Nogomet

Video: Golijada na Etihadu, Chelsea i Tottenham prošli u osminu finala Capital One kupa

Ante Zovko • srijeda, 24.09.2014.
Video: Golijada na Etihadu, Chelsea i Tottenham prošli u osminu finala Capital One kupa
Foto: EPA

Druge večeri šesnaestine finala Capital One kupa nije bilo velikih iznenađenja. Manchester City je deklasirao Sheffield Wednesday, Chelsea je bio manje uvjerljiv protiv Boltona, a Tottenham je pogocima u završnici izbacio Nottingham Forest.

Manchester City postigao je svih sedam pogodaka u pobjedi 7:0 u drugom poluvremenu. Lampard je otvorio vatromet pogodaka svojim drugim u dvije utakmice nakon što je u nedjelju donio bod protiv Chelseja. Uslijedila su dva gola u dvije minute, Džeke i Navasa.

Zayatte je potom skrivio jedanaesterac i isključenjem otvorio Cityju priliku za ekshibicijsku predstavu. Toure je zabio za 4:0 s bijele točke, a posao su dovršili Džeko, debitant Pozo i Lampard.

Jose Mourinho za Bolton je odabrao pričuvnu postavu te izbjegao produžetke. Chelsea je vodio od 25. minute golom debitanta Zoume, samo šest minuta poslije izjednačio je Mills. Oscar je osigurao prolaz dalje zabivši u 55. minuti.

Nottingham Forest je držao u neizvjesnosti domaće simpatizere na White Hart Laneu dobih pola sata. Naime, bivši europski prvak vodio je golom Granta u 61. minuti, no izjednačio je Mason nakon što je ušao u igru u 72. Tottenham je preuzeo inicijativu i Soldado donosi vodstvo premierligašu. Još jedan igrač s klupe, Kane, pogodio je za 3:1 u sudačkoj nadoknadi.

Hull City, kojeg je Nikica Jelavić dobio odmor na klupi, nije iskoristio preokret kod West Bromwich Albiona. Kasnim golovima domaćin je izborio osminu finala. Brown je postigao prvijenac za WBA u 15. minuti, a do poluvremena Hull izjednačuje preko Incea. Brady je u 50. minuti preokrenuo rezultat, no to je bio samo prvi preokret u dvoboju premierligaša. U 120 sekundi WBA je došao do pobjede. U 87. zabio je McAuley, a u 89. Berahino.

Jedino je ogled Crystal Palacea i Newcastlea druge večeri otišao u produžetke, i to nakon što je Kaikai na svojem debiju donio Palaceu izjednačenje 2:2. Gayle je zabio s bijele točke za domaće u 25. minuti, no Riviere je donio Newcastleu preokret golovima u 36. i 48. minuti. Svrake su ostale s desetoricom u produžetku nakon isključenja Abieda, no uspjele su povesti pogotkom glavom Dummeta.

Ždrijeb osmine finala Capital One kupa:
Tottenham - Brighton & Hove Albion
Stoke City - Southampton
Bournemouth - West Bromwich Albion
Shrewsbury Town - Chelsea
Liverpool - Swansea
MK Dons - Southampton
Manchester City - Newcastle
Fulham - Derby County

Capital One kup

3. kolo

Arsenal1:2Southampton
Cardiff0:3Bournemouth
Derby County2:0Reading
Leyton Orient0:1Sheffield United
Liverpool14:13 **Middlesbrough
Milton Keynes Dons2:0Bradford
Shrewsbury Town1:0Norwich City
Sunderland1:2Stoke City
Swansea City3:0Everton
Fulham2:1Doncaster Rovers
Burton0:3Brighton & Hove
Chelsea2:1Bolton
Crystal Palace2:3 *Newcastle
Manchester City7:0Sheffield Wednesday
Tottenham3:1Nottingham Forest
WBA3:2Hull City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!