Košarka

Llull spasio Real u posljednjoj sekundi, Žalgiris deklasirao Nižnji

Davor Kovačević • petak, 24.10.2014.
Llull spasio Real u posljednjoj sekundi, Žalgiris deklasirao Nižnji
Foto: EPA

Košarkaši madridskog Reala upisali i svoju drugu pobjedu u Euroligi i to zahvaljujući košu Sergija Lulla u posljednjoj sekundi utakmice. Žalgiris se u dobrom svjetlu predstavio na otvaranju u Madridu, a sad je potvrdio dobre igre i potpuno razbio ruski Nižnji.

Uniks – Real Madrid 75:76

Svoj niz neporaženosti u novoj sezoni nastavili su košarkaši Real Madrida. Poslije Žalgirisa, Madriđani su odigrali još jednu izjednačenu utakmicu, no i ovaj su put iz neizvjesne završnice proizašli kao pobjednici i to najviše zahvaljujući Sergiju Llullu. Ruski Uniks u skupine Eurolige ušao je kroz kvalifikacije, ali zasad su u grupnoj fazi bez pobjede.

Prvo veće odvajanje u utakmici napravili su gosti i to sredinom druge četvrtine kada su poveli s 31:20 i držali su vodstvo sve do kraja treće četvrtine kada su Rusi poveli drugi put na utakmici s 56:55. Minutu i pol prije kraja raspoloženi Langford je doveo Uniks na najveću njihovu prednost od pet razlike (72:67), no za svega 30-ak sekundi Real je preko Ayona, Nocionija i Llulla ponovno vratio prednost (74:72). White je tricom sedam sekundi prije isteka vremena doveo domaćine na korak do pobjede, no poslije time-outa Llull je uzeo stvari u svoje ruke i odveo Madriđane do pobjede.

Svi igrači Reala koji su zaigrali su se i upisali u strijelce, no bila su svega dva dvocifrena i to Ayon te Fernandez koji su ubacili deset poena, a za Uniks 23 poena ubacio je Langford te White 13.

“Bilo je teško. Uniks ima odlične igrače i morali smo žestoko raditi kako bismo stigli do pobjede. Uspjeli smo i doći do nje posljednjim šutom i to je to. Pobijedili smo i to je ono po što smo došli“, kratak je nakon utakmice bio Nocioni, strijelac devet Realovih poena.

Žalgiris – Nižnji Novgorod 97:63

Litavski Žalgiris stigao je do svoje prve pobjede u novoj sezoni u Euroligi. Debitant u ovom natjecanju, ruski Nižnji, u prvom se kolu oslastio pobjedom protiv Sassarija, ali osjetili su, na težak način, i kako je to gostovati u najelitnijem europskom natjecanju.

Od samog starta domaćini su nametnuli visoki tempo, brzo stvorili lijepu razliku (17:8) i ostatak utakmice je bio jednosmjerna ulica. Visokih 48:24 s poluvremena do kraja treće četvrtine naraslo je na najvećih 75:40 i posljednjih deset minuta moglo je proteći u revijalnom tonu.

Kod Žalgirisa je bilo podosta rasploženih igrača, najvećih 13 poena zabio je Jankunas, zatim 12 Javtokas, Songaila i Anderson, 11 Kariniauskas i dvoznamenkasti učinak s deset poena zaključio je Gudaitis. Kod Rusa sa 16 poena je prvo ime bio Rochestie, a deset je dodao Thompkins.

Euroliga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Uniks Kazan75:76Real Madrid
Žalgiris97:63Nižnji Novgorod
Banco di Sardegna Sassari75:82Anadolu Efes
1Real Madrid 82+98
2Anadolu Efes 64+27
3Uniks Kazan 55+30
4Žalgiris 55+5
5Nižnji Novgorod 55-59
6Banco di Sardegna Sassari 19-101

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!