Nogomet

Kovač: "Zadovoljan sam igrom, ali sam i malo tužan jer nismo osvojili sva tri boda; sram me je zbog prekida"

Niko Rukavina • ponedjeljak, 17.11.2014.
Kovač: "Zadovoljan sam igrom, ali sam i malo tužan jer nismo osvojili sva tri boda; sram me je zbog prekida"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatska reprezentacija pružila je vrlo dobru partiju na San Siru protiv trostrukog svjetskog prvaka Italije. Kovač je na kraju izjavio kako je zadovoljan igrom i bodom, ali je istovremeno iskazao žaljenje za propuštenom pobjedom kao i zbog prekida kojeg su priredili hrvatski navijači.

Hrvatska je upisala bod uz odličnu igru na najtežem gostovanju u ovom kvalifikacijskom ciklusu. Hrvati su bili bliže pobjedi i dominirali su veći dio utakmice. Talijani su pritisnuli jedino u razdoblju nakon desetominutnog prekida kojeg su uzrokovali hrvatski navijači bacanjem baklji u teren.

"Diktirali smo tempo veći dio utakmice, ali nakon prekida smo se malo izgubili. Sve u svemu sam zadovoljan. Smatram da smo zaslužili tri boda više od Italije. Talijani su se klasično branili, znali smo da će biti čvrsti i gusti, ali nisam očekivao da će se toliko povući. Bili smo bliže pobjedi. Šeta za propuštenim prigodama Olića u prvom dijelu i Perišića pred kraj utakmice. Zadovoljan sam iako sam, ali sam istovremeno malo tužan jer nismo pobijedili. No, ovih deset bodova potpisali bismo prije početka kvalifikacija", rekao je Kovač nakon utakmice.

Izbornik je komentirao i prekide koji su nastupili u 71. minuti jer su hrvatski navijači ubacili nekoliko baklji na travnjak San Sira.

"Što komentirati? Ispričao sam se Talijanima za nerede naših navijača. Ako netko želi prosvjedovati, to može raditi i van stadiona. Sram me je i stid. Nadam se da će odgovorni ljudi pronaći rješenje", osvrnuo se Kovač na dio hrvatskih navijača koji su pohodili San Siro u velikom broju.

Antonio Conte nakon utakmice bio je zadovoljan rezultatom iako je njegova u većem dijelu susreta bila u podređenom položaju. "Ovo je korak naprijed. Hrvati su u boljoj formi i duže su zajedno od nas te imaju puno više iskustva kao i veliku kvalitetu. Mi se možemo poboljšati. Vidi se da želja postoji. Zahvaljujem i navijačima jer su pohodili San Siro u ovako velikom broju." rekao je nakon utakmice Conte.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Hrvoje199017.11.2014. u 16:50
    Šta bi da da si ima ti mogućnost otić jučer u italiju pa bacit koju u teren a? Pa malo urlat "haenes pederi....." Ko je tražija rat s kime glupane maloumni? Ti znaš šta je HNS tražija, s tobon su na liniji? Jesi ti pregovara oko tog "rata"? Kojin NAVIJAČIMA? Onima koji uzmu dite za ruku i rade 1000... [više na forumu]
    Hrvoje1990
  • interreg17.11.2014. u 12:23
    Koji navijaci? Za koga oni navijaju? I zar stvarno neko misli da se bacanjem baklji i neredima na ovakvim utakmicama moze bilo sto promijeniti u Hrvatskoj?
    interreg
  • dras_l17.11.2014. u 11:43
    koji rat sa navijačima? ... pa to nisu navijači već životinje ... i ja se ne slažem sa postupcima HNS-a i nekim postupcima izbornika, ali mi zato ne pada na pamet ugrožavati zdravlje navijača na stadionu .... radi tih životinja sam prestao odlaziti na stadion, a da Hrvatska provodi svoj zakon bilo... [više na forumu]
    dras_l
  • Obrisan korisnik17.11.2014. u 09:05
    hns sto je trazio to je dobio.rat sa navijacima.sad neka se izvlace iz govana...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.11.2014. u 08:52
    Ne slažem se. Nije isto igrati bunker protiv npr. malteške ili azerbajdžanske obrane koja će napucavati loptu prema centru ili protiv talijanske koja zna iznijeti loptu i čiji obrambeni igrači imaju mirnoću iznanje. Uostalom, Shaarawy je ulaskom u igru čuvao Srnu umjesto da igra napadača. Ono o... [više na forumu]
    Obrisan korisnik