmice.

"Nismo samo pobijedili Astru nego smo ih razvalili, a očekujemo da ćemo nastaviti tako pobjeđivati. Sljedeći je Celtic, a ja kažem da nas čeka pobjeda", dodao je Ćorić za službene klupske stranice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.09.2014. u 18:57
    Gol je bio odličan, onako znalački! A mlad je još, mlad...
    Obrisan korisnik
  • Krokodil19.09.2014. u 18:55
    Dobar tjedan za 17-o godisnje Ćoriće.
    Krokodil