Nogomet

Video: Bayern rutinski otpravio Romu, Manchester City izgubio od Rusa i završio s devetoricom

Borna Rupnik • srijeda, 05.11.2014.
Video: Bayern rutinski otpravio Romu, Manchester City izgubio od Rusa i završio s devetoricom
Foto: EPA

Nogometaši Bayerna osigurali su plasman u drugi krug natjecanja novom pobjedom nad Romom, dok je CSKA iz Moskve maksimalno zakomplicirao borbu za drugo mjesto pobjedom u Manchesteru.

Bayern - Roma 2:0 (1:0)
Ribery 38', Götze 64'

Nakon što je pregažena u Rimu, momčad Rudija Garcije čvršće se suprotstavila Bavarcima na Allianz Areni te je Guardiolinim nogometašima trebalo dvadesetak minuta da počnu ozbiljnije prijetiti vrataru Skorupskom. Međutim, uvodni pokušaji Lahma i Alabe nisu bili dovoljni.

Put do mreže Rimljana Bayern je ipak našao u 38. minuti, kada je Alaba povratnom loptom pronašao Riberyja, koji precizno šalje loptu od vratnice u mrežu.

Ništa drugačije nije bilo niti drugo poluvrijeme, sredinom kojega je Götze, na ubačaj Lewandowskog, poslao loptu pod prečku za 2:0 i potvrdio rutinsku pobjedu Bayerna.

Počasni je pogodak Romi uskratio Manuel Neuer s dvije izvrsne obrane Gervinhu i Nainggolanu u završnici dvoboja. Rimljanima, međutim, preostaju susreti s Rusima i Englezima u kojima će odlučivati o plasmanu u osminu finala.

Manchester City - CSKA Moskva 1:2 (1:2)
Toure 8'; Doumbia 2', 34'

Jedno od najvećih iznenađenja večeri kreirali su nogometaši moskovskog CSKA koji su odnijeli sva tri boda s Etihada, a da će to biti nezgodna večer za engleskog prvaka najavio Doumbia već u drugoj minuti utakmice, lijepim pogotkom glavom na centaršut Natcha.

Ipak, brzo je uzvratio Toure, izvrsno izvedenim slobodnim udarcem preko živog zida. CSKA tu nije stao i u 34. minuti ponovno je asistent bio Natcho, koji je proigrao dvostrukog strijelca Doumbiju za novu mat-poziciju pred Hartom.

Osim što je ostao praznih ruku, Manchester City ostao je i bez dvojice igrača prije završnog zvižduka. Proradili su i živci te je Fernandinho u 70. minuti zaradio drugi žuti karton, a Toure u 82. minuti izravni crveni karton.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Bayern2:0Roma
Manchester City1:2CSKA Moskva
1Bayern 616:4+1215
2Manchester City 69:8+18
3Roma 68:14-65
4CSKA Moskva 66:13-75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.11.2014. u 20:57
    svi nabrijani ulaze protiv City-a jer vrijeđa dostojanstvo a diže moral kad ti protivnički napad vrijedi više od tvoje cijele momčadi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2014. u 17:54
    nipper,a ko je osovjio lp,el i polufinale lp prošle godine nego chelsea??? a to sam i rekao da osim chelsea ni jedan drugi klub ne izgleda ozbiljno!!! daj prvo pročitaj kak se spada nego mi ideš izvlačit rečenice iz konteksta!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2014. u 14:02
    Ne bi možda rekao da je pala, jer ligu ne čine samo 4 najbolja kluba, ali ti najbolji stagniraju. Klubovi poput Barcelone, Reala, Bayerna, pa čak i PSG-a napravili su iskorak u odnosu na najbolje engleske klubove koje je nepotrebno sad secirat, ali ako ih se pojedinačno gleda, vidi se da svaki ima... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2014. u 09:27
    engleska liga pala po rezultatima u europi u zadnje 2-3 god? osvojili su ligu prvaka,europsku ligu,i u zadnjoj sezoni imaju polufinale lp,nebi bas rekao da je liga pala..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2014. u 01:45
    Nema nitko vremena da o tome raspravlja, posto je trenutno propast talijanske lige glavna tema. Gledam live Bayern-Roma, Bayern ih uzima 2:0 sa pola snage. Zalosno.
    Obrisan korisnik