Nogomet

Video: Meksiko u golijadi slavio nad Nizozemskom, Neymar dvostruki strijelac u pobjedi Brazila

Davor Mikulić • srijeda, 12.11.2014.
Video: Meksiko u golijadi slavio nad Nizozemskom, Neymar dvostruki strijelac u pobjedi Brazila
Foto: EPA

Iako srijeda nije ponudila mnogo prijateljskih susreta, zanimljivosti, kao i sjajnih pogodaka, nije nedostajalo. Uvjerljiv je bio Brazil koji je s četiri postignuta pogotka napustio Tursku, a čak pet pogodaka ponudio je susret Nizozemske i Meksika u kojem su gosti bili uspješniji...

Turska – Brazil 0:4

Reprezentacije Turske ugostila je Brazilce i upisala visoki poraz u kojem je nova dva pogotka upisao Neymar. Već u trećoj minuti Brazil je zaprijetio preko Danila čiji su udarac uspjeli blokirati domaći igrači, a sve je završilo udarcem iz kuta.

Vrlo brzo stigao je prvi pogodak, a samo četiri minute poslije i drugi. U 20. minuti strijelac je bio Neymar kojeg je dugom loptu pronašao Fernandinho, a kada je sam izašao pred vatara, nije imao težak posao. Kod drugog pogotka turski su igrači loptu sami poslali u vlastitu mrežu. Danilo je ubacio s desne strane, a loptu prije Adriana zahvaća Kaya i vara Demirela.

Na samom isteku prvog dijela, u 44. minuti, do pogotka je stigao i Willian, dok je asistenciju upisao Neymar, strijelac prvog pogotka.

Pola sata prije kraja utakmice konačan je rezultat postavio upravo Barcelonin igrač svojim novim pogotkom, a ovoga puta ulogu je zamijenio s Willianom koji ga je uposlio.

Norveška – Estonija 0:1

Za malo iznenađenje pobrinula se Estonija koja je kao gost upisala minimalnu pobjedu nad favoriziranom Norveškom. Jedini pogodak postignut je sredinom prvog dijela, a za potez koji se pokazao odlučujućim zaslužan je bio Vasiljev kada je pronašao put do mreže vratara Nylanda.

Puno više prigoda ponudio je nastavak susreta u kojem je Norveška zaigrala opasnije i konkretnije, imala kontrolu nad loptom, no niti jedan od pokušaja nije pretvoren u pogodak.

Nizozemska – Meksiko 2:3

Čak pet pogodaka, od kojih je četiri postignuto u drugom poluvremenu, ponudio je ogled Nizozemske i Meksika. Gosti su poveli već u osmoj minuti preko Carlosa Vele i s tim se rezultatom otišlo na predah, iako je domaći sastav bio dominantan i stvarao puno više problema suparničkim vratima.

Tek četiri minute igre u nastavku bile su potrebne da Nizozemci izjednače, za što se sjajnim pogotkom pobrinuo Wesley Sneijder. Gostujući je branič glavom izbio loptu koja je došla s lijeve strane, a Sneijder prima te zatim fenomenalno pogađa gornji desni kut Ochoinih vrata.

U 62. minuti drugo vodstvo Meksikancima donio je drugim pogotkom na utakmici Carlos Vela, a samo sedam minuta poslije rezultat je bio 1:3. Guardado je pronašao Chicharita, a on obilazi Krula i pogađa praznu mrežu.

Nije se dugo čekalo i na peti pogodak koji je s gotovo trideset metara, zaista sjajnim udarcem, postigao Blind i tako smanjio rezultat. Pokazalo se kasnije kako novih promjena više neće biti, iako je Nizozemska u završnici imala još tri odlične prigode.

Belgija – Island 3:1

Pogocima bogatu utakmicu odigrali su i reprezentativci Belgije i Islanda u kojoj su gledatelji vidjeli četiri pogotka. Lombaerts je doveo domaćina u prednost već u 11. minuti, no to nije omelo goste koji se vraćaju samo dvije minute poslije pogotkom Finnbogasona. Oba vratara loptu su iz svojih mreža vadili nakon prekida.

Dugo su napadima Belgije odolijevali gosti, no od 62. minute ponovno su bili u minimalnom zaostatku. Vrlo dobru akciju udarcem je s dvadesetak metara završio Origi.

Dvanaest minuta poslije, konačnih 3:1 postavio je Lukaku i zaključio zasluženu pobjedu domaće reprezentacije. Još jednom je to bila dobra akcija koja je krenula od vratara Courtoisa, a na drugom kraju terena Lukaku dočekuje ubačaj s desne strane koji ne uspijeva presjeći gostujući branič i pogađa nebranjenu mrežu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.11.2014. u 01:18
    ne znam čemu tolika drama oko Nizozemaca! ok ovi prethodni porazi su malo bili neočekivani ali nije meksiko bugarska da je tolika sramota izgubiti od njih. Imaju dobro izbalansiranu ekipu i radit će probleme favoritima po južnoj americi. A opet i sami pogled na statistiku govori da su nizozemci... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • gangrena13.11.2014. u 00:46
    estonci u isto vrijeme igrali dvije tekme i protiv norvežana i protiv belgijanaca, pohvalno
    gangrena