Košarka

Cedevita nije izdržala, CSKA predvođen De Colom i Teodosićem do slavlja

Marija Pastuović • petak, 31.10.2014.
Cedevita nije izdržala, CSKA predvođen De Colom i Teodosićem do slavlja
Foto: FaH

Drugo lice pokazala je Cedevita u trećem pokušaju da dođe do prve europske pobjede ove sezone. Možda i neočekivan otpor pružili su favoriziranoj momčadi CSKA. Domaći igrači imali su prednost do 27. minute, kada je kvaliteta došla do izražaja te je ruska momčad upisala nova dva boda i treće slavlje u skupini B.

U trećem kolu Eurolige Cedevita je ugostila ruski CSKA. Više od 2000 ljubitelja košarke imalo je priliku gledati odličnu, borbenu utakmicu, u kojoj je momčad Jasmina Repeše pokazala drugo lice i pružila sjajan otpor šesterostrukom prvaku Europe.

I dalje bez Marka Tomasa, ali ponovno s kapetanom Rokom Ukićem Cedevita je iznenadila mnoge. Pri otvaranju trećeg kola B skupine bolje su reagirali Zagrepčani, koji su imali vodstvo 5:2, ali ubrzo je Andrey Vorontsevich vezao dvije trice za vodstvo 8:5. Držali su ritam Repešini igrači, Ivan Ramljak sjajno je zakucavao, nakon podbacivanja, za 19:15. Nando De Colo s dva poena i jednim Miloš Teodosić približili su se sasvim protivniku. Ipak, igrači Jasmina Repeše na kraju prve četvrtine imali su minimalnu prednost 19:18.

Nastavak je poenima otvorio Demetris Nichols kojeg je proigrao Teodosić za vodstvo 20:19. Uslijedio je koš Ukića te još jedna njegova kontra, a zatim i trica Luke Babića za +6 nakon 13 odigranih minuta. Ante Delaš četiri minute kasnije bio je neprecizan pri šutiranju za tri poena, a to je kaznio najraspoloženiji igrač ruske momčadi Sonny Weems za minimalno vodstvo 31:30. Gostujući trener Dimitris Itoudis tada je zbog prigovora dobio tehničku pogrešku, a domaća ekipa ponovno je prešla u vodstvo poenima Ukića.

Nakon Cedevitina dva neiskorištena napada uspješan je bio Vitaly Fridzon pri šutu za tri poena i prednost 36:34. Odlična zatvaranja pod košem nakon šuta gostujućih igrača donijela su Cedeviti, nakon realizirana dva napada prednost uoči treće četvrtine. Prvo je precizan bio Nemanja Gordić, a potom je tricu ubacio Fran Pilepić za 39:36 na poluvremenu.

Do kraja druge četvrtine Repeša je na teren nije poslao jedino Tomislava Zubčića, u listu strijelaca upisalo se deset različitih igrača, a bez poena ostao je jedino Marko Arapović

Treća četvrtina donijela je bolju igru gostiju koji su iskoristili suparničke greške. Iako su dobro počeli, te koševima opet raspoloženog Gordića otišli na šest razlike, strpljivom igrom gosti su iskoristili pružene prilike. Napravivši seriju 10:2 CSKA je poveo 53:49 i igrači Itoudisa u posljednju dionicu igre ušli su vodstvo koje, ispostavit će se, Cedevita više nije uspjela dostići.

U 34. minuti faul na Aaronu Jacksonu pri šutu za tri poena napravio Pilepić, a Amerikanac je bio precizan sva tri puta. Nakon toga uslijedio je promašaj Gordića, a uspješan je na drugoj strani bio Teodosić. Gostujući igrač pogodio je tricu za vodstvo 62:55, a Repeša je zatražio time-out. Dvije minute kasnije Teodosić je ubacio dvije uzastopne trice koje su njegovu momčad odvele na +13. CSKA je sačuvao prednost do samog kraja, a u tome su im pomogli i promašaji Cedevite.

De Colo i Teodosić, svaki sa po 14 poena predvodili su svoju momčad do novih bodova. U redovima domaćina najbolji je bio Gordić s 21 poenom, a 13 je postigao Ukić.

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Alba Berlin69:84Maccabi Tel Aviv
Cedevita72:76CSKA Moskva
Unicaja Málaga75:69Limoges
1CSKA Moskva 100+162
2Maccabi Tel Aviv 73+14
3Unicaja Málaga 46+6
4Alba Berlin 46-29
5Cedevita 37-49
6Limoges 28-104

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Alba Berlin69:84Maccabi Tel Aviv
Cedevita72:76CSKA Moskva
Unicaja Málaga75:69Limoges
1CSKA Moskva 100+162
2Maccabi Tel Aviv 73+14
3Unicaja Málaga 46+6
4Alba Berlin 46-29
5Cedevita 37-49
6Limoges 28-104

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.11.2014. u 08:16
    Više nego odlično.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.11.2014. u 07:59
    Poštena tekma Cede protiv opuštenih rusa, mali Žganec sjajan, šteta što će zbog rasta ostati nedefinirane pozicije ali izvanredno koristi prostor i posjeduje košarkašku intelingenciju, ušle su i dvije trice od table a rusima je dosta toga poispadalo, Jasko se u trenucima kada su se rusi odvajali... [više na forumu]
    Obrisan korisnik