Nogomet

Kovač: "Ne mogu se složiti da je Hrvatska favorit", Srna: "Dvoboj nije ključan, ali..."

Borna Rupnik • subota, 15.11.2014.
Kovač: "Ne mogu se složiti da je Hrvatska favorit", Srna: "Dvoboj nije ključan, ali..."
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Poslije puta u Italiju, Hrvatska je odradila improvizirani trening u Milanu, a susretu prijeti i odgoda zbog neprestane, obilne kiše koja je natopila travnjak.

Hrvatska nacionalna selekcija u subotu se bori s kišom na San Siru te je izbornik Niko Kovač morao dosta improvizirati na treningu, a u nedjelju će se boriti s najboljim talijanskim nogometašima. Ukoliko utakmica uopće bude odigrana.

"Ostane li ovako, bit će odgođena, lopta se niti ne kotrlja. Više bi izgledalo poput vaterpola, a bude li se igralo, bit će teško razviti igru i Italiji i Hrvatskoj", rekao je izbornik.

Kovač više nema dvojbi oko sastava. "Imam početnu jedanaestoricu u glavi", priznao je, ne otkrivajući imena, a pohvalio je i zagrebački dio priprema: "Sve je odrađeno kako smo zamislili, za pet".

Neigranje Pirla, Verrattija, Balotellija i Ogbonne nije promoviralo Hrvatsku u ulogu favorita.

"Ne mogu se složiti da je Hrvatska favorit, Italija je i dalje sjajna momčad, iako mi dolazimo po bod ili bodove. O Conteu je suvišno trošiti riječi, s obzirom na to koliko je uspješan, a vidi se da pod njegovim vodstvom Italija ide pravim putem. Naše su trenerske filozofije slične, iz dobre obrane treba se razviti prilika za dobar napad", govori hrvatski izbornik.

Motiva sigurno neće nedostajati niti na jednoj strani terena.

"Protiv svakog protivnika naboj je maksimalan jer svaka utakmica donosi tri boda. No, u nedjelju se sastaju veliki rivali i prijatelji, s Italijom smo se često susretali", rekao je hrvatski kapetan Darijo Srna.

Srna se nada kako će gledatelji moći uživati u atraktivnom nogometu te ističe: "Ovaj dvoboj možda nije ključan za rasplet skupine, no pobjednik može mnogo toga dobiti. Italiji će izostanak Pirla biti najveći hendikep, no Conte ima kvalitetnih zamjena".

Uporna milanska kiša promijenila je plan treninga Hrvatske, ali neće biti odlučujući čimbenik, poručuje kapetan: "Uvjeti su isti i nama i njima. Prema prognozi, sutra bi travnjak trebao biti spreman, a mi ćemo se prilagoditi".

Zaključivši kako nema nikakvih problema između njega i De Rossija, rekao je: "Treba čestitati i De Rossiju i Oliću na jubilarnoj 100. utakmici u reprezentativnom dresu".

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis15.11.2014. u 23:08
    nije tragedija, ja se ne slažem sa schmidtom da je italija favorit. favorit se mora postaviti kao favorit i pokazati talijanskim susjedima gdje im je mjesto, protiv hrvatske bodova nema i gotovo!
    cameosis
  • Sensation15.11.2014. u 20:50
    ako sam dobro skuzio srna nam je otkrio da olembe sutra igra... stim je otkrio da ostaje i sustav isti, nas klasicni 4231
    Sensation