Rukomet

Vrlo dobar Čupić u slavlju Kielcea nad ekipom Gornik Zabrzea

Zvonka Keliš • utorak, 14.10.2014.
Vrlo dobar Čupić u slavlju Kielcea nad ekipom Gornik Zabrzea

Poljski rukometni prvak u sedmom je kolu PGNiG Superlige snage odmjerio s ekipom Gornik Zabrzea, a u novoj uvjerljivoj pobjedi u domaćem prvenstvu istaknuo se hrvatski rukometaš Ivan Čupić.

U susretu sedmoga kola domaćeg prvenstva aktualni poljski prvak ponovno nije imao problema sa svojim suparnikom te je stigao do nove uvjerljive pobjede. Bolji je tako s deset pogodaka razlike bio od ekipe Gornik Zabrzea. Pred momčadi Kielcea ovoga je vikend, pak, novi susret Lige prvaka, a u sklopu četvrtog kola Poljaci odlaze u goste francuskom Dunkerqueu.

Kielce je u dvoboj krenuo bez Denisa Buntića, Julena Aguinagaldea, Uroša Zormana i Tomasza Rosinskog, a dobro su ga, pak, otvorili gosti koji osiguravaju uvodnih 2:0. Do četvrte minute susreta domaćin poravnava rezultat, a izjednačena borba zadržala se tek d 11. minute kada se domaća momčad odvaja na 10:7, a ubrzo potom i na 13:9. Do odlaska na odmor Kielce samo dodatno povećava svoju prednost na sigurnih 19:14.

Nastavak je donio igru pogodak za pogodak da bi se sredinom drugoga poluvremena momci Talanta Dujšebajeva serijom od šest pogodaka odvojili na odličnih 35:23. Iako se gostujuća momčad trudi, ne uspijeva pronaći rješenje za svog suparnika. Na koncu Kielce upisuje slavlje 42:32.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Karol Bielecki s deset postignutih pogodaka, po šest su dodali Ivan Čupić i Tobias Reichmann, Manuel Štrlek je zabio njih tri, Željko Musa dva, a Marin Šego je sakupio četiri obrane, dok je najbolji kod Gornik Zabrze bio Robert Orzechowski sa šest golova.

PGNiG Superliga, 7. kolo:
Vive Tauron Kielce - Gornik Zabrze 42:32 (19:14)

Foto: Anna Benicewicz-Miazga, vivetargi.pl

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!