Nogomet

Video: Liverpool prošao poslije 30 jedanaesteraca, Arsenal i Everton ispali iz Capital One kupa

Ante Zovko • utorak, 23.09.2014.
Video: Liverpool prošao poslije 30 jedanaesteraca, Arsenal i Everton ispali iz Capital One kupa
Foto: EPA

Nevjerojatne scene viđene su na Anfieldu, gdje je Liverpool prošao Middlesbrough u trećem kolu Capital One kupa poslije 30 izvedenih jedanaesteraca u raspucavanju nakon što je poslije produžetaka bilo 2:2. Southampton je preokretom u Londonu izbacio Arsenal, a Everton je doživio uvjerljiv poraz od Swanseaja.

Drugoligaš Middlesbrough pošteno je namučio Liverpool u 120 minuta dvaput se vrativši u igru, a potom i u raspucavanju koje je domaćin dobio s 14:13.

S neuigranom momčadi, u kojoj nije bilo Dejana Lovrena, Liverpool je uspio povesti u desetoj minuti uvelike zahvaljujući vrataru Blackmanu, koji je nepotrebno istrčao s gola i napravio dvije obrane, ali nije mogao zaustaviti šut izvana debitanta Rossitera. Middlesbrough je izborio produžetke poslije sat vremena igre. Reach se "naklonio" i glavom skrenuo loptu upućenu iz slobodnog udarca.

Sijevalo je opasno pred domaćim golom, Middlesbrough je pogodio i stativu, no Liverpool je opet poveo Susovim prvim pogotkom u natjecateljskoj utakmici za Redse. Kad se činilo da će Liverpool privesti susret kraju, Toure je srušio Bamforda i skrivio jedanaesterac, kojeg je Bamford sam pretvorio u pogodak. Isti igrač promašio je prvi kazneni udarac u raspucavanju, no pogriješio je i Sterling, inače najbolji igrač susreta. Svi su poslije toga bili precizni sve do 30. serije, kad je Adomah postao tragičar.

Southampton, trenutačno druga momčad Premiershipa, nastavila je svoj sjajan niz na početku sezone preokretom na Emiratesu. Poveo je Arsenal pogotkom Alexisa Sancheza iz slobodnog udarca, no zatim je Rosicky u šesnaestercu srušio Manea i Dušan Tadić je izjednačio.Pet minuta prije završetka prvog dijela, Nathaniel Clyne snažnim je udarcem iz daljine svladao Ospinu i odveo Svece u osminu finala.

Swansea je iskoristio što je Everton poslao oslabljeni sastav na teren i došao do prve pobjede u posljednja tri susreta, 3:0, te prve u povijesti protiv Toffeesa. Nathan Dyer prvi je pogodio gostujuću mrežu u 28. minuti poslije nekoliko opasnih situacija s obje strane. Ni ulazak Lukakua nije pomogao Evertonu koji se našao u još većem minusu nakon što je Distin pogodio vlastiti okvir, a Sigurdsson lagano pospremio loptu u gol. Zamjena Emnes potopio je goste malo prije sudačke nadoknade završivši uspješno solo akciju.

Marc Muniesa, bivši branič Barcelone, postigao je dva gola za Stoke City za pobjedu 2:1 kod Sunderlanda. Altidore je donio prednost domaćima u 16. minuti šutom u donji Butlandov kut. Uzvratio je Muniesa uz pomoć Pantilimonove noge. Sredinom drugog dijela, gosti dolaze do pobjedničkog gola. Muniesa je dohvatio loptu koju domaća obrana nije izbila i neobranjivo zakucao za 2:1.

Capital One kup

3. kolo

Arsenal1:2Southampton
Cardiff0:3Bournemouth
Derby County2:0Reading
Leyton Orient0:1Sheffield United
Liverpool14:13 **Middlesbrough
Milton Keynes Dons2:0Bradford
Shrewsbury Town1:0Norwich City
Sunderland1:2Stoke City
Swansea City3:0Everton
Fulham2:1Doncaster Rovers
Burton0:3Brighton & Hove
Chelsea2:1Bolton
Crystal Palace2:3 *Newcastle
Manchester City7:0Sheffield Wednesday
Tottenham3:1Nottingham Forest
WBA3:2Hull City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.09.2014. u 19:13
    southampton ima odličnog trenera i to je bit svega,a to je ronald koeman! čovjek di god je bio napravio je rezultat- psv,feyenoord,ajax,benfica,valencija...dobro jedino je u valenciji sj*** što se tiče prvenstva ali je i tmao unatoč tome osvojio kup pored barce i reala
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.09.2014. u 10:46
    Mignolet je inače jako dobar golman, valjda nije bio njegov dan, ali ipak su prošli dalje... Arsenal mi nije jasan, trener im je tu 100 godina, ciljano (?) dovodi igrače ali post bez trofeja je već predug. Imaju odlične igrače ali nema širine izgleda. Bit će bolje kako sezona bude odmicala. A... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.09.2014. u 02:39
    Ne zaboravimo Pelle-a, po meni, najbolja kupovina ove godine u ligi. Čo'ek već utrpao 4 gola i podijelio 3 asista.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.09.2014. u 01:39
    slažem se, čudesna serija penala. mignolet ... pa jebemu miša, kolika je vjerojatnost da ti taman i nikola kalinić penalinić glavom i bradom zavali deset penala zaredom. trebaš izbjegavat loptu da ne skineš nijedan. a kamoli svi silni stoperi, bekovi...a southampton nije baš čudo - jest, otišli im... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.09.2014. u 01:11
    Nevjerojatna serija penala, nikad ništa slično nisam vidio. Mignolet ne bi obranio penal ni da ga lopta pogodi u glavu, onaj Middlesbroughov crnac ima IQ 20, od 14 penala vjerojatno su mu zavalili 10 u njegovu lijevu stranu di bi se on svaki put bacio desno. I ovaj Southampton nije normalan. Ostali... [više na forumu]
    Obrisan korisnik