Rukomet

Tatari: "Ovakve nas očekujem na Europskom prvenstvu"

Iz Umaga:Jelena Bagarić • subota, 11.10.2014.
Tatari: "Ovakve nas očekujem na Europskom prvenstvu"
Foto: FaH

Pobjedom nad Srbijom u posljednjoj utakmici Croatia cupa, rukometašice Hrvatske osvojile su prvo mjesto. Nakon lošije igre protiv Njemačke uspjele su se dići i ostvariti pobjedu koja im je donijela ukupnu pobjedu na posljednjem turniru prije Europskog prvenstva u prosincu.

Zadovoljstvo pobjedom nad Srbijom i osvajanjem Croatia cupa nije mogla sakriti kapetanica hrvatske reprezentacije Miranda Tatari. Pohvalila je sve svoje suigračice, ali i igru koju su prezentirale u ovoj utakmici: “Danas smo odigrali na nivou, kao ekipa stvarno odlično. Svaka pohvala svakoj od cura. Hrvatska reprezentacija je danas bila na odličnom nivou i takve nas očekujem na Europskom prvenstvu“, rekla je Tatari.

Furiozan start u utakmicu ono je što je možda i najviše utjecalo na pobjednika ovog susreta. Hrvatice su igrale kao u transu, a Srbija nije pronalazila rješenja. „Odlično smo otvorile utakmicu, prvenstveno u obrani gdje smo i dobile samopouzdanja i krila u napadu. Odlično je sve izgledalo prvo poluvrijeme, a onda u drugom neki pad lagani, ali imale smo snage i izvukle smo posljednjih deset minuta i napravile lijepu razliku za kraj utakmice“, konstatirala je kapetanica.

Zadovoljan je bio i izbornik Vladimir Canjuga koji je za razliku od utakmice s Njemačkom danas mogao pohvaliti svoju ekipu: “Zaista sam ponosan na cure jer nakon jučerašnjeg poraza od Njemica i nezadovoljstva igrom u drugom poluvremenu uspjeli smo dići ekipu do jedne fanatične igre što se nadam da će biti naša snaga u Varaždinu i daj Bože punoj Areni. S takvom obranom i takvim vratarima kao što su danas bile Žderić i Grubišić možemo učiniti puno.“

Iako su dobro odigrale, Hrvatice su ipak u prvih 15 minuta drugog poluvremena malo pale: “Pali smo u trenutku kada sam odmarao Penezić i Tatari kod devet razlike, ali kada ću ih odmarati ako ne tada“, konstatirao je Canjuga i nastavio: Smanjile su s devet na pet, ali sve to još nije bilo alarmantno dok u drugom poluvremenu nismo malo pali pod pritisak srpske klupe. Cure su kad je došlo na samo gol razlike pokazale karakter i na kraju uvjerljivo dobili“, zaključio je Canjuga.

Reprezentacija se ponovo okuplja 25. studenog nakon što završe posljednje utakmice Lige prvakinja. U tom prvom ciklusu odigrati će dvije utakmice s Crnom Gorom, 29. i 30. studenog, koje će biti posljednje provjere prije samog prvenstva. Canjugine izabranice tada će dobiti jedan dan odmora nakon čega će ponovo krenuti sa završih sedam dana priprema. Podsjetimo, Hrvatska igra u skupini C s Njemačkom, Nizozemskom i Švedskom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!