Liga prvaka, skupina H, 5. kolo, 25.11.2014, 18:00 h
BATE Borisov
BATE Borisov 0:3 Porto
Porto

Video: Porto glatko slavio u Bjelorusiji, prvo mjesto nadohvat ruke

Branimir Korać • utorak, 25.11.2014.
Video: Porto glatko slavio u Bjelorusiji, prvo mjesto nadohvat ruke
Foto: EPA

Porto nastavlja s uvjerljivim nastupima u skupini Lige prvaka. Na gostovanju u Borisovu visoko je slavio protiv BATE-a s 3:0 i tako došao blizu osiguranja prvog mjesta u skupini...

Ukoliko Šahtar ne pobijedi na svom travnjaku Athletic iz Bilbaa, Porto će osigurati prvo mjesto u skupini i prije posljednjeg kola. U petom kolu gostovao je u Borisovu kod BATE-a i slavio s 3:0.

Tražili su Portugalci pobjedu upravo zbog te borbe za prvo mjesto sa Šahtarom i sada im je vodeća pozicija na kraju natjecanja praktički u rukama.

Prvo poluvrijeme nije donijelo posebno zanimljivu utakmicu.Tek u završnici poluvremena gosti su zaprijetili iz slobodnog udarca koji je izveo Brahimi, ali pokraj gola.

U 56. minuti Porto je stigao do vodstva. Iskosa s ruba 16 metara fantastično je zapucao Herrera i pogodio suprotni kut za vodstvo gostiju pritom prebacivši domaćeg vratara.

Deset minuta kasnije gosti su stigli i do drugog gola. Raspoloženi Herrera primio je loptu u 16 metara i vidio samog Jacksona Martineza koji rutinski pogađa kut za 2:0.

U završnici susreta domaćin se malo otvorio i Porto je to iskoristio. Prvo je u 85. minuti Herrera ponovno pokušao, na loptu je išao Tello, ali nije ju dohvatio. Međutim u 89. minuti gosti postavljaju konačnih 3:0. Herrera je svoju sjajnu večer začinio odličnom asistencijom za Tella koji bez problema zabija i treći pogodak za goste.

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

BATE Borisov0:3Porto
Šahtar0:1Athletic Bilbao
1Porto 616:4+1214
2Šahtar 615:4+119
3Athletic Bilbao 65:6-17
4BATE Borisov 62:24-223

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!