Liga prvaka - Skupina A, 5. kolo, 15.11.2014, 16:00 h
Meškov Brest
Meškov Brest 26:22 RK Zagreb
RK Zagreb

Manojlović i Stojković zaustavili Zagreb i osigurali drugo europsko slavlje Meškov Bresta

Zvonka Keliš • subota, 15.11.2014.
Manojlović i Stojković zaustavili Zagreb i osigurali drugo europsko slavlje Meškov Bresta

Rukometaši PPD Zagreba ove subote na terenu dvorane Victoria u Brestu nisu uspjeli osigurati novo europsko slavlje. Sjajna je u sklopu petog kola Lige prvaka od prve minute bila domaća momčad Meškov Bresta koja je uvjerljivu prednost čuvala sve do završnice dvoboja u kojoj Zagrebaši smanjuju svoj zaostatak, ali ne uspijevaju i izjednačiti stoga Meškov na kraju sigurno slavi s četiri pogotka razlike.

Meškov Brest - PPD Zagreb 26:22 (12:7)

5. kolo Lige prvaka
BREST - Dvorana Victoria, Gledatelja: 3000
Suci: Horacek/Novotny (Češka)

Meškov Brest: Pešić (8 obrana), Čarapenka, Babičev 1, Božović 3, Manojlović 7, Špiler 3, Nikulenkau, Stojković 5, Šumak, Vukić 2, Baranau, Rutenka 3, Razgor 1, Šilović 1, Astrašapkin
Trener: Željko Babić

PPD Zagreb: Ivić (9 obrana), Stevanović (1 obrana); Brozović 1, Stepančić 1, Šprem 1, Čorić 1, Šebetić, Raković 1, Horvat 5, Šušnja, J. Valčić 2, T. Valčić, Obranović 1, Vuglač 8, Kovačević 1, Pavlović
Trener: Veselin Vujović

Sedmerci: Meškov Brest: 2/2; PPD Zagreb: 1/3
Isključenja: Meškov Brest: 8 min.; PPD Zagreb: 6 min.

Momčad PPD Zagreba ove je subote poslije podne zakoračila u novi susret najelitnijeg europskog klupskog natjecanja, a samo njegovo peto kolo donijelo joj je gostovanje kod uvijek neugodnog bjeloruskog Meškov Bresta. Iako su Zagrebaši ove sezone uspjeli po prvi puta upisati gostujuće regionalno slavlje nad ekipom Meškova, u novom međusobnom susretu, ali onom europskom, nisu uspjeli ponoviti raniji uspjeh te će po pobjedu nad Bjelorusima krenuti sljedeće nedjelje u zagrebačkoj Areni.

Trener Veselin Vujović u prvu obranu poslao je oporavljenog Filipa Ivića među vratnice, dok su se ispred njega našli kapetan Zlatko Horvat, kao i Luka Stepančić, Ilija Brozović, Tonči Valčić, Lovro Šprem te dokapetan Josip Valčić.

Vujović: "Najlošija utakmica Zagreba otkako sam ja trener"

"Meškov je igrao jako ozbiljnu i dobru utakmicu od početka. Mi smo u Brest doputovali s mnogo optimizma misleći da možda možemo iznenaditi Meškov, ali svi moji planovi su pali u vodu od samog početka utakmice. Iako nisam dugo trener Zagreba ovo je uvjerljivo najlošija utakmica otkako sam ja trener. Pored malog broja igrača povrijedio nam se i Pavlović koji je jako važan igrač za nas i ne znam kada će se ponovno vratiti na teren. Zagreb je u planu koji je podnošljiv, imamo četiri boda, čekamo Meškov i La Rioju kod kuće, to su dvije utakmice koje moramo dobiti da se plasiramo u drugi krug natjecanja. Bit će teško, ali nadam se da će u uzvratu protiv Meškova moja ekipa pokazati mnogo bolji rukomet", kazao je nakon susreta trener PPD Zagreba Vujović, dok se kapetan Meškova Vukić ispričao mladom Pavloviću na nesretnoj ozljedi te je istaknuo kako nikakve namjere u tom kontaktu nije bilo te mu je poželio brz oporavak.

