Nogomet

Southgate: "Hrvatska je najteži protivnik kojeg smo svladali, jako sam zadovoljan"

Mihaela Bradovski • subota, 11.10.2014.
Southgate: "Hrvatska je najteži protivnik kojeg smo svladali, jako sam zadovoljan"
Foto: EPA

Izbornik engleske reprezentacije do 21 godine, Gareth Southgate bio je zadovoljan nastupom svojih igrača u prvom susretu dodatnih kvalifikacija protiv Hrvatske. Engleska je odnijela pobjedu 2:1 i u Vinkovce nosi minimalnu prednost...

U zanimljivom dvoboju u Wolverhamptonu engleska nogometna reprezentacija do 21 godine svladala je vršnjake iz Hrvatske s 2:1 i u Vinkovcima će braniti malu prednost. Nastup i rezultat zadovoljili su engleskog izbornika Garetha Southgatea.

"Ovo je bila jako dobra utakmica i veliki ispit za nas. Morali smo pokazati karakter, kvalitetu i inteligenciju i na kraju smo sve to uspjeli. Hrvatska je tehnički odlična momčad, fizički je vrlo jaka, dobro se branila i bila dobro organizirana stoga je ovo odličan rezultat za nas, posebno jer smo bili u ranom zaostatku. Već smo se susretali s takvim izazovima, ali Hrvatska je najbolja reprezentacija protiv koje smo to uspjeli nadoknaditi. Vrlo sam zadovoljan što smo pokazali strpljenje i vjeru u našu igru. Imali smo još jednu-dvije prilike, pogodili smo vratnicu, ali smo se i dobro branili od vrlo opasnih kontranapada", govorio je Southgate.

Southgate je hvalio Berahina i igrače koji su dali svoj doprinos ulaskom s klupe.

"U velikim trenucima poput toga, morate pokazati karakter i mirnoću, a on je to uspio. Nama su svi igrači važni, oni koji nisu bili s nama i oni koji su ušli s klupe poput Toma Incea i Erica Diera i pružili veliki doprinos. Oni su pokazatelj da igrači uvijek moraju biti spremni jer nikada ne znaju kada će morati uskočiti."

Nakon kraćeg odmora, Englezi kreću s pripremama za uzvrat u Vinkovcima koji je na rasporedu u utorak od 18 sati u Vinkovcima.

"Igrači će imati većinu subote za oporavak i opuštanje. To je vrlo važno jer je iza nas tjedan velikog stresa i pune koncentracije. Već u subotu navečer krećemo s pripremama za uzvrat."

Hrvatska će u uzvratu biti bez kartoniranih Župarića i Pavičića što je veliki hendikep, a pod upitnikom je i nastup ozlijeđenog Milića.

"Žao mi je što ih neće biti u uzvratu. Engleska je bila upravo onakva kakvu smo i očekivali, pritiskala je, ali nije imala puno prilika. Žalim zbog tog kaznenog udarca, no u Vinkovcima ćemo dati sve od sebe. U Engleskoj smo podbacili u pas-igri, nepotrebno se povukli i postali pasivni nakon vodstva, ali na svom terenu dat ćemo sve od sebe da prođemo dalje", govorio je Nenad Gračan.

EP 2015. (U-21), dodatne kvalifikacije

14.10.2014.
Hrvatska (U21)1:2Engleska (U21)
10.10.2014.
Engleska (U21)2:1Hrvatska (U21)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!