Nogomet

Liverpoolova obrana na velikom ispitu, u goste dolazi raspucani Real Madrid s Cristianom Ronaldom

Branimir Korać • srijeda, 22.10.2014.
Liverpoolova obrana na velikom ispitu, u goste dolazi raspucani Real Madrid s Cristianom Ronaldom
Foto: EPA

Treće kolu u skupinama A, B, C i D donosi nekoliko sjajnih dvoboja. Prvenstveno bi vatreno trebalo biti na Anfieldu gdje Liverpool dočekuje madridski Real, a sa zanimanjem se očekuju i dvoboji između Bayera i Zenita te Galatasaraya i Borussije Dortmund...

Skupina A

Mario Mandžukić najavljen je od prve minute u dresu madridskog Atletica protiv Malmöa. Madriđani u ovaj susret ulaze kao veliki favoriti, ali Malmö nije bezazlen protivnik i bit će potreban oprez. Ipak, Šveđanima će biti teško na Vicente Calderonu, Atletico polako podiže formu i izgleda sve bolje i definitivno dobiva konture one prošlosezonske momčadi koja je igrala važnu ulogu na svim poljima i plijenila zajedništvom na terenu.

"Najveći izazov za svakog trenera je stvoriti pravu momčad i da igrači unutar nje funkcioniraju savršeno. Atletico je to uspio, njegovi igrači uvijek daju baš sve od sebe i u obrani i u napadu. Igra Atletica podsjeća me na južnoamerički nogomet i lijepo je vidjeti kako Diego Simeone razmišlja i kako vodi ovu momčad", smatra trener gostiju Age Hareide, inače tip bez dlake na jeziku koji je uspio uoči Olympiakosa prilično naživcirati Grke svojim izjavama.

Ovaj put je oprezniji, svjestan je razlike u kvaliteti i pokušat će postaviti momčad tako da što uspješnije sakrije mane. Protiv Juventusa u Torinu to je uspio na dobar način unatoč porazu, a uništio ga je sjajnim individualnim potezima Carlos Tevez. Ovdje nema Teveza, ali ima drugih kvalitetnih igrača koji također mogu riješiti susret lakoćom.

Nogometaše Juventusa očekuje vruće gostovanje u Pireju kod Olympiakosa Grci uvijek naprave pakao na tribinama i nosit će svoju momčad, međutim Juventus je kvalitetniji i to treba dokazati na travnjaku. Iza njega je vikend u kojem se prvi put ove sezone okliznuo, nije uspio slaviti na gostovanju kod Sassuola i pokušat će u Pireju vratiti se na pobjedničke staze.

"Imamo veliki respekt prema Olympiakosu, trener Michel donio je španjolski mentalitet u klub i upravo tako igraju. Imaju niz kvalitetnih igrača poput Domingueza, Abidala i Mitrogloua, a osim toga svladali su i Atletico Madrid. Ovo je važna, ali ne i odlučujuća utakmica, ponovno ćemo se sastati za dva tjedna u Torinu i moramo iz te dvije utakmice uzeti što je moguće više bodova", smatra Allegri.

Skupina B

Najzvučniji dvoboj na papiru je onaj između Liverpoola i Real Madrida. Liverpool ima dosta problema u obrani, Real Madrid ima fantastičan napad i ako Rodgersovi igrači u posljednjoj liniji ne podignu kvalitetu igre, moglo bi završiti ružno po domaćina. Nadao se menadžer Redsa da će mu se do ovog susreta vratiti Daniel Sturridge, vratio se je, ali na kratko jer je na treningu obnovio ozljedu i Real Madrid suočit će se s prijetnjom manje.

S druge strane neće prijetiti Gareth Bale što je briga manje za Rodgersa, ali Real Madrid ima izuzetan napadački arsenal i Lovren i društvo bit će na mukama. Očito je da su Madriđani uhvatili pravu formu, izgledaju vrlo samouvjereno i uvjerljivo, a Cristiano Ronaldo je jednostavno nezaustavljiv. Nema sumnje da će glad za golovima pokazati i na Anfieldu te da će učiniti sve da i Liverpoolu utrpa par komada.

"S obzirom na veličinu ova dva kluba, čudno je da kroz povijest nisu odigrali više međusobnih utakmica. Mislim da će u ovom dvoboju pokazati sve ono što je dobro u nogometu, da će gledatelji moći pratiti spektakularnu utakmicu dvije fantastične momčadi. Uvjeren sam da će ritam biti vrlo visok, a mi ćemo sigurno dati sve od sebe za tri boda", naglašava Carlo Ancelotti.

Dok će se favoriti skupine susresti na Anfieldu, u Sofiji će igrati Ludogorec i Basel. Ludogorec ima dva nes(p)retna poraza od Liverpoola i madridskog Reala dok je Basel uspio skinuti skalp Liverpoolu i pokušat će tu pobjedu potvrditi na ovom gostovanju. Međutim, domaćin traži povijesne bodove u Ligi prvaka i učinit će sve da do njih i dođe.

"Basel ima problema s ozljedama, ali mi moramo razmišljati o sebi. Ako pobijedimo u ovom susretu, za nas će sve izgledati posve drugačije i imat ćemo šanse za nešto više. U protivnom, bit ćemo u teškoj situaciji u borbi za proljeće u Europi. Očekujem veliku taktičku bitku, a od svojih igrača očekuje da budu taktički vrlo mudri", tvrdi trener Ludogoreca Georgi Demendžijev.

