Košarka

Valencia stigla do prve pobjede u Euroligi, Banić i Radošević uvjerljivi protiv Limogesa

Davor Kovačević • petak, 07.11.2014.
Valencia stigla do prve pobjede u Euroligi, Banić i Radošević uvjerljivi protiv Limogesa
Foto: EPA

U petak je zaključeno četvrto kolo Eurolige, a nakon tri uvodna poraza košarkaši Valencije probili su led i stigli do premijerne pobjede. Leon Radošević bio je dobar u uvjerljivom nastupu Albe, dok je Crvena zvezda upisala prvi poraz na domaćem terenu.

Radoševićevih 12 poena u uvjerljivoj predstavi Albe, CSKA uz odličnoog Teodosića ostao stopostotan

Oslabljena Unicaja stigla je u Moskvu na megdan CSKA-u, a takvi Španjolci nisu se mogli nositi s rasploženim Rusima koji su slavili s 95:85.

CSKA je u skupini B ostao na stopostotnom učinku, a do nove je pobjede stigao prilično uvjerljivo. Skoro cijelu utakmicu je proveo u vodstvu, na poluvremenu imao 53:39, Unicaja je u nekoliko navrata zaprijetila, no CSKA je zadržao prednost do kraja.

Briljantan je bio Miloš Teodosić koji je uz 27 koševa podijelio i deset asistencija, a dobru su večer imali i Weems i Fridzon s po 16 te Hines s 14. Kod Unicaje dva su igrača imale odlične brojke, a to su bili Kuzminskas i Granger s 20 poena s tim da je Amerikanac dodao i deset asistencija.

Direktni suparnici Cedevite za prolazak skupine, Alba i Limoges, u Njemačkoj su odigrali prilično važan susret, a njemačka je momčad stigla do prve pobjede u Euroligi.

Već na poluvremenu Alba je imala visokih 50:27,a sredinom treće četvrtine prednost se popela i do 68:34 za na kraju uvjerljivih 89:66.

U pobjedu Albe, koja je imala odličnu tricu od 10/15, 18 su poena ugradili Giffey i McLean, 15 je postigao Renfroe, dok je Leon Radošević dodao 12, a Marko Banić pet poena. Raspoložen je za Francuze bio Smith sa 17 poena te Curry s 13.

Valencia dočekala prvu pobjedu, Zvezda pokleknula na domaćem terenu

Velimir Perasović i njegova Valencia konačno su dočekali prvu pobjedu u Euroligi. Iz četvrtog pokušaja do prva dva boda su stigli u španjolskom obračunu protiv Laboral Kutxe sa 79:69.

Gosti iz Vitorije su puno bolje ušli u susreti, poveli s 22:11, držali dvoznamenkastu prednost do 34:24,a onda je uslijedila serija domaćih košarkaša. Već do poluvremena Valencia je povela s 38:36, a svoju prednost nakon tri četvrtine povećala na 65:56 i uspješno je održala do kraja.

Efikasan je bio Harangody koji je utakmicu okončao s 23 poena, a pratili su ga Van Rossom s 14 i Dubljević s 13 poena. Krešimir Lončar je za domaću momčad ubacio sedam poena za 11 minuta. Kod Laboral Kutxe prvo je ime bio Šengelia s 20 poena, a prvi do njega je bio Huertel s 11.

Crvena zvezda je s 57:62 doživjela prvi ovosezonski domaći poraz, ukupno drugi u natjecanju. Košarkaši Olympiakosa bili su nadmoćni u Kombank areni prikazavši veću kvalitetu u odnosu na domaćina.

Osim početne izjednačenosti, ostatak utakmice protekao je u dominaciji grčke momčadi koja malo prije poluvremena imala i +15 (36:21), a Srbi su uspjeli zakomplicirati utakmicu u završnici kada su stigli na 57:59, no dalje od toga nije išlo.

Spanoulis je s 14 poena predvodio Olympiakos, 11 je dodao Dunston, dok je kod Zvezde najvećih 13 ubacio Marjanović uz 14 skokova, a po deset poena ubacili su Blažič i Kalinić.

Turski Galatasaray je deklasirao litavski Neptunas s 94:68 i tako izliječio rane nesretnog prošlotjednog poraza u Vitoriji. Veći dio posla turska momčad je odradila u trećoj dionici koju je dobila s 31:12 i na Litavcima je bilo da do kraja pokušaju ublažiiti poraz.

Najraspoloženiji u domaćim redovima bio je Guler s 18 poena, Arroyo je dodao 15, a Erceg i Aldemir po 13. Kod Neptunasa premalo raspoloženih igrača, po deset pena postigli su Girdziunas i Gailius.

Panathinaikos uništio Armani

Jedinu utakmicu iz skupine C danas su odigrali Panathinaikos i Armani, a Grci su u svojoj OAKA areni još jednom bili iznimno napadački raspoloženi i nakon 18 trica i 91 poena Fenerbahčeu, Armaniju iz Milana ukrcali su 90 naspram 63 primljena čime su ostali na korak do vodeće Barcelone u skupini C.

Nije bilo potrebno puno vremena da se grčka momčad odvoji od svog protivnika. Nakon sedam minuta igre imala je 22:7 i od tada samo nastavila povećavati svoje vodstvo koje je na isteku treće četvrtine iznosilo 71:43 kojim su i prelomili susret.

Batista je predvodio Panathinaikos s 15 poena, po 11 su dodali Slaughter i Pappas. Za Armani se na 18 poena zaustavio Samuels, Ragland je ubacio 13 i Brooks 11.

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Maccabi Tel Aviv73:83Cedevita
CSKA Moskva95:85Unicaja Málaga
Alba Berlin89:66Limoges
1CSKA Moskva 100+162
2Maccabi Tel Aviv 73+14
3Unicaja Málaga 46+6
4Alba Berlin 46-29
5Cedevita 37-49
6Limoges 28-104

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!