Nogomet

Video: Galatasaray dobio Fenerbahčea na Turk Telekom Areni krasnim golovima Sneijdera

Sportnet • subota, 18.10.2014.
Video: Galatasaray dobio Fenerbahčea na Turk Telekom Areni krasnim golovima Sneijdera
Foto: EPA

U tvrdoj utakmici na Turk Telekom Areni derbi je pripao domaćinima. Galatasaray je iskoristio igrača više i boljim snalaženjem u završnici pobijedio ''ljute neprijatelje'' te se tako odvojio na tri boda razlike ispred Fenerbahčea...

Na kraju se može reći ipak zaslužena pobjeda Galatasaraya jer su domaćini imali veću inicijativu od gostiju i u prvom i u drugom dijelu, posjed lopte oko 60 posto, iako nije bilo puno izrazitih prilika. O tome svjedoči i podatak da je u cijeloj utakmici bilo samo šest udaraca u okvir gola.

Prijelomni trenutak u utakmici se dogodio u 53. minuti kada je isključen Fenerov stoper, Bruno Alves te tako ostavio svoju momčad na cjedilu i osuđenu na čuvanje rezultata. Od tada je Galatasaray stalno napadao, dok su gosti čekali priliku iz eventualne kontre.

No, nije bilo velikih prilika sve do 88. minute, kada je eksplodirao igrač utakmice, Wesley Sneijder. On je fantastičnim šutem matirao Volkana Demirela i Turk Telekom Arena je proključala. Tri minute poslije Sneijder je pogodio za 2:0 i tu je priči bio kraj. Počasni pogodak za goste je postigao duboko u sudačkoj nadoknadi Alper Potuk i postavio konačni rezultat 2:1 za Galatasaray.

Ovom pobjedom Galatasaray je pobjegao Fenerbahčeu na tri boda i preuzeo vrh, ali Bešiktaš i Mersin tek trebaju odigrati svoju utakmicu šestog kola. U sljedećem ogledu Galatasaray u sklopu trećeg kola Lige prvaka dočekuje Borussiju Dortmund, a Fenerbahče u sedmom kolu Toto Super lige dočekuje Genclerbirligi.

Autor: Duje Jurić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren20.10.2014. u 09:04
    Krasni golovi Sneijdera.
    Zdren