Nogomet

Ante Roguljić osigurao Salzburgu prolaz, Standard uspješno odradio gostovanje kod Cercle Bruggea

Davor Mikulić • srijeda, 29.10.2014.
Ante Roguljić osigurao Salzburgu prolaz, Standard uspješno odradio gostovanje kod Cercle Bruggea
Foto: EPA

Dva protivnika hrvatskih klubova u grupnoj fazi Eurospke lige danas su bili uspješni, no niti jedni nisu imali lagan posao. Salzburg je tek nakon produžetaka osigurao prolazak u kupu, dok je Standard kasnim pogotkom Watta odnio sva tri boda s gostovanja kod Cercle Bruggea...

Nakon dviju uvjerljivih pobjeda u ranijim fazama Austrijskog kupa, nogometaši Salzburga morali su se namučiti kako bi dospjeli među osam najboljih momčadi. U osmini finala gostovali su kod Innsbrucka, momčadi s očajnom formom koja do ovog susreta nije znala za pobjedu u prethodnih šest utakmica i prolazak izborili tek nakon produžetaka.

Pogodaka nije bilo tijekom regularnih 90 minuta, a Salzburg je poveo pogotkom Kevina Kampla u sedmoj minuti produžetka. Domaćin je uspio izjednačiti rezultat u 107. minuti preko Bergmanna, no nakon samo dvije minute konačnih 1:2 postavio je 18-godišnji Ante Roguljić.

Aktivno je danas bilo i za Rijekinog protivnika u Europskoj ligi, belgijski Standard iz Liegea, koji je u 13. kolu bio gost Cerlce Bruggea i našeg Stipe Bačelić-Grgića. Prvi dio susreta protekao je bez promjena rezultata, uz vrlo mali broj onih pravih prigoda za postizanje pogodaka.

Nije se posebno drugačiji nogomet gledao niti u nastavku, no domaći je vratar ipak jednom morao po loptu u svoju mrežu. Susret je odlučen tek dvije minute prije kraja susreta, a strijelac pobjednosnog pogotka bio je Watt, igrač koji je na poluvremenu ušao s klupe.

Austrija, kup:
Innsbruck – Salzburg 1:2 (0:0)

Belgija, prvenstvo:
Cercle Brugge – Standard Liege 0:1

Škotska, kup:
Celtic - Partick 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!