Tenis

Federer preživio Chardyjev nalet, nastavlja se mrtva utrka za London

Davor Kovačević • srijeda, 29.10.2014.
Federer preživio Chardyjev nalet, nastavlja se mrtva utrka za London
Foto: EPA

U najzanimljivijem meču trećeg dana Mastersa u Parizu Roger Federer se morao dobro oznojiti za startnu pobjedu nad domaćim predstavnikom Chardyjem. Pretendenti na London prošli su neokrznuti i dodatno zakomplicirali trku za završni Masters.

Prošlotjedni pobjednik Basela, Roger Federer, u svom je prvom meču u Bercyju morao raditi preko dva i pol sata kako bi stigao do pobjede nad Jeremyjem Chardyjem. Imao je Federer priliku puno ranije završiti priču, no nije iskoristio dvije vezane meč lopte u drugom setu, ali je sve to nadoknadio u trećem.

“U prošlosti me Chardy znao dobro namučiti. Znao sam da će biti teško, a i bilo je tako. Mogao sam izgubiti prvi, mogao sam osvojiti drugi set, ali rasplelo se drugačije. Što je meč dalje odmicao igrao sam bolje i stvarao si više prilika“, rekao je Federer po završetku meča u kojem se osvetio Francuzu za posljednji poraz u Rimu.

Petorica igrača koja se nadaju upotpuniti četiri preostala mjesta u Londonu prošla su neokrznuta svoje izazove u drugom kolu. Najprije je Miloš Raonić, koji u toj utrci kotira dosta slabije od ostalih, svladao Jacka Socka u tri teška seta, a i Davidu Ferreru su tri seta trebala da porazi imenjaka Goffina.

Andyju Murrayju je silno trebala nešto uvjerljivija pobjeda i do nje je stigao kraj domaćeg Juliena Benneteaua, a još uvjerljivi je bio Grigor Dimitrov koji je pobjedniku Umaga Pablu Cuevasu prepustio tri gema i tako zadržao vrlo tanke nade za London, a upravo će protiv Škta u četvrtak tražiti tu kartu.

Tommy Robredo konačno će na zasluženi odmor. Iako je dobio prvi set protiv Keija Nishikorija, razumljivo je ostao bez goriva u nastavku i završio sezonu, dok Japancu preostaju još dvije pobjede kako bi i matematički osigurao London.

Zanimljive mečeve odigrali su Stanislas Wawrinka i Dominic Thiem, a Švicarac nije dopustio novo iznenađenje kao kada ga je Austrijanac šokirao u Madridu, a Wawrinka je okusio slast pobjedu po prvi puta od US Opena. Karlovićev krvnik Lucas Pouille nastavio je igrati tenis karijere i u dva tie-breaka protiv Fabija Fogninija izborio susret s Federerom. Jo-Wilfried Tsonga je razveselio domaću publiku pobijedivši Austrijanca Melzera, nešto što nije uspjelo Richardu Gasquetu protiv Bautiste-Aguta.

ATP Masters 1000, Pariz, drugo kolo:
Miloš Raonić (Kanada, 7) – Jack Sock (SAD) 6:3, 5:7, 7:6(4)
Stanislas Wawrinka (Švicarska, 3) – Dominic Thiem (Austrija) 6:4, 7:6(5)
Roberto Bautista-Agut (Španjolska, 11) – Richard Gasquet (Francuska) 6:4, 6:2
David Ferrer (Španjolska, 4) – David Goffin (Belgija) 6:3, 2:6, 6:3
Andy Murray (Velika Britanija, 9) – Julien Benneteau (Francuska) 6:3, 6:4
Feliciano Lopez (Španjolska, 12) – Sam Querrey (SAD) 6:4, 6:4
Roger Federer (Švicarska, 2) – Jeremy Chardy (Francuska) 7:6(5), 6:7(5), 6:4
Grigo Dimitrov (Bugarska, 9) – Pablo Cuevas (Urugvaj) 6:0, 6:3
Jo-Wilfried Tsonga (Francuska, 10) – Jurgen Melzer (Austrija) 6:2, 4:6, 6:2
Kei Nishikori (Japan) – Tommy Robredo (Španjolska) 6:7(4), 6:2, 6:3
Lucas Pouille (Francuska) – Fabio Fognini (Italija, 16) 7:6(5), 7:6(7)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • rios31.10.2014. u 19:18
    Bez obzira na minuse i na repliku Basileusa, drzim i dalje prethodan stav. Ja nisam govorio o definiciji rijeci utakmica, nego da se u teniskom zargonu nikad, ali nikad nebi smijela koristiti rijec tekma ili utakmica. Tako teniske mečeve uglavnom nazivaju oni koji ne prate puno tenis i tehnicki o... [više na forumu]
    rios
  • Obrisan korisnik30.10.2014. u 18:27
    Krivo misliš. Utakmica jest (def.) natjecanje dvaju pojedinaca ili momčadi. Tako da... Bolje nemoj nikoga ispravljati.
    Obrisan korisnik
  • rios30.10.2014. u 13:15
    To veze nema s tekmama. To su teniski mečevi, a ne tekme. Sad idem i na mail od sportkluba 1 to napisat jer se doslovno userem kad mi komentator veli: "imao je tešku utakmicu..." Utakmica ne postoji u pojedinačnom sportu.
    rios
  • teniosac30.10.2014. u 11:22
    sad sljede sve napetije tekme..
    teniosac