Tenis

Novak Đoković i Miloš Raonić izborili okršaj za naslov u Parizu

Davor Kovačević • subota, 01.11.2014.
Novak Đoković i Miloš Raonić izborili okršaj za naslov u Parizu
Foto: EPA

Iz polufinalnih mečeva u Parizu kao pobjednici su izašli Miloš Raonić i Novak Đoković. Raonić je u tri seta svladao Tomaša Berdycha, dok je Đoković bio uvjerljiv protiv Keija Nishikorija...

Kanađanin Miloš Raonić potvrdio je odličnu formu i u polufinalnom dvoboju s Tomašom Berdychom. U petak je upisao pobjedu karijere protiv Rogera Federera, a kasnije je za to nagrađen i prvim nastupom na završnom Mastersu čime je postao prvi igrač rođen 90-ih kojemu je to pošlo za rukom, a danas je izborio svoje drugo finale iz Masters 1000 serije, prvo poslije Montreala 2013. godine kada je poražen od Rafaela Nadala.

Raonić je bolje ušao u susret i već u četvrtom gemu stigao do prvih prilika za oduzimanje Berdcyhova servisa koje je i iskoristio i to mu je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta. U nastavku je Čeh bio taj koji je više prijetio na returnu i break iz drugog gema je zadržao do kraja drugog seta. U odlučujućem setu oba su tenisača čvrsto držala svoje početne udarce sve do Berdychova servisa za tie-break, no dekoncentracija ga je koštala gubitka gema, samim time i meča, a cijenu je na kraju svega platio reket.

Ponovno je odlične brojke iza prvog servisa imao Kanađanin (46/51) koji je nakon meča potvrdio veliku motivaciju i glad za pobjedom u ovom susretu: “Bilo je puno motivacije zbog Londona i nisam htio razočarati danas. Znao sam da sam izborio nastup u Londonu sinoć i uopće nisam htio dopustiti razočaranje. Stoga sam si stavio dodatan pritisak kako bih bio siguran da imam energije koja bi me pogurala jer sam uistinu želio pobijediti danas“.

Novak Đoković odigrao je još jedan dominantan meč i potvrdio odličnu formu koja je zbog rođenja sina bila pomalo upitna. Svega sat vremena mu je bilo dovoljno da se sa 6:2, 6:3 osveti Keiju Nishikoriju koji ga je porazio u polufinalu US Opena.

Japanac je sigurno osjećao posljedice jučerašnjeg ponoćnog maratona s Davidom Ferrerom, pa je danas na terenu djelovao prilično istrošeno. Nije bilo snage u prvim servisima što je Srbin iskoristio dva puta u prvom setu. U drugom setu je Nishikori bio nešto kompetitivniji, no opet je Srbin prvi stigao do breaka, Japanac je odmah uzvratio da bi treći obrat u nizu ponovno napravio Đoković te je uz manje probleme uspio zadržati prednost do kraja meča.

Finalni meč između Đokovića i Raonića bit će njihov četvrti međusobni dvoboj. Raonić će vijati prvu pobjedu protiv Srbina i svoj prvi Masters 1000 naslov u karijeri, dok će Đoković pokušati obraniti prošlogodišnji naslov iz Bercyja.

ATP Masters 1000, Pariz, polufinale:
Miloš Raonić (Kanada, 7) – Tomaš Berdych (Češka, 5) 6:3, 3:6, 7:5
Novak Đoković (Srbija, 1) – Kei Nishikori (Japan, 6) 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac01.11.2014. u 22:38
    moraće igrati Raonić još bolje nego protiv Federera ako misli dobiti Đokovića..
    teniosac
  • raz_bojnik01.11.2014. u 22:26
    Dva crnogorca, sinovi hrvatske majke, odlučuju o pobjedniku mastersa.
    raz_bojnik