Iako susret u dvorani Victoria biva otvoren s dvije sigurne i vrlo dobre obrane Ivića, Stepančić potom nije siguran na putu k prvom Zagrebovom pogotku što na drugoj strani odmah koristi Nikola Manojlović, priključuje mu se tada sigurnim obranama Ivan Pešić, kao i agresivna i čvrsta domaća obrana stoga nije trebalo dugo da David Špiler uz raspoloženog Manojlovića odvede Meškov Brest na odličnih 4:0.

Na prvi gostujući pogodak čekalo se do desete minute kada put do domaće mreže pronalazi Stepančić, a dok Meškov nastavlja puniti mrežu gostiju, isti do svog drugog gola stižu tek šest minuta kasnije kada Mario Vuglač siguran biva za 2:6. Nastavio je tada Pešić s dobrim reakcijama, Janko Božović i Maksim Babičev odvode Meškov i na 9:3 da bi se u posljednjih osam minuta Zagreb pomalo počeo buditi te smanjuje svoj zaostatak na minus pet (6:11), a s +5 te pogotkom Manojlovića za 12:7 u posljednjim sekundama prvoga poluvremena Meškov odlazi i na odmor.

Vrlo dobro Zagreb ulazi u nastavak, a iako je u prvom dijelu u napadu izgledao bezidejno te je činio mnogo pogrešaka, pogocima Vuglača i Sandra Obranovića stiže na 9:13 te se čini kako se u potpunosti razbudio. Među Zagrebove vratnice tada ulazi i Ivan Stevanović, no u narednim minutama što sve zna i umije pokazuje Manojlović koji sjajno raspoložen odvodi svoju ekipu na +7 (17:10). Prelazi tada Zagreb u 5-1 obranu sa Špremom na prednjem, ozljedu zgloba tada zarađuje Manojlović, no ne izbiva dugo s terena.

Siguran je, pak, odmah potom s krila kapetan Meškov Bresta Ljubo Vukić za domaće vodstvo 18:10. Post od pogodaka na drugoj strani prekida Horvat sa svoja prva dva pogotka u susretu. Jedini koji se uz Horvata tada uspijeva nositi s obranom Meškova jest Vuglač, no domaća je momčad i dalje sigurna te održava stečenu prednost (21:14). Ukazuje se tada ponovno među Zagrebovim vratnicama Ivić, sigurnija je gostujuća obrana, a sve je raspoloženiji Vuglač koji pet minuta prije kraja dovodi svoju ekipu na minus tri (20:23). Međutim, ne koristi to tada Zagreb, odličan je i dalje Rastko Stojković, pridružuje mu se i Dzianis Rutenka za domaćih 26:21, Horvat smanjuje na minus četiri, no Meškov na koncu upisuje svoje drugo europsko slavlje sa sigurnih 26:22.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Nikola Manojlović sa sedam postignutih pogodaka, Rastko Stojković je dodao njih 5, David Špiler zabio je tri gola, Ljubo Vukić dva, Ivan Pešić sakupio je osam obrana, dok je najbolji kod PPD Zagreba bio Mario Vuglač s osam golova, pet je dodao Zlatko Horvat, Filip Ivić obranio je devet lopti, a Ivan Stevanović jednu.

Foto: Facebook - SEHA liga

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Meškov Brest26:22RK Zagreb
La Rioja31:27Metalurg Skoplje
Paris Saint-Germain25:27Kiel
1Kiel 10322:259+6318
2Paris Saint-Germain 10297:266+3112
3RK Zagreb 10241:248-712
4La Rioja 10305:30509
5Meškov Brest 10267:293-266
6Metalurg Skoplje 10233:294-613

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.11.2014. u 01:57
    Već dugo nisam vidio letvu od igrača kao što je ovaj Šušnja, samo zna tuči i skoro svaki faul je za 2 minute, netko bi mu trebao objasniti da se igra rukomet, a ne američki nogomet :D. Šteta taman kad je Zagreb hvatao priključak ukazao se Joso izgubio par lopti i ode Brest na plus 6 i onda je bilo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • ivanm15.11.2014. u 19:18
    Domaći igrači uđu čvrsto 3 puta u prvom napadu i odmah se useru i krene soliranje. Protok praktički nije mogao biti sporiji od ovog što su plinari prezentirali. A Stepančić je uoči sezone najavljivao da je ovo njegova sezona, da nikada nije bio močniji, a svakom utakmicom je sve lošiji. Al zato ima... [više na forumu]
    ivanm