Nogomet

Video: Slaven Bilić i Bešiktaš odnijeli bod iz Londona, Villarreal deklasirao Ciprane

Davor Mikulić • četvrtak, 02.10.2014.
Video: Slaven Bilić i Bešiktaš odnijeli bod iz Londona, Villarreal deklasirao Ciprane
Foto: EPA

U prvom kolu grupne faze Europske lige Bešiktaš je ostao bez pobjede u samoj završnici, a večeras su na isti način bez pobjede ostavili Tottenham. Asteras je potpuno nadigrao Partizana, jednako kao i Villarreal Apollona...

Skupina A

Villarreal – Apollon 4:0

Najuvjerljivija momčad večeras je bio Villarreal koji je goste s Cipra isprati s četiri pogotka u mreži Valea. Dva pogotka u svakom poluvremenu bila su više nego dovoljna, a gostujući je vratar prvi put po loptu u svoju mrežu morao ići već u devetoj minuti kada je Gerard Moreno pogodio po sredini gola.

Javier Espinosa dočekao je ubačaj Vietta u 44. minuti i povisio vodstvo na 2:0, iako su ranije oba vratara odličnim reakcijama spriječili promjene rezultata.

Isti je igrač strijelac bio i nakon šest minuta igre u drugom poluvremenu kada je odličnim udarcem neobranjivo pogodio gornji desni kut Valeovih vrata, a konačnih 4:0 je postavio Moreno u 82. minuti, također drugim pogotkom, na asistenciju dos Santosa. U 69. minuti je Moreno uzdrmao i gredu.

Zurich – Moenchengladbach 1:1

U Zurichu su mreže mirovale 23 minute, a onda su u periodu od samo tri minute oba vratara morala po loptu u svoju mrežu. Poveo je domaćin pogotkom Etoundija koji je na metar od gol-crte dočekao loptu nakon sjajnog prodora Schonbachlera po lijevoj strani i praktički je morao samo postaviti nogu.

Gosti su ekspresno uzvratili preko Nordtveita, fenomenalnim udarcem s 25 metara protiv kojeg domaći vratar jednostavno nije imao nikakve šanse i teško je bilo za očekivati kako nakon toga pogodaka više neće biti, ali rezultat 1:1 se pokazao i konačnim, unatoč velikoj dominaciji momčadi iz Njemačke.

Skupina B

Helsinki – Club Brugge 0:3

Uvjerljivom pobjedom, prvom u grupi B koja je donijela i prvu poziciju, Finsku je napustio Club Brugge. Od 19. minute imali su prednost do koje su došli autogolom Heikkinena i to je bio rezultat koji se održao sve do 70. minute.

Vodstvo je povisio de Sutter koji je dočekao loptu s lijeve strane i pucao, vratar je obranio, ali mu se lopta ponovno vraća i iz popravnog pokušaja zaključuje utakmicu. Nakon osam minuta do pogotka je stigao i De Bock koji je fenomenalno pogodio lijevom nogom iz slobodnog udarca.

Torino - Kopenhagen 1:0 Baš kao i Club Brugge, do četvrtog je boda stigao i Torino koji je na svom stadionu s minimalnih 1:0 bio bolji od Kopenhagena, a pogodak vrijedan pobjede postignut je tek u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Pobjeda je sasvim zaslužena jer domaćin je dominirao tijekom cijelog susreta, a u 22. minuti vodstvu se nakon udarca Morettija ispriječila greda. Jedini strijelac na susretu bio je Quagliarella u dubokoj sudačkoj nadoknadi kada je bio siguran realizator udarca s bijele točke koji je skrivio Antonsson.

Skupina C

Asteras – Partizan 2:0 Kao blagi favorit Partizan je otputovao u goste Asterasu, a iz Grčke se vraća s željom da što prije zaboravi večerašnju utakmicu. Domaćin je sasvim zasluženo, s po jednim pogotkom u svakom poluvremenu, osvojio četvrti bod, dok je Partizan tijekom čitavih 90 minuta imao svega četiri udarca prema domaćem okviru vrata. U 22. minuti je poveo Asteras pogotkom Fernanda Usera koji je dočekao loptu nakon odbitka i bez većih ju problema poslao u mrežu gostiju, a tri minute poslije moglo je biti i 2:0 kada je Partizanov vratar sjajno obranio Mazzin udarac iz blizine. Potvrda pobjede stigla je u 52. minuti kada je Brian Lluy uposlio Facunda Parru koji pogađa iz blizine. Domaćin je došao i trećeg pogotka u 69. minuti, no sudac je signalizirao zaleđe, te ga poništio.

Tottenham – Bešiktaš 1:1 I Tottenham i Beškitaš nakon dva odigrana kola ima po dva boda nakon što su u Londonu odigrali bez pobjednika. Gosti su imali dva vrlo dobra pokušaja odmah u 2. i 16. minuti susreta kada su prijetili Sahan i Demba Ba, no Tottenham je poveo u 27. minuti preko Harryja Kanea koji je s vrha šesnaesterca sjajno pogodio. Sahan je dva puta prijetio i u nastavku utakmice, dok je na suprotnoj strani nepreciznim udarcem uzvratio Bentaleb. Oba vratara bila su na pravoj razini, ali sve do 89. minute kada je u svom šesnaestercu loptu rukom dirao Chiriches, a sudac pokazao na bijelu točku. Demba Ba je namjestio loptu i ostavio Llorisa bez ikakvih šansi.

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Villarreal4:0Apollon Limassol
Zürich1:1Borussia M.
1Borussia M. 511:4+79
2Villarreal 513:7+68
3Zürich 510:11-17
4Apollon Limassol 54:16-123

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • PosedarskiVitez03.10.2014. u 10:53
    Mislim da bi svi trebali pogledati koju utakmicu Besiktasa,klenuti na koljena i moliti ga da se vrati na izbornicko mjesto
    PosedarskiVitez