Nogomet

Kovačićev Inter traži preko Napolija početak pozitivnog niza, City na Etihadu dočekuje Tottenham

Sportnet • petak, 17.10.2014.
Kovačićev Inter traži preko Napolija početak pozitivnog niza, City na Etihadu dočekuje Tottenham
Foto: EPA

Europski nogometni vikend koji je pred nama, donosi nekoliko zanimljivih dvoboja, ali ne i one najveće derbije. Zanimljivo bi trebalo biti u Manchesteru gtdje gostuje Tottenham te u Milanu gdje će Inter ugostiti Napoli...

U derbiju sedmog kola Serie A, na Giuseppe Meazzi, susrest će se Inter i Napoli. Iako su obje ekipe najavljivale napad na mjesta koje vode u Ligu prvaka, nalaze se u nezavidnoj formi te je nakon šest odigranih kola Napoli šesti, a Inter deseti. U posebno lošem periodu su domaćini koji su u posljednje dvije utakmice upisali dva poraza uz poražavajuću gol razliku - 1:7. Mateo Kovačić je u utakmici protiv Azerbajdžana izašao iz igre zbog ozlijede aduktora te će, po svemu sudeći, propustiti dvoboj protiv Napolija.

Jedan od protagonista velikog i kontroverznog derbija iz prošlog kola, Roma, na domaćem terenu u subotu dočekuje Chievo, a vodeći i stopostotni Juventus gostuje kod Vrsaljkovog Sassuola. Također, vrlo zanimljiva utakmica odigrat će se u nedjelju, u ranom terminu (12:30), između Badeljeve Fiorentine i Lazia u Firenzi. Obje ekipe su u dosadašnjem prvenstvu igrale promjenjivo. Posebno Viole koje su u prošlom kolu pobijedile Inter s 3:0, a nakon šest kola imaju gol razliku 5:3!

Za sada neporažena i trećeplasirana Sampdorija gostuje kod Cagliarija, Milan kod Verone, a zanimljiva utakmica odigrat će se u Torinu između istoimenog domaćina i gostujućeg Udinesea. U ponedjeljak, kolo će zaključiti Genoa i Empoli.

Pitanje je da li se ogled Cityja i Tottenhama uopće može nazvati derbijem kad su Spursi od početka 2012. u 24 utakmice s velikom četvorkom izgubili 16 puta i ostvarili samo tri pobjede. U posljednja dva ogleda City je Tottenhamu zabio 11 golova primivši tek jedan. Prvak je i ovaj put veliki favorit i žarko želi pobjedu kako se ne bi povećao minus u odnosu na vodeći Chelsea.

Momčad Josea Mourinha gostuje kod Crystal Palacea, gdje je prošle sezone izgubila zbog autogola Terryja. Portugalac se nada nastavku dobre forme Diega Coste jer možda neće imati mnogo napadačkih pričuva s obzirom da su Drogba i Schürrle upitni. Jelavićev Hull City pokušat će kod Arsenala prekinuti crni niz od sedam poraza protiv Topnika koji imaju mnogo problema s ozljedama (Özil, Giroud, Koscielny, Ramsey, Debuchy, Sanogo, Rosicky, Arteta). Chambers je suspendiran, a Walcott i Gnabry još nisu spremni za utakmice.

Manchester United će bez Rooneyja kod WBA-a pokušati nastaviti pobjednički niz započet na domaćem terenu. Pobijedi li Liverpool QPR, Kranjčar bi mogao ostati bez trenera Redknappa. Hrvatski veznjak slomio je nožni prst na treningu, ali po zadnjim informacijama spreman je igrati pod injekcijama protiv bolova.

Momčad Bayerna svoj niz pobjeda pokušat će nastaviti na Allianz Areni protiv posljednjeg sastava Bundeslige, Werdera iz Bremena koji do sada ne zna za slavlje. Bit će to ujedno i susret najboljeg napada i najlošije obrane. Nastavak pozitivnog niza traže i Ivan Perišić i Ivica Olić koji sa svojim Wolfsburgom putuju kod Freiburga, dok će Tin Jedvaj i Bayer Leverkusen nove bodove pokušati uzeti u Stuttgartu. Zanimljiv će svakako biti i ogled Koelna s igračima Jurgena Kloppa koji za pobjedu ne znaju već više od mjesec dana.

Na nedjeljnom rasporedu nalaze se samo dva susreta, a Paderborn će dočekati Eintracht iz Frankfurta, dok Hoffenheim gostuje kod Hamburga našeg Ive Iličevića.

Reprezentativnu stanku na prvom je mjestu dočekao Marseille, i to s pet bodova prednosti ispred drugoplasiranog Bordeauxa. Momčad Marcela Bielse pokušat će svoj sjajan niz (sedam uzastopnih pobjeda!) nastaviti u nedjelju, kada na Velodromeu gostuje Toulouse. Prvi pratitelj Bordeaux istog dana u kasnijem terminu dočekuje Caen, dok je večernji termin rezerviran za sraz Lyona i Montpelliera na Gerlandu.

“Kraljevi remija“, nogometaši Paris Saint-Germaina gostuju kod Lensa i nadaju svojoj (tek) četvrtoj prvenstvenoj pobjedi u desetom kolu. U dobroj formi je i Nantes, koji se može još više približiti vrhu ukoliko na svom terenu svlada Reims.

Četvrtoplasirani Lille ugošćuje „fenjeraša“ Guingampa, aktualnog osvajača Francuskog kupa i sudionika Europske lige, dok se pretposljednja Bastia mora „vaditi“ na neugodnom gostovanju na Azurnoj obali kod Nice. Monaco u ovom kolu „mora“ do bodova, gost ekipe iz Kneževine je Evian.

Španjolci se vraćaju prvenstvenim obavezama susretima osmog kola u kojem nema nekog velikog derbija. Nekako na papiru najzanimljivije izgleda dvoboj ozmeđu madridskog Atletica i Espanyola koji će se dogoditi u nedjelju u podnevnom terminu po hrvatskom vremenu. Atleticovi igrači po povratku s reprezentativnih akcija nisu oduševili Diega Simeonea koji je bio nezadovoljan radom na treningu, ali utakmica je nešto sasvim drugo.

Vodeća Barcelona trebala bi imati lagan posao na svom travnjaku protiv Eibara. Novak u društvu Primere bit će zasigurno potpuno fokusiran na obranu, pokušat će što duže ostati bez primljenog gola, no Barcelona je pokazala da zna i protiv takvih protivnika stoga će sve osim uvjerljive pobjede domaćina biti iznenađenje.

Problema ne bi trebao niti Real Madrid na gostovanju kod Levantea, protivnika koji je bio puno neugodniji prošle nego ove sezone. Od ostalih susreta treba izdvojiti i dvoboj u Bilbau gdje domaći Athletic dočekuje Celtu te gostovanje Valencije u La Coruni.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!