Tenis

Samo Mate Pavić prošao, porazi pet hrvatskih predstavnika na Challengerima

Ante Zovko • utorak, 28.10.2014.
Samo Mate Pavić prošao, porazi pet hrvatskih predstavnika na Challengerima
Foto: FaH

Od šest hrvatskih predstavnika na tri Challengera, u utorak je prvo kolo prošao samo Mate Pavić. U Ženevi su izgubili Delić, Škugor i Ante Pavić, a u njemačkom Eckentalu Veger i Šančić.

Mate Pavić pobijedio je kvalifikanta Uga Nastasija iz Luksemburga u dva seta na startu Challengera na francuskom otoku Reunion.

Hrvatski je predstavnik dobio prvi set u tie- breaku iako je dvaput imao break. Nastasi je u drugom setu jednom nadoknadio gubitak servisa, no Pavić je opet uzvratio za 5:3 i servisom okončao meč.

U drugom kolu Pavić će igrati s prvim nositeljem Robinom Haaseom.

Pavićev prezimenjak Ante triput je gubio servis protiv Marcosa Baghdatisa u prvom kolu Ženeve. Prvi put Cipranin je poveo 3:2 i spasio vlastiti servis, a poslije toga Pavić nije više ozbiljno zaprijetio njegovom početnom udarcu. Baghdatis je opet došao do breaka u drugom setu za 3:2 i 5:2 te lakoćom okončao posao.

Prije Pavića u Ženevi je poražen i Franko Škugor, od Ukrajinca Ilje Marčenka. Splićanin je vodio 4:2 u prvom setu, ali je poražen u 13. igri. U drugom setu Marčenko je prvo oduzeo servis pa ga izgubio, da bi potom opet osvojio break (4:2).

Najveći otpor u Švicarskoj pružio je Mate Delić, Moldavcu Raduu Albotu, koji je slavio sa 7:6(2), 3:6, 6:3. Delić je iskoristio četiri od pet prilika za break, no dopustio je 14 šansi protivniku od kojih je on iskoristio četiri.

Po dva breaka zabilježena su u prvom setu. Onda je Delić izgubio servis u drugom i preokrenuo s dva oduzimanja servisa (5:3). Jedini break u trećem setu dogodio se u šestom gemu, kad hrvatski tenisač nije uspio osvojiti niti jedan poen.

Sreće za Hrvate nije bilo ni u Eckentalu. Basilašvili je svladao Antonija Šančića sa 6:3, 2:6, 6:4. Nakon jednog breaka u prvom setu, Šančić se revanširao sa svoja dva (4:2, i 6:2) u drugom. Propustio je dobru šansu kod vodstva 2:1 u odlučujućem setu, no potom izgubio servis za 4:3 Gruzijca, koji je opet imao problema sa zadržavanjem početnog udarca, ali je uspio.

I Filip Veger u Njemačkoj je poražen u tri seta od Rubena Bemelmansa. Belgijac je izborio osam break-lopti, a "unovčio" je samo dvije. Nakon što je prvi set riješen u korist Vegera u tie-breaku, a drugi breakom za 3:1, Bemelmans se vratio iz zaostatka u trećem setu (1:3) te izjednačio na 4:4.

ATP Challenger Ženeva, prvo kolo:
Albot (Moldavija, Q) - Delić (Hrvatska) 7:6(2), 3:6, 6:3
Marčenko (Ukrajina) - Škugor (Hrvatska, Q) 7:6 (2), 6:3
Baghdatis (Cipar, 6) - A. Pavić (Hrvatska) 6:4, 6:2

ATP Challenger Eckental, prvo kolo:
Bemelmans (Belgija) - Veger (Hrvatska, Q) 6:7(1), 6:3, 7:6(5)
Basilašvili (Gruzija) - Šančić (Hrvatska, Q) 6:3, 2:6, 6:4

ATP Challenger Reunion, prvo kolo:
M. Pavić (Hrvatska) - Nastasi (Luksemburg, Q) 7:6(4). 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!