Nogomet

Video: Ludogorec poveo, Ronaldo promašio i pogodio s 11 metara, Liverpool pao u Švicarskoj

Borna Rupnik • srijeda, 01.10.2014.
Video: Ludogorec poveo, Ronaldo promašio i pogodio s 11 metara, Liverpool pao u Švicarskoj
Foto: EPA

U drugom kolu Lige prvaka branitelj naslova ubilježio je u vrlo sadržajnom susretu u Bugarskoj i drugu pobjedu, dok je Liverpool upisao prvi poraz, zahvaljujući pogotku Baselovog napadača Strellera.

Ludogorec - Real Madrid 1:2 (1:1)
Marcelinho 6'; Ronaldo 25' (11m), Benzema 77'

Bugarski prvak Ludogorec, koji je u svibnju 2011. godine ušao u prvu ligu, dočekao je u utorak europske prvake, momčad Real Madrida, a večer za pamćenje u Sofiji uveličao je vodstvom već u šestoj minuti. Nakon ubačaja Motija iz kornera, zabio je Marcelinho za oduševljenje na stadionu.

Samo četiri minute poslije, nakon prekršaja Mineva na Hernandezu, oduševljenje je postalo euforija. Vratar Stojanov obranio je kazneni udarac Ronaldu. Međutim, Ronaldo je u 25. minuti, nakon svog lakog pada u šesnaestercu, dobio novu priliku s bijele točke.

Pucao je u istu stranu, Stojanov je ponovno bio na lopti, no ovoga se puta zakoprcala u mreži za poravnanje.

U nastavku je Kraljevski klub bio bliže golu, no Bale i Ronaldo nisu pronašli pravi put, a s druge je strane Casillas obranio pokušaj Marcelinha. Ludogorec se uspješno branio sve do 77. minute, a ključni se trenutak zbio na centaršut Marcela s lijeve strane, koji je Benzema s pet metara poslao u mrežu, dok su domaćini tražili prekršaj u napadu. Benzema je sredinom drugog poluvremena zamijenio Hernandeza.

Do kraja utakmice Ludogorec je tražio kazneni udarac, pokušao je i Djakov, no rezultat se više nije mijenjao. Poslije dramatičnog poraza na Anfieldu, bugarska je momčad ponovno pružila dobru partiju, ali naposljetku je upisala još jedan poraz.

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić igrao je u prvoj postavi Real Madrida, a u 73. minuti zamijenio ga je Toni Kroos.


Basel - Liverpool 1:0 (0:0)
Streller 52'

Uvjerljiv poraz u Madridu u prvom kolu nije pokolebao momčad Basela, koja se u drugom kolu protiv Liverpoola predstavila u vrlo dobrom svjetlu te zasluženo došla do minimalne pobjede.

Švicarci su kontrolirali utakmicu praktično od početka do kraja, a momčad Brendana Rodgersa tek je povremeno prijetila, uglavnom iz prekida. U 40. minuti glavom je pucao hrvatski branič Dejan Lovren, ali preko gola.

Pobjedu je Baselu donio iskusni, 33-godišnji napadač Marco Streller. U 52. minuti korner je izveo Xhaka, a nakon obrane Mignoleta Streller je bio na pravom mjestu. Pokušaji Redsa da podignu razinu svoje igre i uzvrate Baselu nisu urodili plodom.

Dejan Lovren odigrao je cijelu utakmicu.

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Basel1:0Liverpool
Ludogorec Razgrad1:2Real Madrid
1Real Madrid 616:2+1418
2Basel 67:8-17
3Liverpool 65:9-45
4Ludogorec Razgrad 65:14-94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • orangecrush02.10.2014. u 13:05
    Da se krene s kažnjavanjima za simuliranje nakon utakmica Ronaldo svaku drugu nebi igrao. Sramota za jednog od objektivno najboljih strijelaca koje smo ikad gledali.
    orangecrush
  • Obrisan korisnik02.10.2014. u 10:33
    Prvi penal je bio, drugi ne, Ali ronaldu je i ponisten gol iz nepostojeceg zaleda. Ali na kraju se broji rezultat i 3 boda. Drago mi je da Casillas vraca samopouzdanje dobrim obranama. Zvizduke realovih navijaca nije zasluzio.
    Obrisan korisnik
  • zovche02.10.2014. u 09:18
    pa ja mislim da je i prvi penal sramota, ronaldo primi obrambenog igraca za dres i padne... smijesno..
    zovche
  • Obrisan korisnik02.10.2014. u 08:47
    kako su iritantni ovi latinoamericki komentatori. deru se gooooool ko da je ne znam kakav pao u ne znam kako bitnoj utakmici...
    Obrisan korisnik
  • crodevils02.10.2014. u 07:56
    ovaj ludogorec je stvarno tvrd orah..
    crodevils