Rukomet

Buntić i Čupić odlični u novom slavlju Kielcea, Wisla također slavila

Zvonka Keliš • nedjelja, 21.09.2014.
Buntić i Čupić odlični u novom slavlju Kielcea, Wisla također slavila
Foto: EPA

Hrvatsko-poljska momčad Kielcea ponovno je na hrvatski pogon stigla do sigurnog i uvjerljivog slavlja u domaćem prvenstvu. Bolja je ove nedjelje bila od ekipe Slask Wroclawa, a do pobjede su je predvodili Denis Buntić i Ivan Čupić. Poljski viceprvak, Wisla Plock, također je slavio ovoga vikenda, a uvjerljiv je bio nad ekipom Azoty Pulawyja Hrvata Marka Tarabochie.

U sklopu trećeg kola poljskog prvenstva, točnije, PGNiG Superlige, aktualni poljski prvak Kielce nije imao problema na svom terenu te je u prvom ovosezonskom susretu na domaćem terenu uvjerljiv bio protiv ekipe Slask Wroclawa. Njegov najveći konkurent u Prvenstvu Poljske, Wisla Plock, također je još jednom bio siguran te je upisao slavlje 38:30 (20:16) nad Azoty Pulawyjem hrvatskog rukometaša Marka Tarabochie koji je u poraz svoje momčadi ugradio četiri gola.

Gosti su se u susretu uspjeli nositi sa svojim domaćin većim dijelom prvog poluvremena te su tako nakon Kielceova odvajanja na 5:2 uspjeli uhvatiti priključak i poravnati rezultat (6:6). U završnicu prvog dijela stoga se ulazi s izjednačenim rezultatom nakon čega domaća momčad polako, ali sigurno počinje graditi svoju prednost. Do odlaska na odmor Kielce je stoga osigurao vodstvo 16:14.

Nastavak susreta odlično otvaraju momci Talanta Dujšebajeva koji preko Tomasza Rosinskog, Manuela Štrleka, Piotra Grabarczyka te povratnika u ekipu nakon suspenzije, Denisa Buntića, odlaze na odličnih 23:17. Otišao je poljski prvak sredinom poluvremena i na 27:19, no gostujuća momčad tada mini serijom pogodaka smanjuje svoj zaostatak na minus pet (22:27). Do samoga kraja Kielce samo potvrđuje svoje slavlje za uvjerljivih 36:27.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Denis Buntić s osam postignutih pogodaka, Ivan Čupić dodao je njih sedam, Manuel Štrlek četiri, Željko Musa jedan, a Marin Šego je upisao pet obrana, dok su najbolji kod Slask Wroclawa bili Maciej Scigaj Ivan Telepnev po šest golova.

PGNiG Superliga, 3. kolo:
Vive Tauron Kielce - Slask Wroclaw 36:27 (16:14)
Wisla Plock - Azoty Pulawy 38:30 (20:16)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!