Skupina C

Jedan od najzanimljivijih dvoboja večeri odigrat će se u Leverkusenu gdje Bayer dočekuje Zenit. Nijemci igraju uzbudljiv i napadački nogomet, na terenu se postavljaju vrlo otvoreno, a s druge strane Zenit igra fantastičan kontranapad. Utakmica je to koja prema profilima igrača može pružiti spektakl i bit će zanimljivo vidjeti tko će u takvom odnosu snaga odnijeti pobjedu.

Tin Jedvaj mogao bi u ovom susretu osvanuti na poziciji stopera zbog problema s virozom Topraka, a tu bi mu društvo trebao praviti Emir Spahić. Zenit je odigrao nekoliko slabijih utakmica iako je zadržao niz od 16 utakmica bez poraza. U posljednja tri susreta tek je remizirao i tražit će prekid te serije u Leverkusenu.

"Moramo se popraviti i ne možemo igrati kao u proteklih nekoliko mečeva. Nismo pokazali sve što možemo i morat ćemo biti u svojem najboljem izdanju na ovom gostovanju. Moramo od prve minute biti oprezni jer je Leverkusenova jača strana intenzitet i na čin na koji ulazi u utakmicu", smatra Villas-Boas.

Subašićev Monaco dočekuje Benficu u susretu u kojem Leonardo Jardim jako dobro poznaje protivnika i tu ima laganu prednost. Zna kako Benfica funkcionira, što može očekivati od njezinih igrača i trenera Jorgea Jesusa koji prebacuje ulogu favorita na stranu Monaca i skida pritisak s leđa svojih igrača.

"Nismo favoriti, ako pogledamo tablicu, Monaco je favorit u ovom susretu. Međutim iz ove skupine sve momčadi mogu proći dalje i zato nema nikakvih kalkulacija. Izaći ćemo s najjačim sastavom i tražit ćemo sva tri boda jer želimo pobjedu u Monte Carlu i na kraju vrh skupine", poručuje Jesus.

Do vrha skupine za Benficu je dalek put, treba tek osvojiti prve bodove, a Zenit i Monaco odmaknuli su na četiri boda dok Bayer Leverkusen ima tri boda na kontu.

Skupina D

Arsenal u velikim problemima gostuje u Bruxellesu. Zbog silnih problema s ozljedama, Arsene Wenger na svoj 65. rođendan ne može računati na veliki broj igrača i pitanje je kako će uopće složiti momčad. Nedostaju mu obojica prvih vratara te će na golu stajati treći izbor Emiliano, u svim linijama ne može računati na nekoliko igrača i neće mu biti nimalo lako složiti momčad. Međutim bez obzira na to u Bruxelles odlazi po pobjedu i tražit će sva tri boda.

Anderlecht je pokazao u Istanbulu da može igrati dobar nogomet i bio je vrlo neugodan protiv Galatasarayu. Iz tog susreta odnio je bod, a mogao je vrlo lako i sva tri i upravo takav pristup trebat će mu protiv Arsenala. Nastup protiv Borussije mora što prije zaboraviti, bila je to loša večer za Hasijevu momčad, a i sam pristup igrača bio je loš i Borussia je to kaznila. Ovo će Besniku Hasiju ujedno biti važna utakmica s trenerskog aspekta jer će ipak voditi momčad protiv jednog od svojih idola.

"Arsene Wenger je za mene primjer pravog stručnjaka. Ostao je u klubu jako dugo, pokazao je trenersku kvalitetu i razvio brojne vrhunske igrače", istaknuo je Hasi.

Pobjedi se nada Galatasaray koji će ugostiti dortmundsku Borussiju. Galatasaray je krasnim golovima Wesleya Sneijdera slavio u derbiju protiv Fenerbahčea, napunio se samopouzdanjem i s nestrpljenjem očekuje ovaj susret. Problema s izostancima nema i u gotovo idealnom stanju dočekuje ovaj važan susret.

S druge strane Jürgen Klopp muku muči s formom svojih igrača i to ne u Europi već u prvenstvu. Dok je Borussia dobro otvorila nastup u Ligi prvaka i uzela dvije pobjede, u prvenstvu stvari ne idu kako su trebale i bilježi najlošiji ulazak u sezonu još od 2007. godine. Klopp ima opravdanje u brojnim izostancima igrača, međutim i bez njih očekivalo se da će stvari biti bolje za dortmundsku momčad.

"Puno je toga rečeno o našoj formi posljednjih dana, dobro igramo u Europi i loše u prvenstvu. Ono što ja prvenstveno očekujem od svojih igrača je da podignu igru u obrani i tu imamo veliki prostor za napredak", smatra Klopp koji je otvoreno kritizirao igrače u svlačionici nakon poraza od Kölna 2:1 i nada se da je to došlo do njih.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Atlético Madrid5:0Malmö
Olympiakos1:0Juventus
1Atlético Madrid 614:3+1113
2Juventus 67:4+310
3Olympiakos 610:13-39
4Malmö 64:15-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.10.2014. u 16:31
    kakva je L'poolova obrana CR ce ih razmontirat veceras
    Obrisan korisnik