Košarka

Unicaja prejaka za Cedevitu, Španjolci bez većih problema odnijeli pobjedu iz Zagreba

Marija Pastuović • četvrtak, 16.10.2014.
Unicaja prejaka za Cedevitu, Španjolci bez većih problema odnijeli pobjedu iz Zagreba
Foto: FaH

Košarkaši Cedevite nisu uspjeli parirati Unicaji i doći do iznenađenja na otvaranju nove euroligaške sezone. Gosti iz Malage pokazali su se prejakim protivnikom i na kraju su odnijeli zasluženu pobjedu 78:63...

U prvom kolu košarkaške Eurolige Cedevita je u Domu sportova poražena od španjolske Unicaje rezultatom 78:63.

Jasmin Repeša rekao je da Cedevita mora biti doslovce savršena kako bi srušila jednu od trenutno najboljih europskih momčadi. Cedevita je odigrala vrlo dobru utakmicu, ali ipak nije dosegnula svoje vrhunce koji su bili potrebni kako bi ugrozila Unicaju.

Španjolci su s obzirom na ugled i uvodne dvije pobjede u vlastitom prvenstvu očekivali trijumf u Zagrebu koji se, eto, i dogodio.

Već u prvoj četvrtini igrači Jasmina Repeše pokazali su da će biti tvrd orah, što se i dokazalo budući da je domaća momčad nakon odigranih deset minuta imala prednost od dva poena (20:18). Ipak, kvaliteta je došla do izražaja u nastavku utakmice, kada su momci iz Andaluzije morali iskazati ozbiljnost i opravdati ulogu favorita. Već u drugoj četvrtini, na krilima Frana Vasqueza i Ryana Toolsona gosti su prvotno izjednačili (32:32), a potom i nametnuli ritam te preuzeli kontrolu utakmice. Na kraju druge četvrtine rezultat je bio 36:47.

Čini se da je početak treće četvrtine bio ključan u večerašnjem dvoboju, dok je Unicaja postigla poene nakon dvije, Cedevita je prve koševe tražila više od tri minute. Uspjeli su Repešini igrači s dvije uzastopne trice smanjiti razliku na jednoznamenkastu prednost i vratiti neizvjesnost u utakmicu, ali uoči posljednje četvrtine Unicaja je imala 13 poena prednosti.

Svoju su priliku za europsko slavlje Zagrepčani tražili sve do trice Ante Delaša, kojom je tri minute prije kraja susreta doveo rezultat na 61:70. Ipak, gosti su se pokazali iskusnijima i kvalitetnijima te nisu dopustili domaćinu da kreira iznenađenje u prvom kolu Eurolige. Do kraja utakmice mirno su održavali prednost, ne dopustivši Cedeviti da ozbiljno ugrozi rezultat. U to doba, kao i cijelu utakmicu, goste je u prednosti držao Toolson koji je utakmicu završio s 20 poena.

Nova Cedevita, bez Amerikanaca, predvođena hrvatskim snagama pokazala je da se može nositi s jakim europskim momčadima, premda je jasno da će Repešine riječi o perfektnim utakmicama definitivno biti potrebne kako bi se upisala pobjede protiv najboljih. U narednim utakmicama, jedan od aduta bi mogao biti i povratnik Marko Tomas koji bi sa svakom utakmicom trebao predstavljati jedno od većih pojačanja zagrebačkog sastava.

Najefikasniji u redovima zagrebačke ekipe bio je Miro Bilan s double-double učinkom, postigavši 15 poena i deset skokova, a Ante Delaš ubacio je 12 poena. Unicaju je do pobjede predvodio Ryan Toolson s upisanih 20 poena.

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Cedevita63:78Unicaja Málaga
Maccabi Tel Aviv92:76Limoges
Alba Berlin68:84CSKA Moskva
1CSKA Moskva 100+162
2Maccabi Tel Aviv 73+14
3Unicaja Málaga 46+6
4Alba Berlin 46-29
5Cedevita 37-49
6Limoges 28-104

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.10.2014. u 10:40
    igraci trebaju igrati na obje strane terena.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2014. u 10:12
    Oderali ih k'o mlade majmune sa 60% snage. Strašno je to kako su naši klubovi zadnjih 5 sezona totalno NEkonkurentni u euroligi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2014. u 08:26
    Jasko standardno loše mienja, radi alibi izmjene da bi imao pokrice u slucaju neuspjeha, jadno i providno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2014. u 08:19
    Dobro su se držali protiv odlične Unicaje. Odbili su se predati i par puta se vračali u utakmicu. Vesele minute Tomasa (nek se što prije vrati u formu) i "zelenih" Mazalina i Arapovića. Sa Ukićem i Ramljakom obrana bi bila neusporedivo bolja. Gordić dosta slab, a Pilepić je usprkos odličnom šutu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2014. u 02:23
    Jasmine zašto Fran Pilepić igrač koji ukupno u 4 utakmice ima savršen postotak šuta ( 80%!!!!! ) danas odigra 14min nakon što odigra jako dobar period prvog poluvremena?? Cedevita bez Tomasa i Ukića nema killera a Pilepić koji se nameće ne igra dok se Babić koji je u katastrofalnoj šuterskoj seriji... [više na forumu]
    Obrisan korisnik