Nogomet

Kek: "Za nas nema većeg motiva od Seville"

Ante Zovko • srijeda, 01.10.2014.
Kek: "Za nas nema većeg motiva od Seville"
Foto: FaH

Rijeka će tražiti svoje prve bodove u skupini Europske lige na Kantridi protiv branitelja naslova u ovom natjecanju, španjolske Seville. Ime protivnika izazov je sam po sebi, istaknuo je domaći trener Matjaž Kek koji ne stavlja imperative pred svoju momčad.

Poslije poraza u Belgiji od Standarda (0:2), Rijeka dočekuje momčad koja je proljetos došla do naslova pobjednika Europske lige.

Trenutačno četvrtoplasirana momčad španjolske lige, Sevilla je najrenomiraniji protivnik u Europi za Rijeku u protekle dvije godine:

"Sevilla je možda najjači suparnik s kojim sam igrao kao trener Rijeke", rekao je trener Rijeke Matjaž Kek na konferenciji za medije kojom je najavljen susret.

"Igraju pravi, moderan nogomet, onaj koji privlači publiku na stadione. Može se analizirati, ali kad lopta krene, kad igrači krenu, kombinacija je bezbroj. To se ne može predvidjeti, to je nogomet i zbog toga taj sport nije šablona. Inspiracija, vizualizacija, instinkt, to su nogometni principi koji drže taj sport ispred svih. Za nas nema većeg izazova i motiva, nego igrati se protiv vrhunske europske momčadi."

I Andrej Kramarić, najbolji igrač i strijelac Rijeke, kaže da ime protivnika izaziva respekt:

"Pokazalo se prije da se u Europi kažnjavaju propuštene prilike i znam što se očekuje od nas napadača kad dođemo u priliku. Ne mogu ništa obećavati, osim da ću ući koncentrirano. Nadam se da će biti prava izvedba, pa će onda doći u golovi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!