Rukomet

Našičani spremni za europski okršaj: “Turda možda nije atraktivno ime, ali dolazi iz rukometne zemlje“

Davor Kovačević • petak, 21.11.2014.
Našičani spremni za europski okršaj: “Turda možda nije atraktivno ime, ali dolazi iz rukometne zemlje“

Rukometaše našičkog Nexea u subotu očekuje prva utakmica posljednje prepreke prije ulaska u skupine EHF kupa. Protivnik je rumunjska Potaissa Turda koju u Našicama maksimalno respektiraju, iako ove sezone rumunjska ekipa ne bilježi pretjerano dobre rezultate.

Utakmice koje bi mogle bitno uljepšati nastavak sezone za Našičane su pred vratima. Otkako su prije dvije sezone oformljene skupine EHF kupa, našički se klub nijednom nije uspio plasirati u grupnu fazu i prezimiti u Europi. Najprije je koban bio Meškov Brest, da bi Nexe prošle godine nesretno zapeo na posljednoj prepreci protiv Ademara iz Leona i to zbog pravila o golovima u gostima.

Nakon što su uvjerljivo nadigrali nedoraslu Famgilia Besu s Kosova, Našičani su mogli ponovno biti zadovoljni sa ždrijebom. Važno je bilo izbjeći snažne ekipe kao što su Füchse Berlin ili Nantes, a kuglice su Našičanima podarile rumunjsku Potaissu Turdu.

“Htjeli smo izbjeći jaku ekipu, ali dobili smo nezgodnu jer, iako možda Turda nije atraktivno ime, ona dolazi iz rukometne zemlje koja posljednjih godina puno ulaže u ovaj sport“, oprezan je bio trener Nexea Zdenko Kordi u razgovoru za službenu stranicu našičkog kluba.

Turda je prošle godine u rumunjskom prvenstvu završila na trećem mjestu, a u novoj sezoni za nju stvari nisu krenule dobro. U 11 kola skupila je četiri pobjede i nalazi se tek na desetoj poziciji, no Kordi je svjestan da se protivnika zbog lošijih rezultata nikako ne smije podcijeniti.

“Igramo protiv ekipe koja je ove godine imala svjetlijih i lošijih trenutaka. Ona je skup iskusnih igrača koji su prošli puno toga i koji daju ton igri, a na određenim su pozicijama i izrazito visoki“, nastavio je Kordi koji je uspio prikupiti i video materijale o svojim protivnicima: “Oni su nas imali priliku gledati preko službene stranice SEHA lige, ali i mi smo se potrudili pogledati neke njihove utakmice i mislim da ćemo biti spremni za meč“.

Nexe i dalje svoje utakmice igra na relaciji Našice-Osijek, pa će tako Rumunje ugostiti u Našicama, dok je u Osijeku za vikend pred europski okršaj imao uspješnu uvertiru s banjalučkim Borcem u sklopu SEHA GSS lige.

“Bilo je dobro, iako ne toliko prvo, koliko drugo poluvrijeme. Mogli smo i prije do nekih bodova, no sada smo upisali tri i možemo biti zadovoljni“, oglasio se i Ante Gadža, srednji vanjski našičkih Gromova.

Također, prva utakmica u Našicama prilika je da se Nexe sa što uvjerljivijom razlikom tjedan dana kasnije uputi u Rumunjsku i tako napravi veliki korak prema svom cilju, a za to će mu biti potrebna i velika pomoć našičke publike.

“Ulazak u skupine EHF kupa bio bi prekrasan rezultat za ovu mladu momčad. To će biti šest jakih utakmica i tako bismo mogli puno raditi i napredovati“, rekao je Gadža koji je se ujedno nada da će navijači u Našicama biti u puno većem broju nego u Osijeku: “Nije isto igrati pred punim i pred praznim tribinama. Nadamo se da će našički navijači biti bolji“.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!