Rukomet

Rukometaši Islanda i Saudijske Arabije zauzeli upražnjena mjesta na SP-u

Borna Rupnik • subota, 22.11.2014.
Rukometaši Islanda i Saudijske Arabije zauzeli upražnjena mjesta na SP-u

Međunarodna rukometna federacija izrekla je kazne za reprezentacije Bahreina i Ujedinjenih Arapskih Emirata te objavila imena njihovih zamjena na svjetskoj smotri.

Nedugo prije početka Svjetskog rukometnog prvenstva, koje će biti održano u Kataru, od nastupa su odustala dva predstavnika Azije, nacionalne selekcije Bahreina i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Međunarodna rukometna federacija (IHF) taj je potez sankcionirala novčanom kaznom od 100.000 švicarskih franaka za svaku reprezentaciju.

Umjesto spomenutih momčadi, u Kataru će nastupiti po jedna momčad iz Europe i Azije. Na temelju "kontinentalnih rezultata", kako je priopćio IHF, iz Europe je izabran Island, a iz Azije Saudijska Arabija.

Islanđani će nastupiti u Skupini C, umjesto Ujedinjenih Arapskih Emirata, te će zaigrati protiv Francuske, Švedske, Češke, Alžira i Egipta, dok Saudijci mijenjanju Bahrein u Skupini D, te će zaigrati protiv Danske, Poljske, Rusije, Njemačke i Argentine.

Hrvatska je smještena u Skupinu B, zajedno s Bosnom i Hercegovinom, Makedonijom, Austrijom, Tunisom i Iranom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • markoli22.11.2014. u 18:20
    Bio je ždrijeb u koju će skupinu ići, nije bilo unaprijed određeno...
    markoli
  • njanjo22.11.2014. u 14:21
    Zanimljivo kako je jaki Island poslan u skupinu C, a slaba Saudijska Arabija u skupinu D gdje je i Njemačka koja je došla na prvenstvo s pozivnicom. Da je Island poslan u grupu s Njemačkom teško bi Njemci tu prošli a ovako imaju neke šanse, ali ipak možda je to sve slučajno
    njanjo
  • Obrisan korisnik22.11.2014. u 10:49
    Naša skupina je najlakša.
    Obrisan korisnik
  • bubici22.11.2014. u 10:45
    Skupina C je naglo postala vrlo snažna.
    bubici