Košarka

Repeša: "U Euroligi možemo pobijediti samo ako pružimo naš maksimum"

Marija Pastuović • petak, 17.10.2014.
Repeša: "U Euroligi možemo pobijediti samo ako pružimo naš maksimum"
Foto: FaH

Cedevita je u prvom kolu europske lige poražena od španjolske Unicaje s 15 poena razlike. Gosti su opravdali ulogu favorita, pokazavši veću kvalitetu za prvo slavlje u ovosezonskoj Euroligi. Repeša je nakon utakmice rekao da će Cedevita morati dati svoj maksimum za pobjedu u natjecanju, dok je Plaza iskazao zadovoljstvo pokazanim od strane njegove momčadi.

U osvrtima na utakmicu, oba trenera istaknula su kao važnu činjenicu za domaću ekipu, povratak Marka Tomasa na teren, te velik broj pogrešaka koje su utjecale na razvoj susreta.

Jasmin Repeša nakon poraza na otvaranju Eurolige komentirao je pokazano na terenu, izdvojivši nedostatak realizacije u važnim trenucima kod njegovih igrača te dobru igru Tomasa: "Trenutno je Unicaja puno bolja momčad, odigrali su dovoljno dobro za pobjedu. Mi u Euroligi možemo pobijediti samo ako budemo igrali najbolje što možemo, što večeras nije bio slučaj. Propustili smo šuteve za tri, kojima bi došli na samo pet poena minusa, ali način na koji je odigrao Tomas čini me optimističnim", izjavio je strateg Zagrepčana.

Najefikasniji kod domaćina bio je Miro Bilan, koji se istaknuo u svojoj ekipi postigavši 15 poena i dodavši tome deset skokova. Cedevitin centar pohvalio je protivnike te istaknuo ključne trenutke utakmice: "Čestitam protivniku, odigrali su vrlo dobro. Naš plan je bio da napravimo što manje grešaka, ali naprotiv, imali smo problem s igrom ispod koša i izgubljenim loptama. Imali smo prilike za smanjenje vodstva, ali nismo realizirali te šuteve."

Gostujući trener Joan Plaza rekao je nakon susreta da je Unicaja ostvarila važno europsko uvodno slavlje, istaknuvši značaj povratka Cedevitinih Marka Tomasa i Roka Ukića: "Ovo je Unicajina četvrta pobjeda od 15 pokušaja na startu Eurolige, odlično je početi sezonu pobjedom. Mislim da će mnoge ekipe izgubiti u Zagrebu, Cedevita će biti mnogo bolja sa zdravim Ukićem i Tomasom."

Mindaugas Kuzminskas kratko je i jasno prokomentirao jučerašnji dvoboj:"Jako smo sretni zbog prve pobjede u novoj sezoni, ovdje nije lako pobijediti. Bili smo razigraniji od protivnika, a previše naših grešaka ostavilo je utakmicu neizvjesnom tako dugo."

Cedevita će u idućem kolu Eurolige gostovati u Francuskoj, a susret protiv Limoges CSP- a na rasporedu je 24. listopada.

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Cedevita63:78Unicaja Málaga
Maccabi Tel Aviv92:76Limoges
Alba Berlin68:84CSKA Moskva
1CSKA Moskva 100+162
2Maccabi Tel Aviv 73+14
3Unicaja Málaga 46+6
4Alba Berlin 46-29
5Cedevita 37-49
6Limoges 28-104

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.10.2014. u 22:54
    pa nije Ceda tako loša kako to Jasmin prikazuje niti je Unicaja tako jaka, sramotno je kada ti trener govori da su drugi bolji i da ti nisi za nivo Eurolige, ali to je u njegovom stilu, igrači su loši ali eto, ja sam tu pa ako nekog pobijedimo moja je zasluga a ako izgubimo- imam loše igrače!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2014. u 16:47
    baš zato što imaju love a zagovaraju politiku mladih i domaćih igrača im treba čestitati. Opekli su se mnogi ( pa i Cedevita u 1.euroligaškoj sezoni) sa sastavljanjem ekipe sa skupim strancima koji na kraju ostvare isti rezultat. Netko će reći da nije Euroliga natjecanje za guranje mladosti ali... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Novi lik17.10.2014. u 13:01
    Hallo Vitamini, sad mi nesto nije jasno.Imas lovu, imas izbor, imas sve i opet nestima...
    Novi lik
  • raz_bojnik17.10.2014. u 12:47
    S jednim centrom u EL možeš pobijedit samo slučajno.
    raz_bojnik
  • Obrisan korisnik17.10.2014. u 11:20
    Ma... ne postoji 120%. Ima do sto. Sto je perfekcija. Inače ćemo uskoro imati 200 % , 500 % itd...Sa Ukićem i Tomasom u formi to će biti bolje. Plus Ramljak koji obrambeno može dati puno. Svi se nadamo centru koji može odmjeniti odličnog Bilana na 10-15 minuta. Nije bilo loše za ovakvu (odličnu)... [više na forumu]
    Obrisan korisnik