Košarka

Real Madrid bolji od Perasovićeve Valencije, Barcelona pregazila domaćina Superkupa

Branimir Korać • subota, 27.09.2014.
Real Madrid bolji od Perasovićeve Valencije, Barcelona pregazila domaćina Superkupa
Foto: EPA

O osvajaču Superkupa Španjolske odlučit će Real Madrid i Barcelona. Barcelone je pregazila domaćina turnira Laboral Kutxu dok Valenciji nije pomogla odlična predstava Krešimira Lončara protiv Real Madrida...

Madridski Real plasirao se u finale Superkupa gdje će tražiti svoj treći uzastopni naslov. U polufinalu je svladao Perasovićevu Valenciju s 89:76 u susretu u kojem su ga do pobjede odveli španjolski reprezentativci Rudy Fernandez, Sergio Llull i Felipe Reyes.

Bilo je to ujedno i predstavljanje novih lica u obje momčad, no izuzev Krešimira Lončara koji je predvodio Valenciju te Andresa Nocionija u Real Madridu, nije bilo pretjerano uspješno. Dosta pogrešaka na obje strane pokazuje kako je pred igračima još puno rada da bi pohvatali konce.

Lončar je stvarao dosta problema Realu u reketu, Valencia je dobro otvorila utakmicu i imala je u početku lijepu prednost 21:13. Međutim problemi s osobnim pogreškama Lončara i Liščuka uz probuđenog Rudyja Fernandeza, preokrenuli su utakmicu i vratili Real u igru.

Rezultatska ravnoteža održavana je sve do posljednje tri i pol minute kada Madriđani uz tricu Fernandeza te šest uzastopnih poena Reyesa odlaze na nedostižnu prednost i osiguravaju finale.

Fernandez je utakmicu završio s 21 poenom dok je Sergio Llull dodao 16, a na drugoj strani Krešo Lončar zaustavio se na 17 poena, a jedini dvoznamenkasti uz njega bio je Sam van Rossom s 12 poena.

U drugom polufinalu nije bilo apsolutno nikakve neizvjesnosti. Domaća Laboral Kutxa upisala je težak poraz od prejake Barcelone s 95:66 u rezultatski potpuno izvjesnom i nezanimljivom dvoboju.

U svim segmentima igre gosti su bili znatno bolji protivnik, a najzvučnije pojačanje domaćina potpuno je podbacilo. Dojučerašnji NBA igrač Ryan Gomes susret je završio s tek šest poena uz užasan šut iz igre 2/14.

Na drugoj strani Barcelonini novi aduti predstavili su se u boljem svjetlu, posebno se to odnosi na Tomaša Satoranskog koji je pokazao kako će biti sjajan dodatak ovoj momčadi. Mladi Čeh ubacio je 15 poena uz pet skokova te je uz Alexa Abrinesa, koji je dodao poen više, predvodio strijelce Barcelone.

Ante Tomić odradio je dobro zadaću u skakačkom dijelu, uhvatio je sedam lopti od čega četiri u napadu, a tome je dodao šest poena (3/6 za dva). Dok je Tomić na parketu proveo 18 minuta, Mario Hezonja dobio je tri minute manje uz ubačenih pet poena (1/2 za dva, 1/1 za tri) i uhvaćena dva skoka. Thomas Heurtel sa 17 poena i pet dodavanja bio je jedna od rijetkih svijetlih točaka kod domaćina.

Finalni dvoboj između Real Madrida i Barcelone na rasporedu je u subotu od 20 sati.

Superkup, polufinale:
Real Madrid - Valencia 89:76
Laboral Kutxa - Barcelona 66:95

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pikepiletina27.09.2014. u 13:06
    Hezonja u 3 minute 5 poena i 2 skoka! a da ih je dobio 20...
    pikepiletina