Tenis

Veliki meč pred Ćorićem: “Bit će privilegija igrati protiv Nadala“

Davor Kovačević • četvrtak, 23.10.2014.
Veliki meč pred Ćorićem: “Bit će privilegija igrati protiv Nadala“
Foto: FaH

S dvije pobjede na ATP 500 turniru u Baselu Bornu Ćorića ždrijeb je odveo na megdan drugom nositelju i trećem igraču svijeta, Rafaelu Nadalu, a Ćorić će nakon treninga na Mallorci imati priliku osjetiti i Španjolčevu razinu tenisa u službenim mečevima.

Još u Umagu prije tri mjeseca Borna Ćorić je nagovijestio da njegova prva godina u seniorskom tenisu neće proteći bez velikih rezultata. Poslije umaškog četvrtfinala, hrvatski tinejdžer stigao je i do prve profesionalne titule u turskom Izmiru, a dva mjeseca kasnije Ćorić ponovno proživljava lijepe trenutke svoje mlade karijere.

U prosincu prošle godine Ćorić je dobio najljepši božićni poklon jer ga je tada, naime, u svoj teniski kamp u Manacoru na osam dana “spariranja“pozvao tim Rafaela Nadala, a Ćorić je tada bio jako impresioniran viđenim.

”Nevjerojatan je intenzitet na kojem drži treninge. Radimo dva i pol sata tenisa dnevno zajedno i za vrijeme treninga gotovo da nema nikakvog stajanja. Tih dva i pol sata naporno je kao pet sati mojeg uobičajenog treninga”, rekao je tada 17-godišnji Hrvat.

Naravno, nakon osmodnevnih treninga i Nadal je zahvalio Ćoriću rekavši: “Bilo mi je zadovoljstvo upoznati i trenirati na Mallorci s Bornom Ćorićem. Želim ti sve najbolje na budućim turnirima”, a izgleda da je to “sve najbolje“ i stiglo.

Ćorić je poslije pobjede karijere protiv Gulbisa, u drugom kolu Basela izbacio Andreja Golubjeva, 66. igrača na svijetu koji ove godine ima jedan veliki skalp i to u Davis Cupu kada je u Ženevi iznenadio pobjednika Australian Opena, Stanislasa Wawrinku, a, naravno, Hrvat je bio vrlo zadovoljan s obje izvedbe.

“Oba meča sam odigrao vrlo dobro. Sretan sam sa svojom igrom, nisam postajao nervozan. Osjećaj je dobar i ovo će mi pomoći u poboljšanju renkinga“, rekao je Ćorić za medije poslije meča s Kazahstancem.

Novim bodovima, Ćorić bi se trebao popeti na 110. mjesto svjetske rang ljestvice, a budući da ima dva prijavljena turnira iz challenger kategorije, ni Top 100 nije nedostižan, a to bi Ćoriću donijelo i nominaciju ATP-a za nadolazeću zvijezdu, koja bi mu sasvim sigurno i pripala budući da bi po prvom kriteriju, odnosno najmlađem tenisaču u tom društvu, Ćorić sigurno i bio nositelj te laskave titule.

Ipak, svjestan je Ćorić da protiv Nadala nema što za izgubiti, već samo može puno dobiti, a iako se Španjolac činio ranjiv u posljednje vrijeme zbog svojih problema sa zdravlje, nastupi u prva dva kola nisu to sugerirali, no pred Bornom je zasigurno veliki meč u kojem može igrati opušteno i guštati što je svakako i zaslužio.

“Mislim da će to biti odličan meč. On je nevjerojatan tenisač i privilegija je igrati s njim. Nadam se da ću igrati svoj najbolji tenis i vidjet ćemo što će se dogoditi“, znakovit je bio Ćorić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren24.10.2014. u 19:34
    6-2 za Ćorića... fino fino
    Zdren
  • Obrisan korisnik24.10.2014. u 14:48
    samo mirno i opusteno. ne moze dobit bolju priliku za dobar mec nego ovu, od njega se ocekuje samo da da svoj max. bravo borna!
    Obrisan korisnik
  • Hektor33323.10.2014. u 20:08
    Nadal igra s upalom slijepog crijeva i pod antibioticima, dakle ima šanse!!!!
    Hektor333