Rukomet

Hrvatska predvođena odličnim vratarima uvjerljivo svladala Nizozemsku

Iz Koprivnice:Zvonka Keliš • četvrtak, 30.10.2014.
Hrvatska predvođena odličnim vratarima uvjerljivo svladala Nizozemsku

Hrvatski reprezentativci na odličan su način započeli svoj put na kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016. koje će se održati u Poljskoj. U prvom su susretu na terenu dvorane u Koprivnici, gdje su gostovali po prvi puta, uvjerljivo svladali ekipu Nizozemske.

Hrvatska - Nizozemska 35:24 (17:10)

1. kolo kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. u Poljskoj
KOPRIVNICA - Dvorana Fran Galović; Gledatelja: 2400
Suci: Novikov/Perepilitsy (Ukrajina)

Hrvatska: Alilović (15 obrana), Ivić (8 obrana), Pešić; Stepančić 4, Kopljar 4, Vori, Gojun, Raković 4, Karačić 2, Bičanić 4, Štrlek 3, Čupić 6, Musa, Ninčević 1, Slišković 6, Cindrić 1
Izbornik: Slavko Goluža

Nizozemska: Tadeij (3 obrane), Ravensbergen (6 obrana); Verjans 2, Remer 3, Leenders 2, Suelmann, Miedema 4, Sluijters 1, Steins 1, Van Schie 3, Schagen 6, Adams 1, Van Dam, Boomhouwer 1, De Raad
Izbornik: Joop Fiege

Sedmerci: Hrvatska: 5/5; Nizozemska: 2/2
Isključenja: Hrvatska: 6 min.; Nizozemska: 6 min.

Hrvatska rukometna reprezentacija u Koprivnici je ovog četvrtka započela svoj kvalifikacijski put na Europsko prvenstvo 2016. godine u Poljskoj. Prva je na suprotnoj strani dvorane Fran Galović stajala reprezentacija Nizozemske, a Hrvatska je od pre minute nametnula svoj ritam i stigla do prva dva vrijedna boda u kvalifikacijskoj skupini 1.

Iako bez ozlijeđenih Domagoj Duvnjaka, Zlatka Horvata, Josipa Valčića i Sandra Obranovića s prvotnog popisa za Euro kvalifikacije, izbornik Slavko Goluža na teren je poslao Mirka Alilovića među vratnice, dok su se u prvoj obrani našli Ivan Čupić, Marko Kopljar, Jakov Gojun, Igor Vori, Igor Karačić te Manuel Štrlek.

Susret biva otvoren sigurnim pogotkom Toona Leendersa, no na isti odgovor odmah nudi Karačić , od samoga je starta itekako dobro raspoložen Alilović među vratnicama, a pripomaže mu tada i Čupić za prvo hrvatsko vodstvo u dvoboju. Držala se Nizozemska u utakmici tek još nekoliko minuta, no Alilović je s nekoliko nanizanih obrana zaključao svoje vratnice i zaustavio suparnika.

Koriste to odmah Kopljar i Štrlek kako bi odveli Hrvatsku na 4:2 da bi se sredinom prvoga poluvremena Kauboji počeli dodatno odvajati. U 13. minuti Kopljar postavlja lijepih 8:4, a serijom pogodaka Hrvatska se odvaja i na odličnih 11:4. Post od punih devet minuta bez pogodaka prekida tada Luc Steins, no u nastavku sigurni bivaju Luka Cindrić i njegov imenjak Raković i domaćin odlazi na 13:5. U samoj završnici prvog dijela izbornik Goluža priliku daje većini svojih igrača, isti se pomalo opuštaju što Nizozemci koriste kako bi pronašli put kroz hrvatsku obranu te ponešto smanjili svoj zaostatak, no na odmor se ipak odlazi s domaćih 17:10.

Odlično u nastavak ulazi Hrvatska predvođena uzastopnim pogocima Čupića za +9 nakon čega motivirani Hrvati nastavljaju povećavati svoju prednost te do sredine drugoga dijela stižu na odličnih +10 (26:16). Među vratnica je u nastavku ušao i Filip Ivić koji odmah upisuje nekoliko sigurnih obrana te nastavlja u dobrome čuvati vratnice svoje momčadi. Pri ulasku u posljednjih deset minuta Nizozemci smanjuju svoj zaostatak na minus šest, no do samoga kraja Hrvati su dobro raspoloženi te na koncu uvjerljivo slave 35:24.

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Ivan Čupić i Ivan Slišković s po šest postignutih pogodaka, Mirko Alilović sakupio je 15 obrana, Filip Ivić osam, dok je najbolji kod Nizozemske bio Bobby Schagen sa šest golova, Bart Ravensbergen je obranio šest lopti, a Mike Tadeij njih tri.

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2016., skupina 1:
Hrvatska - Nizozemska 35:24 (17:10)

Foto: Jozo Čabraja

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.10.2014. u 09:27
    dobro, do kada će se zet pozivati u repku?! imamo barem 4 srednja vanjska koji su bolji od njega, i on je svaki put na popisu?Zašto?? Više se ne može nigdje prodati, završit će karijeru u zagrebu, čemu to??
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.10.2014. u 22:32
    gdje su gostovali po prvi puta???????????????????
    Obrisan korisnik
  • sportoz30.10.2014. u 20:27
    Od svih navedenih mislim da se odsustvo Jose najviše osjetilo. Prvenstveno zbog dokoljenica... :D
    sportoz