Tenis

Federer uzvratio Raoniću i krenuo u pohod prema sedmoj tituli

Davor Kovačević • nedjelja, 09.11.2014.
Federer uzvratio Raoniću i krenuo u pohod prema sedmoj tituli
Foto: EPA

Prije desetak dana Miloš Raonić je prvi puta u svojoj karijeri svladao velikog Švicarca, no ovog je puta bio daleko od tog izdanja i Federer je upisao relativno glatku pobjedu sa 6:1, 7:6(0).

U svom 13. uzastopnom pojavljivanju na turniru osam najboljih tenisača Roger Federer je stigao do svoje ukupno 45. pobjede na ovom natjecanju i tako započeo pohod prema svojoj sedmoj tituli na završnim Mastersima.

Prošlog tjedna u sedmom međusobnom dvoboju Miloš Raonić je odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri i iznenadio velikog Švicarca koji nije imao odgovora na fantastično serviranje Kanađanina. U Londonu je odgovor pronašao odmah na početku i to ne jednom već dva puta, a Raoniću se još od 2010. godine nije dogodilo da je u jednom dvoranskom meču u setu uzeo svega jedan gem.

Nije Raonića previše služilo njegovo najjače oružje kao u Parizu, no ipak je u nastavku Raonić bio taj koji je više prijetio, imao je čak i set loptu pri vodstvu 6:5, no Federer se uspješno izvadio iz neprilika. Pobjednik drugog seta odlučivao se u tie-breaku, a tamo se Raonić nije mogao sastati s loptom i po drugi puta u svojoj karijeri nije uzeo poen u 13. igri.

U ponedjeljak su na rasporedu susreti prvog kola A skupine, a tamo će se naprije sučeliti Stanislas Wawrinka i Tomaš Berdych, dok je večernji termin dopao Marina Čilića i Novaka Đokovića.

World Tour Finals, skupina B, prvo kolo:
Roger Federer (Švicarska) – Miloš Raonić (Kanada) 6:1, 7:6(0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!