Tenis

Pojačanje u stručnom stožeru: Donna Vekić izabrala Johna Everta za novog trenera

Sportnet • četvrtak, 13.11.2014.
Pojačanje u stručnom stožeru: Donna Vekić izabrala Johna Everta za novog trenera

Donna Vekić, jedna od samo pet tinejdžerki među 100 najboljih tenisačica svijeta, odabrala je Johna Everta za novog trenera i dodatak njezinu stručnom timu u kojem ostaje i Iva Majoli. Osamnaestgodišnjakinji, koja je ove sezone u Kuala Lumpuru osvojila svoj prvi WTA naslov, itekako će koristiti veliko iskustvo prekaljenog američkog stručnjaka.

John Evert je trenirao mnoge velike igračice i igrače, poput Andyja Roddicka, Sebastiena Grosjeana, Tatjane Golovin ili, donedavno, Madison Keys. On je osnivač Evert Tennis akademije u Boca Ratonu (Florida), od koje je napravio jedan od najuspješnijih teniskih centara na svijetu.

"Jako se radujem početku suradnje s Johnom. Njegovo iskustvo i znanje svrstavaju ga u trenerski vrh svjetskog tenisa i drago mi je što ću imati priliku učiti od njega", rekla je mlada Osječanka, trenutačno 85. igračica svijeta, i dodala:

"Također se radujem što ću moći dodatno razvijati svoj odnos s Chris (Johnova sestra, osvajačica 18 Grand Slam naslova, op. a.) i učiti od nje što je potrebno napraviti da bih ostvarila svoj cilj i postala što bolja tenisačica. Sretna sam i zbog nastavka suradnje s Ivom Majoli jer ona je uvijek bila tu za mene. Uvjerena sam da će John i Iva činiti sjajan tim."

John Evert, njegov stručni tim iz Evert Tennis akademije i Iva Majoli, nekadašnja 4. igračica svijeta, osvajačica Roland Garrosa 1997. i aktualna hrvatska Fed Cup izbornica, radit će s Donnom, a Evert će i putovati uz nju na značajan broj turnira tijekom 2015.

"Donna je jedna od najvećih nada današnjeg ženskog tenisa. Nemam nikakve dvojbe da ima potencijal postati jedna od njboljih tenisačica svijeta i moj je zadatak pomoći joj da dođe do vrha", istaknuo je Evert.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • raz_bojnik13.11.2014. u 18:54
    Majoli ima teniskog znanja, ali nema ozbiljnosti. To je koštalo karijere, jer je talentna imala za izvoz, u rangu hingis. Donna (po meni) s drilom i rudarskim radom može maksimalno do top30, ali gledajući njen twitter nisam optimista u vezi koncentracije samo na tenis.
    raz_bojnik
  • teniosac13.11.2014. u 18:50
    dobar potez...ovaj ima puno znanja i rezultata ko trener iza sebe,za razliku od Majoli..
    teniosac
  • raz_bojnik13.11.2014. u 18:19
    Ovo gore nisu donnine riječi nego PR pizdarije njenog menadžera, stil i loš hrvatski se vidi s mjeseca.
    raz_bojnik
  • ivos13.11.2014. u 16:59
    Odmakni se od Ive Majoli, ona te može samo naučit tulumariti
    ivos
  • narada10813.11.2014. u 16:21
    ajmo sada, Donna, novi početak, nova igra. Grizi!
    narada108