Košarka

Video: Dramatični dvoboji u Kaunasu i Istanbulu otišli na stranu Real Madrida i Galatasaraya

Branimir Korać • subota, 22.11.2014.
Video: Dramatični dvoboji u Kaunasu i Istanbulu otišli na stranu Real Madrida i Galatasaraya
Foto: EPA

Posljednje tri susreta šestog kola Eurolige donijela su dosta uzbuđenja. Real Madrid je velikim preokretom u zadnje tri minute slavio u Litvi dok je Galatasaray nakon dva produžetka svladao Crvenu zvezdu...

Madriđani preokretom u završnici izvukli pobjedu

Prava drama odvijala se pred gotovo 15 tisuća gledatelja u Kaunasu. Žalgiris je imao u rukama pobjedu protiv velikog Real Madrida, ali nije imao odgovora na obranu Madriđana u završnici susreta.

"Ključ je bila naša obrana u zadnjih nekoliko minuta. Kada smo zaostajali devet poena u završnim minutama, uspjeli smo se skupiti i izvući pobjedu. Kada igrate u Žalgirio areni, nije vam lako, ne možete biti mirni, Žalgiris se u ovoj atmosferi nikada ne predaje", tvrdi Sergio Rodriguez.

U početku susreta bilo je dosta nervoze u igri domaćina i real Madrid je serijom 15:0 zaključio prvu četvrtinu i poveo s 24:14. Do odlaska na odmor situacija se značajno promijenila, Žalgiris je proradio prvenstveno napadački i potpuno se vratio u utakmicu.

Što je susret više odmicao, to je Žalgiris igrao sve bolje i održavao je vodstvo. Kada je nešto iznad tri minute prije kraja Žalgiris poveo sa 65:56, činilo se da je pitanje pobjednika riješeno. Tako nisu mislili gosti koji rade preokret, dolaze do vodstva 68:66, a nakon što je James Anderson promašio šut za poravnanje, moglo je započeti slavlje Španjolaca.

Rodriguez ih je predvodio s 14 poena (5/11) i sedam asistencija, a po 11 poena su dodali Andres Nocioni (4/7) i Sergio Llull (5/12). Kod domaćina Anderson se zaustavio na 21 poenu (9/18) i devet skokova dok je Paulius Jankunas upisao 17 poena (5/7) i osam skokova.

Velika serija donijela pobjedu i Rusima u Italiji

Nižnji Novgorod nastavio je s odličnim igrama i upisao je pobjedu kod Dinama Sassarija 89:82. Očekivano utakmica s puno koševa, domaćin se nadao drugoj pobjedi, međutim gosti su odigrali odlično u završnici susreta.

Čak 63 šuta za tri poena uputile su ove dvije momčadi, gosti su imali i velikih 19 izgubljenih lopti, ali to nije pomoglo Dinamu. Domaćin je izgubio bitku u skoku, dopustio je Novgorodu u posljednjoj četvrtini veliku seriju 14:0 i tu je izgubio utakmicu.

Vodio je Dinamo 74:68 i činilo se da ima utakmicu pod kontrolom, međutim raspoloženi Taylor Rochestie poveo je preokret i vrlo brzo Talijani su se našli u "rupi" iz koje se nisu uspjeli iskopati.

Rochestie je odigrao svoju najbolju utakmicu u Euroligi u karijeri ubacivši 29 poena (9/15) uz sedam asistencija, Tarence Kinsey je dodao 15 poena (3/13) i devet skokova, a Trey Thompkins 13 poena (6/14) uz 11 skokova. Kod domaćina Rakim Sanders ubacio je 17 poena (7/16).

Drama u Istanbulu, Galatasaray slavio nakon dva produžetka

Fantastična utakmica u Istanbulu završila je nakon dva produžetka pobjedom Galatasaraya protiv Crvene zvezde 110:103. Dramatičan dvoboj razriješen je tek u drugom produžetku nakon što se domaćin uspio konačno odvojiti.

Dosta sreće imali su Turci koji imaju lošu atmosferu oko kluba, ali i u momčadi, no unatoč tome nekako guraju. Neki igrači već su otišli, neki su na izlaznim vratima, neki su kritizirani, a neki se fizički obračunavaju u svlačionici. Bez obzira na to, skupili su se i u teškom susretu svladali Crvenu zvezdu.

Drama se odvija od četvrte četvrtine u kojoj se Galatasaray vratio iz velikog minusa i u završnici čudesnom tricom uspio doći do poravnanja. Devet sekundi prije kraja Marjanović je ubacio dva slobodna bacanja za 82:79, no dvije sekunde prije kraja Zoran Erceg s devet metara ubacuje tricu za poravnanje. Dok su domaćini slavili, Luka Mitrović opalio je tricu sa svoje polovice i pogodio prvi obruč te umalo šokirao Istanbul.

Otišlo se u produžetak gdje nije bilo posebnih odvajanja, 11 sekundi prije isteka vremena Carlos Arroyo ubacio je dva slobodna bacanja da bi Marcus Williams propustio donijeti pobjedu gostima.

U drugom produžetku Arroyo je uzeo stvari u svoje ruke, Galatasaray je stvorio prednost i uzeo veliku pobjedu. Žalit će za prekršajem nad Lukom Mitrovićem na isteku vremena čime je Mitrović s dva slobodna bacanja smanjio na konačnih minus sedam što nakon beogradskih osam razlike Crvenoj zvezdi daje prednost u međusobnim dvobojima.

Erceg je predvodio domaćina s 32 poena (7/15) i sedam skokova, a Carlos Arroyo dodao je za punih 50 minuta 26 poena (8/25, trica 6/17) i šest asistencija. Kod Crvene zvezde Luka Mitrović bio je sjajan s 30 poena (9/14), Boban marjanović ubacio je 23 poena (7/10) i uhvatio čak 17 skokova dok je Marcus Williams sa 17 asistencija postavio euroligaški rekord.

Euroliga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Uniks Kazan67:64Anadolu Efes
Banco di Sardegna Sassari82:89Nižnji Novgorod
Žalgiris66:68Real Madrid
1Real Madrid 82+98
2Anadolu Efes 64+27
3Uniks Kazan 55+30
4Žalgiris 55+5
5Nižnji Novgorod 55-59
6Banco di Sardegna Sassari 19-101

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.11.2014. u 11:46
    cudna neka tekma u Turskoj...Arroyo 17 lopti uzeo na tricu?? neznam otkad se ni to nije desilo... ali svaka cast Williamsu sa 17 asista,to ce netko tesko skinut..
    Obrisan korisnik
  • Bestija_ST22.11.2014. u 03:06
    Zvezda gura solidno ove godine a ne bi ni igrali Euroligu da im nije Cibone.
    Bestija_ST
  • Zdren22.11.2014. u 00:57
    Erceg 14/14 slobodna, svaka čast. Arroyo 6/17 za tricu i kvalitetnih 2/8 za 2.
    Zdren