Nogomet

Video: Sporting oštećen i poražen u drami u Gelsenkirchenu, šestica Chelseaja protiv Maribora

Branimir Korać • utorak, 21.10.2014.
Video: Sporting oštećen i poražen u drami u Gelsenkirchenu, šestica Chelseaja protiv Maribora
Foto: EPA

U dva susreta skupine G Lige prvaka postignuto je čak 13 pogodaka. Njih sedam viđeno je u Gelsenkirchenu gdje je Schalke uz sudačku pomoć svladao Sporting dok je Chelsea utrpao šest komada Mariboru...

Chelsea - Maribor 6:0

Hrabra igra Mariboru nije se isplatila. Slovenci su se pokušali nadigravati u Londonu i loše su prošli sa šest primljenih golova. U drugom poluvremenu ostali su bez snage i Chelsea je rutinski dovršio posao.

Već u 13. minuti Chelsea je stigao do vodstva. John Terry je lijepom loptom proigrao Loica Remyja koji dolazi do pozicije za udarac na 17 metara i odlično pogađa suprotni kut za vodstvo domaćina. Loša vijest uslijedila je vrlo brzo, Remy se ozlijedio i morao je napustiti igru, a umjesto njega ušao je Didier Drogba.

Deset minuta kasnije Chelsea je stigao i do drugog pogotka. Mertelj je igrao rukom u 16 metara i dosuđen je kazneni udarac koji Drogba lakoćom zabija poslavši loptu u jedan, a Handanoviča u drugi kut.

Maribor se nije potpuno povukao, igrao je otvoreno i Chelsea je koristio prostor koji su Slovenci ostavljali. U 30. minuti već je bilo 3:0, Hazard je vukao kontranapad, pronašao Fabregasa koji je ušao u 16 metara i zatim proigrao odličnog Terryja u sredini, a stoper Londončana rutinski je dovršio kontranapad.

U sličnom ritmu nastavilo se i u drugom dijelu. Ponovno je Chelsea znalački iskoristio slobodan prostor. Filipe Luis ubacio je s lijeve strane u peterac, lopta je došla do Hazarda koji je vraća prema sredini, a od Mitje Vilera lopta se odbila u mrežu.

Veliku priliku propustio je Maribor u 64. minuti kada je Matić nespretnim startom skrivio kazneni udarac, međutim Ibraimijev udarac završio je na gredi.

Zato je Chelsea iskoristio svoju priliku iz kaznenog udarca, nakon pada Ivanovića u 16 metara, Hazard u 77. minuti podiže na visokih 5:0, a isti igrač u 90. minuti dovršava potop gostiju i postiže šesti pogodak.

Schalke - Sporting 4:3

Prava drama odvijala se u Gelsenkirchenu. Schalke je ispustio vodstvo 3:1 uz igrača više, a onda je na kraju stigao do pobjede i to iz kaznenog udarca koji nije trebao biti dosuđen.

Nije počelo dobro za Schalke koji je primio pogodak iz prve gostujuće prijetnje prema svom golu. Igrala se 16. minuta kada je Nani nakon kornera iskoristio zbunjenost u domaćoj obrani i pogodio za vodstvo Portugalaca.

U 31. minuti gosti ostaju s desetoricom na travnjaku. Mauricio je napravio nepotreban prekršaj iako je već imao žuti karton i zarađuje drugi žuti karton. Iz skrivljenog slobodnog udarca Aogo ubacuje, a Obasi glavom zabija za 1:1 uz nešto lošiju reakciju Patricija.

Odmah na početku drugog dijela Schalke radi preokret. Odličan napad povukao je Draxler, proigrao Choupo-Motinga koji odlično pronalazi Huntelaara, a ovaj lakoćom zabija za 2:1.

Nakon točno sat vremena činilo se da će Schalke uzeti sva tri boda. Još jednom su gosti pali iz prekida, Ayhan je ubacio s desne strane, a Howedes glavom zabija za 3:1.

Međutim gosti se nisu predali. Iako su igrali s igračem manje, uspjeli su se vratiti u utakmicu i doći do poravnanja.

U 64. minuti Carrillo je prevario Ayhana, ovaj ga ruši u 16 metara i gosti zarađuju kazneni udarac koji realizira Adrien za smanjenje na 3:2.

Šok za domaćina uslijedio je u 79. minuti. Gosti su s desetoricom igrali vrlo dobro i odlično se nosili s domaćinom i uspjeli su doći do poravnanja. Cedric je ubacio za Adriena, a ovaj zaboravljen na drugoj vratnici zabija za 3:3.

Tu priči nije bio kraj, u sudačkoj nadoknadi Schalke dolazi do sva tri boda i to nakon nepostojećeg kaznenog udarca. Domaćin je tražio penal zbog igranja rukom Silve, nisu bili u pravu, no nakon kraćeg dogovaranja s petim sucem, domaćin je dobio kazneni udarac koji Choupo-Moting realizira i donosi svojoj momčadi pobjedu 4:3.

Portugalci će s razlogom biti ljuti nakon ovog susreta, no kako bilo, bodovi ostaju u Gelsenkirchenu, a Sporting bi ovaj poraz i sudačka pogreška mogli stajati prolaza.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Chelsea6:0Maribor
Schalke 044:3Sporting
1Chelsea 617:3+1414
2Schalke 04 69:14-58
3Sporting 612:1207
4Maribor 64:13-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.10.2014. u 16:20
    Nemoj pisat gluposti, jer Ralf je prošle godine kad je Schalke imao onaj niz pobjeda bio najzaslužniji za to jer je branio fantastično i spašavao Schalke stalno. Pogotovo protiv BVB-a kad su 0:0 odigrali. A sad mala šala, sva sreća da je Putinu drag Schalke ( sponzor Gasprom) pa su im i malo ruski... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.10.2014. u 11:09
    Toooo, ajmo mariborčani u svakoj do kraja šesticu. samo tako chelsea i u uzvratu ih razvali sa 5-6 komada hahahahahahahahahahahaahahahaahah
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.10.2014. u 08:16
    previše grešaka sudaca, a prošlo kolo su išli Schalkeu na ruku kako mi se čini
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.10.2014. u 03:08
    ovo nisu istine...sudac treba odmah u okuliste..šteta borbe srčanih portugalaca
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.10.2014. u 01:14
    nema opravdanja za tako debilnu pogresku petog suca koji je jedini iskljucivi krivac za taj penal, glavni sudac nema veze s tim. steta je za obrambenog, al naucit ce da ne lamace rukama u sesnaestercu..
    Obrisan korisnik