Nogomet

Red Bull i Feyenoord uvjerljivi, poraženi Celtic i Astra

Davor Mikulić • nedjelja, 05.10.2014.
Red Bull i Feyenoord uvjerljivi, poraženi Celtic i Astra
Foto: EPA

Protivnici hrvatskih klubova u grupnoj fazi Europske lige danas nisu imali baš najbolji dan jer su pobjede upisali samo Red Bull iz Salzburga i Feyenoord, dok su Celtic, Astra i Standard doživili poraze od kojih je posebno bolan onaj Belgijskog sastava...

Protivnik Rijeke u Europskoj ligi, Standard iz Liegea, upisao je težak poraz na gostovanju kod Club Bruggea koji je slavio s visokih 3:0, a posao je domaćinu uvelike olakšao i izravni crveni karton Enoha koji je igru morao napustiti već u 11. minuti susreta.

U 28. minuti za prednost domaćina zabio je Simons koji je uspješno realizirao udarac s bijele točke i to je bio rezultat kojim se otišlo na predah, a mreže su u nastavku mirovale sve do posljednjih trenutaka utakmice. Louis je kod gostiju u periodu od samo dvije minute zaradio dva žuta kartona nakon čega je i on morao napustiti teren, a udarac s bijele točke ponovno je realizirao Simons. Konačnih 3:0 postavio je Castillo u šestoj minuti sudačke nadoknade kada je iskoristio asistenciju Rafaelova.

Nakon deset odigranih kola momčad Standarda zauzima tek jedanaesto mjesto prvenstvene ljestvice sa samo 12 osvojenih bodova.

Za razliku od Standarda, drugi Rijekin protivnik upisao je visoku pobjedu, treću zaredom, te s četiri pogotka ispratio momčad Groningena. Nakon prvog dijela utakmice Feyenoord je imao minimalnu prednost koju je svojim pogotkom osigurao Kazim-Richards.

Tek trinaest minuta izdržali su gosti u nastavku koji su u međuvremenu ostali s desetoricom na terenu jer je dvije minute prije pogotka Immersa drugi žuti karton zaradio Kappelhof, a pobjedu su zaključili Boetius u 84., odnosno te Vrede u 89. minuti.

Od tri protivnika zagrebačkog Dinama, dva su poražena na svojim terenima s minimalnih 0:1, dok je pobjedu ostvario jedino Red Bull iz Salzburga.

Kod Celtica je doputovao Hamilton, prvoplasirana momčad nakon današnje utakmice koja ima samo jedan poraz iz do sada odigranih devet kola, i pogotkom iz 49. minute odnio puni plijen kojim je domaćina ostavio na šest bodova zaostatka. Jedini strijelac bio je Crawford. Iako je Celtic bio dominantan tijekom svih 90 minuta, imao posjed lopte i statistiku na svojoj strani, do pogotka nije uspio doći.

Vrlo slično bilo je i na susretu Astre i Constante, jedne od najslabijih momčadi Rumunjske lige koja je već od treće minute imala minimalno vodstvo koje je uspjela održati do samog kraja. Pogodak vrijedan tek druge pobjede gostiju postigao je Bonilla.

Salzburg je poveo odmah na početku, u četvrtoj minuti, kada je Quaschner uposlio Anerksena koji matira gostujućeg vratara. U 22. minuti bilo je već 2:0 nakon što je isto za nogom pošlo i Sabitzeru, a Neustadt je uspio doći do smanjena rezultata u 32. minuti. Strijelac je bio Rauter.

To je bilo uglavnom sve što se moglo vidjeti od gostiju koji su dvaput kapitulirali i u drugom poluvremenu. Soriano je u igru ušao u 75. minuti, a samo tri minute poslije upisao se među strijelce. Konačnih 4:1 postavio je Kampl na dodavanje Soriana koji je tako upisao i asistenciju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!