Liga prvakinja - Skupina B, 6. kolo, 23.11.2014, 19:00 h
Budućnost
Budućnost 32:26 Podravka Vegeta
Podravka Vegeta

Podravka se kao i Lokomotiva porazom oprostila od Lige prvakinja

Jelena Bagarić • nedjelja, 23.11.2014.
Podravka se kao i Lokomotiva porazom oprostila od Lige prvakinja
Foto: EPA

Podravka Vegeta je kao i Lokomotiva završila svoj nastup u ovogodišnjoj Ligi prvakinja. U posljednjoj utakmici skupine B gostovale su kod neporažene Budućnosti, no nažalost nisu se uspjele oprostiti pobjedom. Budućnost je ipak bila prejaka, ali ponovo je dobar dojam ostavila koprivnička ekipa.

Budućnost – Podravka Vegeta 32:26 (15:13)

Liga prvakinja, 6. kolo, skupina B

Podgorica – SC Morača. Gledatelja:

Suci: Erdoan i Asim Vitaku (oba Kosovo)

Budućnost: Woltering, Rajčić, Žderić; Petrović 2, Neagu10(4), Dalby 4, K. Bulatović, N. Bulatović, Ramusović 1, Mehmedović 4, Despotović 1, Pavićević 1, Knežević 5(1), Cvijić 5, Byzdra, Lazović.
Trener: Dragan Adžić

Podravka Vegeta: Jukić, Kapitanović, Milenković; Čović 1, Nikšić 2, Šenvald, Živković 3(1), Džono 3, Nemaškalo 5, Dragišić, Vidak, Oremović, Maljak, Tatari 5(1), Trifunović, Elez 6(1).
Trener: Goran Mrđen

Isključenja: Budućnost 6 minuta; Podravka 6 minuta

Sedmerci: Budućnost 6 (5); Podravka 5 (3)

U punoj Morači Podravka se morala suočiti s odličnom ekipom Budućnosti. dragan Adžić na raspolaganju nije imao Katarinu Bulatović, a kako je Budućnost već osigurala prvu poziciju u skupini B utakmica nije imala veliki natjecateljski naboj što se i osjetilo u utakmici.

Budućnost je igrala koliko je trebala, dok se Podravka jako dobro nosila s čvrstom obranom domaće ekipe. Kokice su stalno bile u minimalnom zaostatku, ali nisu uspijevali izjednačiti ili povesti. Budućnost se u toku prvog poluvremena najviše uspjela odvojiti na tri pogotka prednosti, a nekoliko puta su Kokice došle na samo pogodak zaostatka. Ipak, na odmor domaća ekipa odlazi s dva pogotka prednosti.

Dobro je Podravka otvorila nastavak došavši na samo pogodak zaostatka pogotkom Kristine Elez. Međutim, brzo je Budućnost podigla svoju prednost koja je u 37. minuti iznosila četiri pogotka što je bilo najviše u susretu. Podravkašice se nisu predale i 15 minuta prije kraja sustižu na dva razlike.

Ipak, domaća ekipa kažnjavala je svako opuštanje u obrani Podravke pa je u 52. minuti Budućnost povela s 28:23. Očiti umor Podravke i nemoć pred kraj utakmice donijeli su Budućnosti velikih plus sedam tri minute prije kraja susreta. Do kraja su Podravkašice uspjele smanjiti samo za jedan pogodak i od Lige prvakinja oprostiti se porazom.

Najefikasnija u redovima Podravke bila Elez sa šest postignutih pogodaka, dok je odličnu rolu kod Budućnosti odigrala Cristina Neagu koja je zabila deset pogodaka od čega četiri iz sedmeraca. Podravka se tako oprostila od ovogodišnjeg nastupa u Ligi prvakinja i dalje nastavlja u Kupu pobjednika kupova gdje će ždrijebom saznati protivnika u osmini finala ovog drugog po jačini europskog natjecanja.

Liga prvakinja - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Thüringer HC21:20Vardar SCBT
Budućnost32:26Podravka Vegeta
1Budućnost 6161:130+3111
2Vardar SCBT 6149:140+97
3Thüringer HC 6143:144-16
4Podravka Vegeta 6152:191-390

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!