Nogomet

Video: 12 golova Red Bulla Salzburga, Feyenoord jedini poražen

Mihaela Bradovski • četvrtak, 25.09.2014.
Video: 12 golova Red Bulla Salzburga, Feyenoord jedini poražen
Foto: EPA

Protivnici hrvatskih klubova u europskim kupovima također su odrađivali kup susrete, a prolaze su izborili Red Bull Salzburg, Celtic i Standard Liege. Jedini koji nije stigao do pobjede i prolaza je Feyenoord zahvaljujući porazu kod Go Ahead Eaglesa...

Nogometaši Red Bull Salzburga i bez osmorice igrača plasirali su se u treće kolo Samsung kupa. U susretu protiv regionalnog ligaša Wiener Sportkluba iskalili su sve frustracije za loše rezultate u posljednje vrijeme i slavili su s 12:1.

Loša vijest za trenera Adija Hüttera je ozljeda Andreasa Ulmera koji je na poluvremenu ostao u svlačionici i nije se vraćao na teren, a naredni dani pokazat će koliko će pauzirati.

Strijelci za Red Bull bili su triput Alan, po dva puta Sabitzer i Soriano, Kampl, Leitgeb, Bruno, Quaschner i Soura koji je postigao autogol.

Do prolaza je došao i Standard iz Liegea koji je uspješno odradio gostovanje kod Heista. Protivnik Riječana slavio je s 3:0 i nije dozvolio iznenađenje te je potvrdio rast forme trećom uzastopnom pobjedom.

U prvom poluvremenu gosti su stigli do prednosti 2:0 zahvaljujući golovima Tonyja Watta i Adriena Trebela da bi konačnih 3:0 postavio u završnici susreta Yuji Ono. U sljedećem kolu Kupa protiv Standardu bit će Lokeren koji je svladao Saint Eloois sa 6:0.

Neuspješan je bio Feyenoord u Nizozemskom kupu na gostovanju kod Go Ahead Eagles. Momčad koja nastupa u Eredivisie slavila je s 2:0 golovima Reimerinka i Van der Lindena.

Škoti su u Insurance League Cupu igrali susrete osmine finala, a Celtic je imao za protivnika momčad Heartsa i na svom stadionu upisao je očekivanu pobjedu 2:0.

Nedavno pristigli John Guidetti doveo je Celtic u vodstvo u 24. minuti da bi Commons na početku drugog dijela iz kaznenog udarca povisio na 2:0. Konačnih 3:0 postavio je autogolom Eckersley.

Austrijski kup, šesnaestina finala:
Wiener Sportklub - Red Bull Salzburg 1:12

Belgijski kup, šesnaestina finala:
Heist - Standard Liege 0:3

Nizozemski kup, drugo kolo:
Go Ahead Eagles - Feyenoord 2:0

Insurance League Cup, osmina finala:
Celtic - Hearts 3:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!