Nogomet

Video: Turanov pogodak odlučio madridski dvoboj Atletica i Juventusa

Josip Piršljin • srijeda, 01.10.2014.
Video: Turanov pogodak odlučio madridski dvoboj Atletica i Juventusa
Foto: EPA

Španjolski prvak Atletico Madrid upisao je prve bodove u Ligi prvaka ove sezone minimalno pobijedivši talijanskog prvaka Juventus. Ne pretjerano zanimljivu utakmicu odlučio je pogodak Arde Turana, a zbog pobjede Malmöa nad Olympiakosom, sve četiri momčadi u skupini su izjednačene na tri boda.

Atletico Madrid - Juventus 1:0

Europski doprvak je na Vicente Calderonu dočekao Bianconere iz Torina, te tražio prvu pobjedu u skupini nakon što je u Pireju poražen od Olympiakosa u prvom kolu. Iako se očekivao uzbudljiv susret, igrači Atletica i Juventusa nisu bili nešto raspoloženi, tako da je pravih prilika bilo premalo. Jednu od rijetkih iskoristio je turski napadač 15 minuta prije kraja što je bilo dovoljno za slavlje Rojiblancosa.

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić našao se u početnoj postavi madridskog kluba, ovog puta bez zaštitne maske za nos. Igrao je do 83. minute kada je s terena ispraćen velikim pljeskom. Sa strane su mu bili Arda Turan i Raul Garcia, dok je Allegri u napad poslao Teveza i Llorentea u Juventusovoj klasičnoj formaciji 3-5-2.

Dvoboj europskih velikana nije ponudio previše uzbudljiv nogomet u prvom poluvremenu. Igralo se uglavnom na sredini terena, napadači obje momčadi nisu uspjeli doći do izražaja, bilo je tek nekoliko opasnijih udaraca. U 24. minuti Mandžukić je dobro pucao prema Buffonu, no vratar gostiju je bio na mjestu, a nedugo potom Pogba je ugrozio gol Moye, ali bio je nedovoljno precizan.

U nastavku se igralo slično, Juve je uglavnom držao loptu, no bez konkretnih napada. Atletico je ipak uspio doći do pogotka i vodstva u 74. minuti kada je s desne strane ubacio Juanfran, Mandžukić nije mogao glavom zahvatiti loptu, no zato je dobro reagirao Turan iza njega i pogodio mrežu Buffona. Atletico je zadržao vodstvo do kraja, te upisao prve bodove u ovosezonskoj Ligi prvaka.

Malmö - Olympiakos 2:0

Šveđani su se vratili u igru za prolaz skupine A nakon što su na vlastitom terenu svladali Olympiakos, te sada sve četiri momčadi u ovoj grupi imaju po tri boda. Na stadionu Swedbank domaći su Grcima zabili po pogodak u svakom poluvremenu, a junak susreta bio je Markus Rosenberg.

Do 42. minute nije se mijenjao rezultat, a tada je švedska momčad došla do prednosti. Rosenberg je iskoristio nesmotrenost u obrani Olympiakosa, Botia je zakomplicirao stvari, a njegov sunarodnjak vratar Roberto Jimenez nije pomogao u raščišćavanju situacije.

Malmö je uspješno odolijevao napadima crveno-bijelih u nastavku utakmice i držao svoju prednost, a pogodak koji je riješio pitanje pobjednika pao je u 82. minuti. Rosenberg se tada po drugi puta na susretu upisao u strijelce, ovog puta mu je asistirao Pawel Cibicki. Michelova momčad je tako propustila priliku da izbije na čelu skupine nakon dva odigrana kola.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Atlético Madrid1:0Juventus
Malmö2:0Olympiakos
1Atlético Madrid 614:3+1113
2Juventus 67:4+310
3Olympiakos 610:13-39
4Malmö 64:15-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.10.2014. u 14:57
    Dobra utakmica, čvrsta, pravi nogomet, Juve u Europi nema šta tražit s 3-5-2 jer je to za Europu zastrajeli sustav i jednostavno se na bokovima Evra i Lichtsteiner ostaju sami protiv 2 bočna Atletica i tako je i pao onaj gol
    Obrisan korisnik
  • crodevils02.10.2014. u 07:57
    prava ratnička tekma.. šteta,al baš sam mislio da će zabit mandžukić jer se zna da mu je buffon stara mušterija
    crodevils
  • Colchoneros01.10.2014. u 23:32
    Na kraju ipak zaslužena pobjeda
    Colchoneros
  • Obrisan korisnik01.10.2014. u 22:59
    Ipak vjeruje Madži Simeone. Sličnog su karaktera bili i dok su igrali.
    Obrisan korisnik