Rukomet

Vujović: "Pobjedom nad Kielom stavili smo veliko breme na leđa, sve osim pobjede bila bi katastrofa"

Iz Kutije šibica:Zvonka Keliš • četvrtak, 09.10.2014.
Vujović: "Pobjedom nad Kielom stavili smo veliko breme na leđa, sve osim pobjede bila bi katastrofa"

Hrvatski rukometni prvak u sklopu trećeg kola Lige prvaka pred svojom će publikom ugostiti dobro znanog suparnika iz SEHA GSS lige, ekipu makedonskog Metalurga predvođenu hrvatskim trenerom Linom Červarom, ali i sve razigranijim Lukom Cindrićem. Upravo stoga uoči samog susreta svoja razmišljanja podijelili su trener PPD Zagreba Veselin Vujović te vratar Filip Ivić.

Pred rukometašima PPD Zagreba susret je trećeg kola Lige prvaka koji im u zagrebačku Arenu dovodi ekipu makedonskog prvaka trofejnog hrvatskog trenera Line Červara. Nakon polovičnog uspjeha ostvarenog u dosadašnjem dijelu najelitnijeg europskog klupskog natjecanja Zagrebaši će pokušati stići do svoje druge pobjede pred domaćom publikom.

Malo je nezgodan ovo trenutak za našu ekipu, naime, imamo vrijeme koje je trenutno na području Hrvatske ni toplo ni hladno i zbog toga u ekipi imamo zdravstvene probleme. Igrače je uhvatila viroza i temperatura, a imamo i problema s ozljedama. Naime, Josip Valčić od PSG-a nije trenirao, jutros je probao,ali je osjetio bol i nije nastavio s treningom. Vuglač ima povredu zglobova i sigurno ga neće biti u sastavu, Čorić ima temperaturu, stoga nije sjajna situacija, no pretpostavljam da sve ekipe imaju takvih sitnih problema pa stoga koga nemamo bez njega moramo", pojasnio je pobliže zdravstveno stanje momčadi trener Veselin Vujović.

Ivić: "Obratiti pozornost na Metalurgove vanjske igrače"

Svoje razmišljanje uoči samog susreta s Metalurgom ponudio je Zagrebov vratar Filip Ivić koji je uistinu vrlo dobroj formi ove sezone: "Iza nas je težak raspored utakmica, Kiel, Vardar, PSG, sve su to vrhunske ekipe protiv kojih smo se maksimalno istrošili, ali nemamo mnogo vremena za oporavak i spremanje."

"Imamo poštovanje prema Metalurgu, a iako posljednju utakmicu nije igrao u punom sastavu spreman je za na sve unatoč problemima te će doći pobijediti. Tako ćemo se i mi odnositi prema njemu, iako i naša situacija zdravstvena trenutno nije sjajna, no bit će većina nas spremna maksimalno ući u utakmicu pred domaćom publikom da joj se zahvalimo za podršku protiv Kiela. Bio je to lijep osjećaj te se nadam da će tako biti i ove subote", nadodao je Ivić.

"Dakle, nemamo nimalo lak raspored, ali dizat ćemo se iz tjedna u tjedna na razinu više kako bi bili spremni za daljnji dio natjecanja, a u subotu ćemo maksimalno odraditi susret s Metalurgom koji protiv Meškova nije bio u punom sastavu, no igrači koji su igrali su opasni, dakle, Cindrić koji je brz jedan na jedan i ima nezgodan prolaz, tu su i Mirkulovski, Lipovina, Borozan, Mesarić, promatrao sam ovu momčad dugi niz godina i svakako treba obratiti pozornost na njene vanjske igrače", zaključio je Zagrebov vratar.

O samom susretu je, pak, Zagrebov strateg kazao: "Subotu ćemo dočekati spremni kako bismo dobili utakmicu, a po prvi smo puta u tri kola favoriti i nezahvalno je za našu mladu ekipu da može biti favorit protiv iskusne ekipe poput Metalurga. Metalurg ima neke svoje osobne probleme, no to je dobar i jak sastav, posebno natjecateljski i neće biti nimalo lako ostvariti pobjedu koja bi nam mnogo značila za nastavak Lige prvaka."

Nastavio je potom trener Vujović o novom susretu Lige prvaka te mogućnostima svoje momčadi: "Da dođe Radnički, Borac ili Barcelona Zagreb mora pružiti 150 posto kako bi pobijedio pa tako dođe li Metalurg bez trojice svojih ključnih napadača ili s njima mi moramo opet pružiti 150 posto. Tako da nema opuštanja i uspavljivanja."

"Jedino uspavljivanje može biti samo ako suci dopuste njihov način igre, dakle, toleriraju duge napade, prekide, prekršaje te igru bez mnogo trčanja. Baš pristup i odnos prema utakmici će biti maksimalan, svi svjesni koliko smo si breme stavili na vrat i leđa pobjedom nad Kielom tako da bi sve osim pobjede bila katastrofa i nova negativna senzacija. Mi ćemo se truditi da tako ne bude", pobliže je sve pojasnio Vujović.

O samog publici i njenoj podršci trener je također kazao riječ, dvije: "Nadam se da će se filozofija publike u Zagrebu promijeniti i da će ljudi prepoznati da u Zagrebu ima dosta zvjezdica koje bi trebali postati ozbiljni igrači i pravi nosioci rezultata hrvatske reprezentacije. Mi nemamo super spektakl ni velika imena, kao ni strance ni topove s maglom, ali imamo momke koji imaju srce kao autobus i koji se bore i ginu do zadnjeg trenutka. Nitko u Zagrebu više neće biti favorit, to ono što možemo pružiti i zahvaljujemo se sponzoru PPD-u što je to prepoznao, a nadamo se da će i publika to prepoznati i da neće štedjeti dlanove i grla u subotu."

Za kraj se, pak, Vujović osvrnuo na suparništvo s Červarom još iz Makedonije: "Priča iz Makedonije nema nikakvih dodirnih točaka s ovom ovdje. Rekao sam stoga da će se Zagreb truditi pobijediti sve na svom terenu pa tako i Metalurg, a tenzije su tamo neka druga priča. Červar zaslužuje ogroman respekt i na taj način ćemo ga svi dočekati", zaključio je Zagrebov trener uz svoje razmišljanje na tu temu: "Nemoj me dirati, neću te dirati."

Foto: Matija Hećimović

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!