EP 2015. (U-21), dodatne kvalifikacije, 10.10.2014, 18:45 h, Wolverhampton, Molineux
Suci: Javier Estrada (Španjolska), Jose Miranda (Španjolska), Francisco Martin (Španjolska)
Engleska (U21)
Engleska (U21)
Harry Kane 58'
Saido Berahino 85' (11m)
2:1(0:1) Hrvatska (U21)
Marko Livaja 13'
Hrvatska (U21)

Video: Englezi u Vinkovce dolaze s minimalnom prednošću, vrijedan povratnički gol Livaje

Davor Mikulić • petak, 10.10.2014.
Video: Englezi u Vinkovce dolaze s minimalnom prednošću, vrijedan povratnički gol Livaje
Foto: EPA

Izabranici Nenada Gračana od 13. su minute imali vodstvo u Wolverhamptonu koje je nakon udarca iz kuta donio Marko Livaja, no domaća je reprezentacija rezultat prvo poravnala u 57. minuti kada je, također glavom, strijelac bio Kane, a zatim i okrenula udarcem s bijele točke kada je siguran bio Berahino...

Engleska (U21)
Hrvatska (U21)
Engleska (U21)
Hrvatska (U21)
1
Jack Butland
2
Michael Keane
(do 46')
3
Luke Shaw
5
Benjamin Gibson
6
Liam Moore
8
Jake Caskey
10
Thomas Carroll
11
Nathan Redmond
4
William Hughes
(do 56')
7
Saido Berahino
9
Harry Kane
Pričuvni igrači
14
Eric Dier
46'
17
Tom Ince
56'
 
Trener
Gareth Southgate
12
Dominik Livaković
2
Dario Župarić
3
Antonio Milić
(do 89')
5
Niko Datković
6
Matej Mitrović
4
Filip Bradarić
8
Domagoj Pavičić
18
Ante Ćorić
(do 63')
7
Marko Pjaca
11
Ante Rebić
14
Marko Livaja
(do 70')
Pričuvni igrači
10
Mario Pašalić
63'
17
Dražen Bagarić
70'
 
Mato Miloš
89'
Trener
Nenad Gračan

Nešto agresivnije u susret su krenuli reprezentativci Hrvatske koji su posjed lopte prepustili domaćim igračima. Početnih desetak minuta igralo se uglavnom na sredini terena, a prvo uzbuđenje za gledatelje stiglo je u 11. minuti kada je Berahino bio u prilici, no loptu s petnaestak metara šalje daleko od Livakovićevog okvira vrata.

Samo dvije poslije minute Hrvatska je povela. Nakon drugog kornera za našu reprezentaciju Datković je na drugoj vratnici pronašao usamljenog Marka Livaju koji bez problema pogađa mrežu Butlanda.

Novu priliku Englezi su dočekali u 17. minuti kada je Datković srušio Kanea na osamnaest metara od svog vratara. Kane je sam izveo slobodan udarac, ali njegov pokušaj završio je iznad grede. U 21. minuti domaća je reprezentacija bila najbliže izjednačenju nakon što je poslije odlične kombinacije na lijevoj strani u šesnaesterac ušao Shaw i pucao, ali Livaković prstima dira loptu točno koliko je potrebno i skreće ju u lijevu vratnicu, te se ona odbija natrag u teren.

Opasno je bilo i u 26. minuti za Hrvatskog vratara. Iz daljine je svoj udarac okušao i Redmond, a Livaković sjajnom obranom loptu odbija u korner. Nakon udarca iz kuta Moore je bio najviši na petercu, ali na sreću, glavom je pucao iznad okvira vrata.

Nakon pola sata igre ponovno je zaprijetila Hrvatska preko Ante Ćorića. Livaja mu je ostavio loptu, a on s vrha šesnaesterca gađa suprotni kut, ali za malo neprecizno. Pokušao je Ćorić i u 36. minuti, no ovaj put iz veće udaljenosti gađa malo iznad grede.

Posljednju priliku u prvom dijelu imao je Kane koji je iz okreta pucao ravno u ruke vratara Livakovića.

Englezi su prvi zaprijetili i u nastavku susreta. Carroll je loptu poslao u šesnaestarac, a najviši je bio Kane koji glavom puca neprecizno. Uspješniji je zato bio u 57. minuti kada je izjednačio rezultat i vratio Englesku u utakmicu. Hrvatski su braniči nakon udarca iz kuta loptu uspjeli izbaciti samo na trenutak, a poslije ubačaja s lijeve strane Kane iz blizine pogađa pored nemoćnog Livakovića.

Domaći igrači nastavili su nakon toga sa sve opasnijim prijetnjama prema Livakovićevim vratima. Još jednom je neuspješno udarac iz daljine okušao Redmond, a gužvu nakon udarca iz kuta u 65. minuti riješili su hrvatski reprezentativci.

Hrvatska je priliku dobila tek u 70. minuti kada je po lijevoj strani prošao Ante Rebić i pucao s vrha šesnaesterca, ali daleko i bez opasnosti za Butlanda. Četiri minute poslije na neugodan ubačaj Redmonda s lijeve strane malo je zakasnio Kane, a nakon udarca iz kuta visoko iznad okvira vrata pucao je Benjamin Gibson.

U 78. minuti Matej Mitrović je pucao glavom nakon udarca iz kuta koji je izveo Bradarić, a pet minuta poslije u novoj se prilici našao Redmond kada je na lijevoj strani primio dugu loptu i pokušao pogoditi suprotni kut.

Nažalost, pet minuta prije isteka regularnog dijela utakmice Engleska je stigla do drugog pogotka i preokreta. Berahino je došao do lopte prije Livakovića koji ga ruši, a glavni sudac pokazuje na bijelu točku. Siguran je bio Berahino, iako je vratar hrvatske reprezentacije odabrao dobru stranu.

Rezultat se održao do samog kraja pa će Hrvatska minimalni zaostatak pokušati nadoknaditi u utorak u Vinkovcima. Taj susret na rasporedu je u 18 sati.

EP 2015. (U-21), dodatne kvalifikacije

14.10.2014.
Hrvatska (U21)1:2Engleska (U21)
10.10.2014.
Engleska (U21)2:1Hrvatska (U21)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ronny198711.10.2014. u 10:34
    delač zamjena za livakovića? lijepo :)
    ronny1987
  • Obrisan korisnik10.10.2014. u 23:24
    Ovu utakmicu smo trebali dobiti, ne sviđa mi se postavljanje Župarića na beka, jer je on stoper i manjak brzine se vidio u više navrata pa i kod prvog gola kad se nije stiglo zatvoriti na ubačaj od Redmonda. Druga stvar nije mi jasno zašto se toliko pustilo da incijativu uzmu Englezi u utakmici... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.10.2014. u 21:43
    nikad mi nećemo do rezultata uz takav alibi stav naših "stručnjaka", umjesto da im zabijemo još jedan, jer svaki put kad smo organizirano prošli centar bilo je vatre, ovaj panj ide zatvarat utakmicu u 50 minuti i bilo je samo pitanje vremena kad ćemo ga dobit
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.10.2014. u 21:37
    malo si je rebić umislio u drugom poluvremenu da je messi... dodaj malo jebenu loptu majstore...
    Obrisan korisnik