Tenis

Konjuh u četvrtfinalu, kobno drugo kolo za Pavića i Martić

Sportnet • petak, 31.10.2014.
Konjuh u četvrtfinalu, kobno drugo kolo za Pavića i Martić
Foto: EPA

U četvrtak su boje Hrvatske na Challengerima diljem svijeta branili Mate Pavić u muškoj konkurenciji te dame Petra Martić i Ana Konjuh.

Drugi nizozemski reket, Robin Haase, pokazao se kao nepremostiva prepreka za hrvatskog predstavnika Matu Pavića u drugom kolu Challengera na egzotičnom Reunionu. Pavić je igrao odličan tenis u prvom setu, no Haase je osvojio set u tie breaku. U drugom setu Hrvat pruža znatno slabiji otpor te njegov protivnik lagano privodi meč kraju.

Drugo kolo pokazalo se kobnim i za Petru Martić. Domaća tenisačica Alexa Glatch svladala je Splićanku bez većih problema rezultatom 6:4, 6:4.

Najmlađa tenisačica u Top 100, Ana Konjuh, osvjetlala je hrvatski obraz pobijedivši Andreu Hlavačkovu na Challengeru u francuskom Nantesu. Hrvatica je bila osjetno bolja od Čehinje te je potonja uspjela u cijelom meču osvojiti samo pet gemova. Ovom pobjedom mlada Dubrovčanka plasirala se u četvrtfinale, gdje će joj protivnica biti Rumunjka Christina-Andreea Mitu .

ITF Reunion, drugo kolo:

Robin Haase (Nizozemska, 1) - Mate Pavić (Hrvatska) 7:6, 6:2

ITF New Braunfels, drugo kolo:

Alexa Glatch (SAD) – Petra Martić (Hrvatska) 6:4, 6:4

ITF Nantes, drugo kolo:

Andrea Hlavačkova (Češka) – Ana Konjuh (Hrvatska) 4:6, 1:6

Hrvoje Ožanić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Josippo31.10.2014. u 09:06
    A Jana Fett? Usla u polufinale na challengeru u Istanbulu i NISTA. Ne ide to tako... Veliki je to uspjeh za nju a tek su joj 18 godina...
    Josippo