Tenis

Novopečeni otac Novak Đoković uspješno započeo put prema obrani naslova u Parizu

Davor Kovačević • utorak, 28.10.2014.
Novopečeni otac Novak Đoković uspješno započeo put prema obrani naslova u Parizu
Foto: EPA

Iako mu je u bližoj prošlosti Kohlschreiber znao zadavati puno problema, Novak Đoković lagano se obračunao s njemačkim tenisačem i uvjerljivo krenuo u obranu pariške titule.

Prije nekoliko dana Novak Đoković postao je otac, a slijedom toga najavljivao je kako bi mogao propustiti Masters u Parizu i posvetiti se obitelji. Kako još uvijek neumorni Roger Federer bilježi sjajne rezultate čime je opasno ugrozio Đokovićev jedinicu na kraju godine, Srbin je ipak odlučio nastupiti u Parizu i obraniti značajnih 1000 bodova i tako ništa ne prepustiti slučaju.

Phillip Kohlschreiber često je Đokoviću znao zadavati puno problema, a znao je to i srpski tenisač koji je Nijemca označio kao vrlo neugodan ždrijeb za otvaranje turnira, no Đoković je vrlo uvjerljivo otvorio nastup.

Brzo je odjurio na 5:1 i tako riješio prvi set, dok mu je u drugom setu za pobjedu bio dovoljan i jedan break sa samog starta i prolaz u osminu finala u Bercyju.

Tommy Robredo još je u nedjelju odigrao maraton u finalu Valencije, a već dva dana poslije ponovno je bio u novoj dvosatnoj akciji. Protiv Vašeka Pospišila je pokazao da i on zna dobiti tie-break te je kroz lutriju trećeg seta izborio nastup u drugom kolu gdje će ga čekati drugi nositelj Kei Nishikori.

Domaći predstavnik Gael Monfils bio je van stroja preko mjesec i pol dana i upitnog je stanja stigao u Pariz. Ipak, pokazao je da je njegovo koljeno u redu i sa 6:1, 6:4 ostvario uvjerljivu pobjedu protiv Joaa Souse, a u sljedećem će kolu snage odmjeriti s Johnom Isnerom.

Od ostalih mečeva treba izdvojiti slavlje Fernanda Verdasca nad Francuzom Simonom sa 6:3, 4:6, 6:3 te Davida Goffina protiv Lukaša Rosola sa 6:4, 6:3.

ATP Masters 100, Pariz:
Novak Đoković (Srbija, 1) – Phillip Kohlschreiber (Njemačka) 6:3, 6:4
Jeremy Chardy (Francuska) – Kenny De Schepper (Francuska) 7:6(5), 7:6(4)
David Goffin (Belgija) – Lukaš Rosol (Češka) 6:4, 6:3
Gael Monfils (Francuska) – Joao Sousa (Portugal) 6:1, 6:4
Tommy Robredo (Španjolska) - Vašek Pospišil (Kanada) 6:3, 4:6, 7:6(4)
Pablo Cuevas (Urugvaj) - Leonardo Mayer 7:6(3), 1:0, predaja Mayera
Fernando Verdasco (Španjolska) –Gilles Simon (Francuska, 15) 6;4, 4:6, 6:3
Kevin Anderson (JAR, 14) – Santiago Giraldo (Kolumbija) 6:4, 7:6(8)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!