Nogomet

Video: Barcelona sigurna protiv Ajaxa, PSG ostao vodeći i nakon Cipra

Josip Piršljin • utorak, 21.10.2014.
Video: Barcelona sigurna protiv Ajaxa, PSG ostao vodeći i nakon Cipra
Foto: EPA

Poslije trećeg kola Lige prvaka u skupini F dvije vodeće momčadi su se izdvojile na tablici i napravile veliki posao ka osiguranju osmine finala. Barcelona je na svom terenu svladala nizozemskog prvaka, dok je PSG u završnici susreta slomio otpor ciparskog APOEL-a.

Barcelona - Ajax 3:1

Nakon poraza od PSG-a u prošlom kolu, Barcelona se vratila pobjedama u Ligi prvaka. Na Nou Campu je gostovao četverostruki prvak Europe Ajax koji je poražen 3:1, te ostaje na dva osvojena boda u ovoj skupini. Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić odradio je solidnih 90 minuta za Blaugranu.

Luis Enrique je od prve minute koristio Rakitića u srednjoj liniji zajedno s Iniestom i Mascheranom, dok su ispred njih bili Neymar, Messi i Pedro. Ajax je, s druge strane, također nastupio u formaciji 4-3-3, bila je to kombinacija nizozemskih i skandinavskih igrača s time da je u špici bio Islanđanin Sigthórsson.

Barca je ušla u susret odlučna da postigne što raniji pogodak i u tome je uspjela. Već u sedmoj minuti domaći su poveli nakon brze akcije u kojoj je sudjelovao i Rakitić. Messi je lijepo proigrao Neymara, a Brazilac je precizan ispred Cillessena za 1:0.

Do 24. minute se čekalo na novi pogodak na Nou Campu. Obrana Ajaxa je pogriješila i krivo predala loptu, a Iniesta je sjajno pronašao Messija. Argentinac primiruje loptu u teškoj poziciji s čuvarom na leđima, ali svejedno uspijeva pogoditi mrežu Kopljanika za 2:0.

U nastavku utakmice igra se nešto primirila, a kako se bližio kraj, to je Ajax postajao sve opasniji. Nizozemci su uspjeli smanjiti u 88. minuti kada je gužvu iskoristio El Ghazi, ali više od toga nisu mogli. Još je duboko u sudačkoj nadoknadi gostujućoj obrani pobjegao Ramirez i postavio konačan rezultat 3:1.

APOEL - PSG 0:1

PSG je i nakon trećeg kola ostao vodeći u svojoj skupini ispred Barcelone. Parižani su "preživjeli" neugodno gostovanje na Cipru kod APOEL-a i upisali su sedmi bod ove sezone u Ligi prvaka. Pobjeda protiv istog kluba na Parku prinčeva u sljedećem kolu trebala bi prvaku Francuske osigurati nastup u drugom krugu.

Na stadionu Neo GSP u Nicosiji domaći trener Donis od prve je minute na teren poslao tek dvojicu Ciprana, dok je u redovima PSG-a jedini Francuz bio Matuidi. No, zato Brazilaca nije nedostajalo, na početku dvoboja bilo ih je ukupno osam na travnjaku.

Blanc je postavio dosta ofenzivnu formaciju s Lucasom, Cavanijem i Pastoreom u prednjoj liniji, no unatoč tome nedostajalo je konkretne završnice u akcijama. U prvom poluvremenu nije bilo golova niti na jednoj strani, pogodak je pao tek pred sami kraj utakmice.

PSG pobjedu može zahvaliti odličnoj snalažljivosti Cavanija. Urugvajac je primio loptu Bahebecka, napravio pomutnju u domaćoj obrani i uspio progurati loptu iza leđa vratara Parda. Taj potez bio je dovoljan francuskoj momčadi za osvajanje sva tri boda na Cipru.

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

APOEL0:1PSG
Barcelona3:1Ajax
1Barcelona 615:5+1015
2PSG 610:7+313
3Ajax 68:10-25
4APOEL 61:12-111

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.10.2014. u 00:00
    ne mislim na nikakve montaze,ja vjerujem u pravi video u kojem Messi pokazuje kako je sve ok a ne u ona videa koja objavi Madridska Marca(oni imaju lijepo povijest montaza)..nego sam bas htio vidjet misli li ga odmoriti i to mi je drago,svi znamo da on hoce svaku tekmu igrat 90 min.ali kod 2-0 i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.10.2014. u 23:46
    Sa ovim da Enrique ima malo autoriteta, vjerojatno si mislio na montiranu snimku na kojoj se čini kao da Messi ignorira Enriquea u subotu protiv EIbara, no imaš originalan video na kojem se jasno vidi što mu je Messi odgovorio.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.10.2014. u 23:28
    uz ovakvog Piquea Barci ne gine primanje malo vise golova nego prvih 8 kola u ligi...ali lijepo je vidjet da taj Enrique valjda ima malo autoriteta jer smogao je hrabrosti izvesti Messija iz igre,ipak se zna da mu trebaju svjezi i on i Ney za sub.
    Obrisan korisnik