Košarka

Popović vrlo dobar u pobjedi Himkija, novi bolan poraz Partizana

Davor Kovačević • četvrtak, 23.10.2014.
Popović vrlo dobar u pobjedi Himkija, novi bolan poraz Partizana

Skupine D, E i F Eurokupa protekle su bez većih iznenađenja, a najbliže tomu bila je Union Olimpija koja je protiv Himkija odigrala kvalitetnu utakmicu, no bez pomoći svojih navijača ipak nije napravila iznenađenje. Partizan je nastavio s lošim rezultatima u novoj sezoni i ubilježio još jedan visok poraz.

Olimpija bez iznenađenja protiv Himkija

Jedina neporažena momčad nakon dva kola u skupini D ostao je moskovskii Himki. Union Olimpija je poslije pobjede kod Bešiktaša tražila i drugi skalp protiv favoriziranog protivnika, no Himki je potvrdio svoju kvalitetu i ambicije u ovom natjecanju.

Nešto bolje su Slovenci ušli u susret, držali prednost do sredine druge četvrtine, a onda su Rusi preuzeli kontrolu nad susretom i razvojem stvari na parketu. Iako nisu stigli do dvocifrene prednosti, Himki nije dopustio da se Olimpija približi na više od tri koša zaostatka, a tako je i u konačnici završio dvoboj, odnosno 88:85 u korist ruske momčadi.

Prvo ime utakmice bez sumnje je bio Rice koji je utrpao 22 poena, a za Moskovljane je 16 dodao Lauvergne, dok je Marko Popović za 25 minuta ubacio 14 poena uz dva skoka i dvije asistencije. Begić je predvodio domaćine s 18 poena, a Paolo Marinelli dobio je nešto više od tri minute bez značajnijeg učinka.

Žestoku utakmicu, koja se riješavala u produžetku, odigrali su Zenit i Bešiktaš, a Turci su pobjedom 90:86 prebrisali domaći poraz iz prvog kola.

Sve do nastavka utakmica je protekla u izjednačenom ritumu, a onda je Bešiktaš otišao na 60:49, no Zenit se vratio i u posljednjim trenucima izborio produžetke u kojima je ipak ostao prekratak.

Briljantnu partiju s ubačena 32 poena, od kojih sedam trica, pružio je Lofton, a za gostujuću momčad vrlo dobar je s 21 poenom i 12 skokova bio i Johnson. Za Zenit su se najviše iskazali Hodge s 20 poena i devet asistencija i Jones s 19 poena.

Najuvjerljivija u ovoj skupini bila je latvijska Riga koja je na domaćem parketu dugo lomila otpor mađarskog Szolnokija, a u konačnici ga sa 71:61 i slomila i tako upisala prve dvostruke bodove.

Robinson s 19 je bio najbolji igrač Rige, dok kod Szolnokija su tek dva igrača odigrala dobru utakmicu, a to su bili Lorant s 13 poena i Sinovec s poenom manje.

Skupina D:
Olimpija Ljubljana – Himki 85:88
Zenit St. Petersburg - Bešiktaš 86:90
Riga – Szolnoki 71:61

Partizan nastavio nizati bolne poraze

Od uvodne regionalne pobjede nas Szolnokijem, košarkaši Partizana ubilježili su i peti poraz u nizu, a posljednja tri su bila preko 20 razlike. Iako su doveli Mačvana koji je odmah s 15 poena pokazao kvalitetu, nisu bili kompetitivan protivnik Banvitsporu koji je sve dvojbe riješio u nastavku, a u pobjedu 77:61 za Turke je najvećih 20 poena ugradio Dragičević.

Rumunjski Ploiesti još je jednom potvrdio kako se radi o vrlo snažnoj momčadi. Protiv Lietuvos Rytasa na svom su terenu bili vrlo inspirirani i od prvog sudačkog podbacivanja kontrolirali stvari na parketu i ostvarili uvjerljvu pobjedu sa 103:83.

Raspoložen je za domaćine bio Brown koji je uz 18 poena dodao i 14 asistencija, a je postigao poen više. Juskevičius s 20 i Orelik sa 17 poena bili su naefikasniji igrači litavske momčadi.

Bez punog plijena ostao je Hapoel koji je u Jeruzalemu ugostio ruski Oktjabr. Poraz iz prošlog kola donio je dodatni pritisak domaćinima, no na kraju su ostali za pola koša kratki (78:79). Ruska momčad se vratila nakon -11 i odlično odrađenom završnicom stigla do vrijedne pobjede na teškom izraelskom terenu.

Nekadašnji igrač Cedevite, Bracey Wright, vukao je domaćine s 19 poena, a Jones je pratio sa 16. Za Oktjabr je, pak, 17 poena ublježio Kennedy, a 16 poena i deset asistencija ostvario je King.

Skupina E:
Partizan – Banvitspor 61:77
Ploiesti – Lietuvos Rytas 103:83
Hapoel Jeruzalem – Oktjabr 78:79

Skroman učinak Simona u pobjedi Lokomotiva, Planinićevih osam poena

Ruski Lokomotiv iz Kubana bio je izvjesni favorit u susretu s latvijskim Ventspilsom, no do pobjede 72:60 stigao je tek u posljednjoj četvrtini. Iako su dvocifrenu prednost imali i tijekom druge četvrtine, upotni Latvijci nisu dali da domaćini prelome susret i dugo su držali neizvjesnost u utakmici.

Randolph sa 17 poena i deset skokova istakako se kod Lokomotiva, dok je to isto kod Venstpilsa napravio košarkaš teniskog prezimena, Maris Gulbis, koji je postigao 13 poena. Krunoslav Simon nije bio raspoložen i ubacio je tek pet poena.

Zanimljiv su dvoboj odigrali Budućnost i Karšiyaka, a crnogorska momčad će se nakon novog poraza morati dobro potruditi ukoliko želi biti među četiri najbolje momčadi svoje skupine i izboriti prolazak dalje.

Karšiyaka je zaostatak od 21:27 pretovrila u 40:29, a iako je Budućnost do predaha vratila prednost, u drugom poluvremenu Turci su konstatno proveli u vodstvu koje je zvuk sirene zaustavio na 82:79.

Nadahnuti su bili Dixon i Diebler koji su za tursku momčad ubacili 23, odnosno 20 poena, dok za Budućnost vrijedi izdvojiti Dašićevih 17 i Cookovih 16 poena. Darko Planinić je za 25 minuta dodao osam poena, a Robert Rikić nije nastupio.

U trećoj utakmici skupineF PAOK je s 85:66 svladao Stelmet i tako uz Kuban ostao jedina neporažena momčad ove grupe, a do novog slavlja vodio ih je Saloustros sa 17 poena, a za Poljake je Koszarekovih 14 poena bili nedovoljno za išta više osim uvjerljvog poraza.

Skupina F:
Lokomotiv Kuban – Ventspils 72:60
Budućnost – Pinar Karšiyaka 79:82
PAOK – Stelmet 85:66

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!