Košarka

Moskovski CSKA pobjednik snažnog Gloria kupa, Lafayette bolji od Žorića u borbi za treće mjesto

Branimir Korać • petak, 26.09.2014.
Moskovski CSKA pobjednik snažnog Gloria kupa, Lafayette bolji od Žorića u borbi za treće mjesto
Foto: EPA

Završen je snažni Gloria kup na kojem su trijumfirali košarkaši moskovskog CSKA pobjedom protiv Unicaje. Lafayetteov Olympiakos završio je kao treći, a Šarićev i Žorićev Efes kao peti...

Košarkaši moskovskog CSKA pobjednici su Gloria kupa igranog u Istanbulu. U finalu su igrali protiv Unicaje i upisali su pobjedu 88:84 u zanimljivom susretu koji je riješen u posljednjoj četvrtini.

Obje momčadi mogu biti zadovoljne, Moskovljani osvojenim turnirom, a Španjolci odlično odrađenim nastupom i spoznajom da se mogu nositi i ove sezone s onima najboljima. Žalit će za trofejom i lošom posljednjom četvrtinom u koju su ušli s vodstvom 67:59, ali nisu izdržali.

U finalu je briljirao Miloš Teodosić s 21 poenom i devet asistencija dok je Andrej Voroncevič dodao 15 poena. Kod poraženih Jayson Granger ubacio je 17 poena uz devet dodavanja, a Kostas Vasileiadis dodao je 15 poena.

U susretu za peto mjesto na Gloria kupu Anadolu Efes visoko je svladao Crvenu zvezdu rezultatom 76:59. Od početka susreta Turci su bili bolji, trebalo im je 15-ak minuta da se odvoje, a kada su to učinili, bez većih problema održavali su visoku prednost.

Najučinkovitiji bio je Stratos Perperoglou koji je predvodio pobjednika sa 16 poena dok je Furkan Korkmaz dodao 11 poena. Dario Šarić upisao je pet poena i četiri skoka, a Dontaye Draper tri poena i pet asistencija. Kod Crvene zvezde Boban Marjanović ubacio je 20 poena.

Treće mjesto zauzeo je Olympiakos koji je bio bolji od Fenerbahče Ülkera sa 69:60. Turci se nisu uspjeli vratiti u posljednjoj četvrtini iz velikog zaostatka, imao je Olympiakos velikih 18 poena prednosti i uspio je mirno privesti meč kraju.

Nezaustavljiv je bio Brent Pettway sa 16 poena dok je Vasilis Spanoulis dodao 13. Oliver Lafayette ubacio je dva poena uz tri skoka. Kod Fenerbahčea Oguz Savas je ubacio 14 poena dok je Luka Žorić ubacio šest poena uz pet skokova.

Finale:
Unicaja - CSKA 84:88

Za treće mjesto:
Olympiakos - Fenerbahče Ülker 69:60

Za peto mjesto:
Anadolu Efes - Crvena zvezda 76:59

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.09.2014. u 10:12
    'vrsni' play i hrvatski sin-lafajet, bez asista:)
    Obrisan korisnik