Nogomet

Carroll: "Imao sam samo jednu obranu, svaka čast mojim suigračima"

Mihaela Bradovski • srijeda, 15.10.2014.
Carroll: "Imao sam samo jednu obranu, svaka čast mojim suigračima"
Foto: EPA

Sjeverna Irska uživa u sjajnom otvaranju kvalifikacija i nakon tri odigrana susreta ima devet bodova. Treća pobjeda ostvarena je na gostovanju u Grčkoj gdje je sinoć slavila s 2:0...

Odličan posao odradili su reprezentativci Sjeverne Irske na početku kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo 2016. godine. U prva tri susreta upisali su isto toliko pobjeda, a posebno impresivna bila je ona ostvarena u posljednjem susretu u Grčkoj.

"Večer iz snova. Lijepo je vratiti se u Grčku gdje sam tri godine nosio dres Olympiakosa i upravo ovdje odigrati ovakvu utakmicu. Uzeli smo tri boda i svi smo oduševljeni jer nakon tri kola imamo devet bodova, a dva susreta igrali smo u gostima. Grčka je imala veći posjed lopte, ali smo se jako dobro branili. Imao sam samo jednu obranu u cijeloj utakmici stoga svaka čast mojim suigračima na odlično odrađenom poslu", rekao je nakon susreta Roy Carroll.

Izbornik Sjeverne Irske, Michael O'Neill, mogao je samo čestitati svojim igračima koji primjerno odrađuju posao.

"Oduševljen sam, jako je lijepo otvoriti kvalifikacije po prvi put u povijesti s tri pobjede. Igrači su bili izvrsni i svaki od njih odigrao je veličanstveno. Moram istaknuti Kylea Laffertyja koji je ove tri kvalifikacijske utakmice odradio posebno dobro. Njegova snaga, tehnika i želja, čine ga teško zaustavljivim za protivničke braniče."

Za razliku od Iraca, izbornik Grčke Claudio Ranieri imao je puno razloga za nezadovoljstvo. Njegova reprezentacija u prva tri susreta ima samo jedan bod.

"Nedostajalo nam je koncentracije u početku susreta, rano smo primili pogodak i bilo nam je kasnije vrlo teško. Nije lako slomiti ovako dobru obrambenu momčad, Sjeverna Irska je reprezentacija koja predobro zna kako zatvoriti prostor. Uništili su nas kontranapadima i nismo imali dobru ravnotežu u sredini terena, a upozoravali smo na te stvari uoči susreta."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.10.2014. u 18:30
    ovaj ranieri je jedna od vecih prevara
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.10.2014. u 16:39
    haha ja se pomalo čudim zašto Grčka kaska malo kad ono pa vidi Ranierija.Eto odmah meni sve jasnije.
    Obrisan korisnik